ΙΟΡΔΑΝΙΑ 250€ (ΜΑΙΟΣ)



Ταξιδέψτε για μια εβδαομαδα αρχές Μαΐου στις σημαντικότερες πόλεις της Ιορδανίας ,το Αμμάν ,την Πέτρα και την Άκαμπα ,με διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία με πρωινό. Τελική τιμή 250€ αεροπορικά ,διαμονή και αυτοκίνητο. (από Θεσσαλονίκη)

Οι ημερομηνίες είναι  05/05 με 12/05 με δυο διανυκτερεύσεις στο Αμμάν ,δυο στη Πέτρα και τρία στην Άκαμπα.

Λίγα λόγια για τις περιοχές της Ιορδανίας που προτείνουμε να μείνετε:

Αμμάν (2 βράδια)
Το Αμμάν είναι η πρωτεύουσα της Ιορδανίας, χτισμένη σε επτά λόφους, είναι σαν να εκπροσωπεί δύο διαφορετικούς κόσμους: την παλιά και την καινούργια πόλη η οποία χαρακτηρίζεται από πλούσιες βίλες χτισμένες με τοπική πέτρα ασορτί με το χρώμα της ερήμου. Τα αξιοθέατα που μπορεί κανεις να δει είναι η Ακρόπολη ,το ρωμαϊκό θέατρο και τα μουσεία του. Στα 50 χλμ. απόσταση (1 ώρα οδικώς) νοτιοανατολικά της πόλης βρίσκεται η Νεκρά Θάλασσα ,το χαμηλότερο σημείο της Γης ,400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Ονομάζεται νεκρά λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αλάτι (33%) που δεν επιτρέπει σε κανένα είδος ζωής να επιβιώσει στα νερά της. Το μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα είναι απλά μια ιδιαίτερη εμπειρία, όπου δεν βουλιάζεις λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αλατιού που είναι δέκα φορές περισσότερο από εκείνο της θάλασσας. 

Πέτρα (2 βράδια)
Η Πέτρα βρίσκεται 230χλμ μακριά από το Αμμάν και είναι ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κοσμου ,και το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ιορδανίας. Πρόκειται για μια πόλη που σμίλεψαν οι Νοβαταίοι στους βράχους πριν εκατοντάδες χρόνια και βρίσκεται στην έρημο της Ιορδανίας μέσα σε ένα φαράγγι. Μερικά μνημεία του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου είναι το μεγαλοπρεπές θησαυροφυλάκιο με μια πρόσοψη ύψους 40 μέτρων, το θέατρο, ο αρχαίος ναός - το μόνο μη λαξευμένο μνημείο της Πέτρας, το παλάτι και φυσικά το φαράγγι μήκους 2 περίπου χλμ. το οποίο η διάσχιση του είναι μοναδική εμπειρία. 

Άκαμπα (3 βράδια)
Η Άκαμπα βρίσκεται 330χλμ μακριά από το Αμμάν και 120χλμ μακριά από την Πέτρα ,και είναι το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας. Η γρήγορη εξέλιξη της οφείλεται στο γεγονός πως αποτελεί τη μόνη διέξοδο της χώρας της Ιορδανίας στη θάλασσα. Αν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ θα διασκεδάσετε το κάθε λεπτό της παραμονής σας εδώ! Μπορείτε να απολαύσετε το βυθό κάνοντας καταδύσεις, windsurfing ή απλά να χαλαρώσετε στην παραλία. Κοντά στη πόλη βρίσκεται επισης και το Ουάντι Ραμ αλλιώς «η κοιλάδα του φεγγαριού» με τους αμμόλοφους και τα επιβλητικά βουνά από γρανίτη που θυμίζει εικόνες από τον Λωρενς της Αραβίας
,της γνωστής ιστορικής ταινίας του 1962.

*Για να ταξιδέψετε στη Ιορδανια χρειάζεστε διαβατήριο και Βίζα ,περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω.

*Σε περίπτωση που δεν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ,όλες οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν και με λεωφορείο με κόστος από 10-20€ η διαδρομή. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπείτε εδώ

*Οι αναγραφομενες τιμές ισχύουν την στιγμή που αναρτήθηκε αυτή η δημοσίευση (21/02) ,και ενδέχεται να έχουν αυξηθεί μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής.

*Η προσφορά είναι DIY ,αν μπαίνεις πρώτη φορά στο blog μας διάβασε εδώ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι με την Ryanair με ανταπόκριση στη Πάφο και κοστίζουν συνολικά 98€ το άτομο για τέσσερις πτήσεις. Θα πρέπει να κάνετε δυο διαφορετικές κρατήσεις με επιστροφή απευθειας από την ιστοσελίδα της Ryanair ή την airshop.gr

Παράδειγμα:

Πρώτη κράτηση (48€)
Θεσσαλονίκη - Πάφος 05/05 - 10:20
Πάφος - Θεσσαλονίκη 13/05 - 07:00

Δευτέρη κράτηση (50€)
Πάφος - Αμμάν 05/05 - 19:55
Αμμάν - Πάφος 12/05 - 21:45


*Κανοντας κράτηση από την ιστοσελίδα της airshop.gr η τιμή είναι λίγο ακριβότερη αλλά έχετε δωρεάν τσεκ ιν και αποστολή του boarding pass στο email σας.

*Πριν προχωρήσετε στις κρατησεις ελέγξετε πρώτα τις τιμες για τυχόν αυξήσεις.

*Η διάρκεια της αναμονής στη Πάφο στο πήγαινε είναι περίπου 7:30 ώρες ,μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για βόλτα στην όμορφη Πάφο. Στην επιστροφή η διάρκεια αναμονής είναι 8 ώρες με μεταμεσονύχτια άφιξη και αναμονή. (23:00-07:00)

*Οι πτήσεις ανταπόκρισης με low cost εταιριες δεν είναι προστατευόμενες και υπόκειται σε κινδύνους καθυστερήσεων ή ακυρώσεων. Όσο μεγαλύτερη είναι η αναμονή ,τόσο ασφαλέστερες είναι οι ανταποκρίσεις. Αν θέλετε εγγυημένες πτήσεις μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις από την kiwi.com ελάχιστα ακριβότερα ,αλλά παρέχοντας σας εγγύηση για όλες τις πτήσεις ανταπόκρισης. Επιλέξατε αναχώρηση Θεσσαλονίκη ,προορισμος Αμμάν και τις ημερομηνίες 05/05 - 12/05

*Στη τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή εως 8-10 κιλά ανά άτομο και μια μικρή τσάντα χειρός ή πλάτης. 




ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 
Οι τοποθεσίες των περιοχών και των ξενοδοχείων που προτείνουμε παρακάτω είναι και οι ιδανικότερες αν θέλετε να εξερευνήσετε σχεδόν όλη την Ιορδανια ,αν νοικιάσετε αυτοκίνητο. Και τα τρία ξενοδοχεία που προτείνουμε παρακάτω είναι κεντρικά και διαθέτουν πρωινό μέσα στη τιμή (εκτός Άκαμπα). Το συνολικό κόστος και για τα τρία είναι μόλις 161€ για 7 βράδια (80€ το άτομο)

Αμμάν 
Το Arab tower hotel βρίσκεται στη καρδιά του Αμάν. Διαθέτει παραδοσιακή διακόσμηση και προσφέρει θέα στο ρωμαϊκό θέατρο και απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από τα ιστορικά αξιοθέατα της Ακρόπολης. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο ,κλιματισμό, δορυφορικά κανάλια ,μίνι ψυγείο και δωρεάν WiFi. Η τιμή του για 2 βραδια είναι στα 44€ για ένα τρίκλινο δωμάτιο μαζί με πρωινό.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.
 





Πέτρα (Wadi Musa)
Το Al anbat midtown hotel βρίσκεται στη καρδιά του Wadi Musa ,μόλις 1χλμ μακριά από την είσοδο της πύλης εισόδου της Πέτρας. Το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο προς την Πύλη Πέτρα και το κέντρο επισκεπτών του. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικο μπάνιο ,κλιματισμό και δωρεάν WiFi. Η τιμή του για 2 βραδια είναι στα 32€ για ένα δίκλινο δωμάτιο μαζί με πρωινό.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.






Άκαμπα  
Το Amir Palace Hotel βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Άκαμπα ,περίπου 1χλμ από την κοντινότερη παραλία και 10χλμ μακριά από την πιο γνωστή παραλία της περιοχής «aqaba south beach». Όλα τα δωμάτια περιλαμβάνουν ιδιωτικο μπάνιο ,κλιματισμό και δωρεάν WiFi. Στο Amir Palace Hotel - Aqaba θα βρείτε επισης 24ωρη ρεσεψιόν, βεράντα και σνακ μπαρ. Άλλες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην ιδιοκτησία περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, κοινόχρηστο lounge και τουριστικό γραφείο. Μπορείτε να απολαύσετε πολλές δραστηριότητες στο χώρο ή στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των καταδύσεων. Το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης σε κοντινή τοποθεσία. Η τιμή του για 3 βραδια είναι στα 86€ για ένα δίκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.
 




*Στις τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνονται διάφοροι δημοτικοί φόροι και χρεώσεις , 10% με 20% επι της τιμής ,περίπου 1-2€ το άτομο την βραδια.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Αυτοκίνητο μπορείτε να νοικιάσετε online από την rentalcars.com ,την μεγαλύτερη ιστοσελίδα κρατήσεων στον κόσμο. Ένα αυτοκίνητο για μια εβδομάδα θα σας κοστίσει συνολικά 142€ με παραλαβή από το αεροδρόμιο.

Παράδειγμα:
Παραλαβή: Amman airport 05/05 - 21:30
Παράδοση: Amman airport 12/05 - 20:00


*Οι αναγραφομενες τιμές στην rentalcars ισχύουν μόνο για κράτηση με πιστωτική κάρτα (όχι χρεωστική)



Αν δεν διαθέτετε πιστωτική κάρτα αλλά μόνο χρεωστική ,μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσα από την ιστοσελίδα της rentalcars από την εταιρία Thrifty η οποία δέχεται και χρεωστικές κάρτες. Το κόστος για ένα αυτοκίνητο για μια εβδομάδα είναι 243€. Σε κάθε περίπτωση οποίο αυτοκίνητο και αν επιλέξετε διαβάστε καλά τους όρους χρήσης και τους τρόπους πληρωμής.



Βίζα για Ιορδανια
Οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων μπορούν να αποκτήσουν βίζα για την Ιορδανία είτε από την Πρεσβεία της Ιορδανίας στην Αθήνα, είτε στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους εκεί.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Διαβατήριο που ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες.
2.Μια πρόσφατη φωτογραφία
3. Συμπληρωμένη αίτηση ( Πατήστε εδώ)
4.Ποσο πληρωμής: Μια είσοδος 67,50€ με ισχύει για 2 μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της πρεσβείας στην Ελλάδα εδώ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Ανάλυση τιμής για 2 άτομα 
•Αεροπορικά εισιτήρια: 196€
•Ξενοδοχεία: 161€
•Αυτοκίνητο: 142€
ΣΥΝΟΛΟ 499€ / 2 = 249,50€ το άτομο 

-Οι τιμές βασίζονται με βάση τα 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με μοίρασμα των εξόδων της διαμονής.

————————————————————

Εσύ έκανες εγγραφή στο καινούργιο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !! Το πρώτο βίντεο ανέβηκε και μπορείς να το δεις παρακάτω !!




2 Σχόλια

  1. Γράψατε πάλι!!!!!! Συγχαρητήρια για την εκδρομή. Συγχαρητήρια και για τις εναλλακτικους τρόπους μετακίνησης. Δεν έχουμε όλοι πιστωτική κάρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα ότι οι φόροι αεροδρομίου είναι 380ευρω ισχύει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال