ΑΚΑΜΠΑ 130€ (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)



Ταξιδέψτε για 5 μέρες τον Νοέμβριο στην Άκαμπα της Ιορδανίας ,με διαμονή σε ξενοδοχείο με πισίνα και πρωινό. Τελική τιμή 130€ αεροπορικά και διαμονή, από Αθήνα

Ημερομηνίες:

31/10 - 04/11 (5 μέρες ,130€)
07/11 - 11/11 (5 μέρες ,150€)
14/11 - 18/11 (5 μέρες ,145€)
28/10 - 04/11 (5 μέρες ,175€)
07/11 - 14/11 (5 μέρες ,175€)

Λίγα λόγια για την Άκαμπα
Η Άκαμπα είναι παραθαλάσσια πόλη της Ιορδανίας και είναι ο νέος προορισμός της Ryanair που θα πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Όσοι είναι λάτρεις της θάλασσας και του ήλιου θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα καθώς ο χειμώνας στην Άκαμπα είναι ζεστός με μέση θερμοκρασία ημέρας τους 25 με 30 βαθμούς, κάνοντας τον ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό τον χειμώνα. Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα την όμορφη αυτή πόλη και να μάθουμε μερικά πράγματα για αυτήν.

Η Άκαμπα είναι παραθαλάσσια πόλη και το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας που συνδέει την χώρα με την θάλασσα. Αν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ θα διασκεδάσετε το κάθε λεπτό της παραμονής σας εδώ! Μπορείτε να απολαύσετε το βυθό κάνοντας καταδύσεις, windsurfing ή απλά να χαλαρώσετε στην παραλία. Κοντά στη πόλη βρίσκεται επισης και το Ουάντι Ραμ αλλιώς «η κοιλάδα του φεγγαριού» με τους αμμόλοφους και τα επιβλητικά βουνά από γρανίτη που θυμίζει εικόνες από τον Λωρενς της Αραβίας ,της γνωστής ιστορικής ταινίας του 1962.

Η Πέτρα ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κοσμου ,και το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ιορδανίας βρίσκεται  περίπου 125χλμ μακριά από την Άκαμπα και μπορείτε να την επισκεφτείτε με καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων ή νοικιάζοντας αυτοκίνητο. Η νεκρά θάλασσα βρίσκεται 230χλμ μακριά και η πρωτεύουσα της Ιορδανίας το Αμμάν βρίσκεται 330χλμ μακριά και μπορείτε να τις επισκεφτείτε επισης με καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων. Δείτε εδώ

Μη ξεχάσετε πριν φύγετε απ΄την πόλη να δοκιμάσετε αυθεντική ιορδανική κουζίνα όπως το Mansaf που είναι το παραδοσιακό πιάτο της περιοχής αλλά και να κάνετε παραδοσιακό χαμάμ που είναι ιδιαίτερο δημοφιλές. Η Άκαμπα φημίζετε επισης
 και για τα σιροπιαστά της γλυκά όπως ο μπακλαβάς και το κιουνεφέ που σερβίρονται στα διάφορα καφέ.

*Για να ταξιδέψετε στη Ιορδανια χρειάζεστε διαβατήριο και Βίζα ,περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω.

*Οι αναγραφομενες τιμές ισχύουν την στιγμή που αναρτήθηκε αυτή η δημοσίευση (26/02) ,και ενδέχεται να έχουν αυξηθεί μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής.

*Η προσφορά είναι DIY ,αν μπαίνεις πρώτη φορά στο blog μας διάβασε εδώ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι με την Ryanair με απευθειας πτήση από Αθήνα και κοστίζουν από 71€ το άτομο με επιστροφή. Κράτηση θα κάνετε απευθειας από την ιστοσελίδα της Ryanair ή την airshop.gr

Παράδειγμα:

Αθήνα - Aqaba 05/05 - 10:20
Aqaba - Αθήνα 13/05 - 07:00


*Κανοντας κράτηση από την  airshop.gr η τιμή είναι λίγο ακριβότερη αλλά το τσεκ ιν το αναλαμβάνει η airshop δωρεάν και οι κάρτες επιβίβασης αποστέλλονται στο email σας.

*Στη τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή εως 8-10 κιλά ανά άτομο και μια μικρή τσάντα χειρός ή πλάτης. 






ΔΙΑΜΟΝΗ 
Παρακάτω θα βρείτε δυο επιλογές για την διαμονή σας στην ίδια ακριβώς τιμή, η πρώτη βρίσκεται πολύ κοντά στη πιο διάσημη παραλία την «Aqaba south beach» και η δεύτερη βρίσκεται στο κεντρο της πόλης.

Bedouin Moon Village
Το Bedouin moon village Aqaba βρίσκεται περίπου 15χλμ έξω από την πόλη της Άκαμπα αλλά παρα πολύ κοντά στη πιο δημοφιλή παραλία της πόλης ,την Aqaba south beach στα 1,8χλμ μακριά. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται πισίνα ,κήπος με μπάρμπεκιου και εστιατόριο. Όλα τα δωμάτια περιλαμβάνουν ιδιωτικο μπάνιο με ντους. Η τιμή του για 4 βραδια είναι στα 115€ μαζί με πρωινό.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.
 





Amir Palace  
Το Amir Palace Hotel βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Άκαμπα ,περίπου 1χλμ από την κοντινότερη παραλία και 12χλμ μακριά από την πιο γνωστή παραλία της περιοχής «aqaba south beach». Όλα τα δωμάτια περιλαμβάνουν ιδιωτικο μπάνιο ,κλιματισμό και δωρεάν WiFi. Στο Amir Palace Hotel - Aqaba θα βρείτε επισης 24ωρη ρεσεψιόν, βεράντα και σνακ μπαρ. Άλλες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην ιδιοκτησία περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, κοινόχρηστο lounge και τουριστικό γραφείο. Μπορείτε να απολαύσετε πολλές δραστηριότητες στο χώρο ή στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των καταδύσεων. Το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης σε κοντινή τοποθεσία. Η τιμή του για 4 βραδια είναι στα 115€ για ένα δίκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.
 







*Στις τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνονται διάφοροι δημοτικοί φόροι και χρεώσεις , 10% με 20% επι της τιμής ,περίπου 1-2€ το άτομο την βραδια.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Αν θέλετε να εξερευνήσετε και την υπόλοιπη Ιορδανια θα χρειαστείτε σίγουρα αυτοκίνητο. Μπορείτε να νοικιάσετε αμάξι online από την rentalcars.com ,την μεγαλύτερη ιστοσελίδα κρατήσεων στον κόσμο. Ένα αυτοκίνητο για πέντε μέρες θα σας κοστίσει συνολικά 95€ με παραλαβή από το αεροδρόμιο της Άκαμπα και η συναλλαγή μπορεί να γίνει και με χρεωστική κάρτα μέσω της εταιρίας Thrifty όπως φαίνεται παρακάτω.

Παράδειγμα:

Παραλαβή: Aqaba airport 31/10
Παράδοση: Aqaba airport 04/11


*Οι αναγραφομενες τιμές στην rentalcars ισχύουν μόνο για κράτηση με πιστωτική κάρτα (όχι χρεωστική)




Βίζα για Ιορδανια
Οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων μπορούν να αποκτήσουν βίζα για την Ιορδανία είτε από την Πρεσβεία της Ιορδανίας στην Αθήνα, είτε στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους εκεί.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Διαβατήριο που ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες.
2.Μια πρόσφατη φωτογραφία
3. Συμπληρωμένη αίτηση ( Πατήστε εδώ)
4.Ποσο πληρωμής: Μια είσοδος 67,50€ με ισχύει για 2 μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της πρεσβείας στην Ελλάδα εδώ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Ανάλυση τιμής για 2 άτομα 
•Αεροπορικά εισιτήρια: 142€
•Ξενοδοχείο: 115€
ΣΥΝΟΛΟ 257€ / 2 = 128,50€ το άτομο 

-Οι τιμές βασίζονται με βάση τα 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με μοίρασμα των εξόδων της διαμονής.

————————————————————

Εσύ έκανες εγγραφή στο καινούργιο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !! Το πρώτο βίντεο ανέβηκε και μπορείς να το δεις παρακάτω !!




Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال