Ομαδικό ταξίδι στη Σικελία by Greek Travelers



Τα ομαδικά ταξίδια έχουν γίνει πλέον ένα κομμάτι της παρέας μας και συνεχώς ψάχνουμε ιδέες για να υλοποιήσουμε καινούρια ομαδικά «παρεΐστικα» ταξίδια.

Ήρθε η ώρα λοιπόν για έναν  καλοκαιρινό προορισμό που σας τον έχουμε ξαναπροτείνει, ήρθε η ώρα για τη Σικελία την αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Οι πιο ενημερωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί του κόσμου την συνιστούν ως τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό γιαυτο και δεν θα μπορούσε να λείπει από τα παρεΐστικα ταξίδια των Greek Travelers. 

Οι ημερομηνίες θα είναι 31/05 με 06/06

Διαβάστε το παρακάτω αναλυτικό προγραμμα και όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή να μας στείλουν μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εδώ

Πρόγραμμα
Η Σικελία είναι ένα τεράστιο σε έκταση νησί, το μεγαλύτερο της Μεσογείου με πολλά γραφικά χωριά και πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά. Στις επτά μέρες που θα έχει διάρκεια το ταξίδι μας θα εξερευνήσουμε τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Σικελίας την Κατάνια και το Παλέρμο όπου θα είναι οι βάσεις μας για να εξερευνήσουμε όλο το νησί. Θα επισκεφτούμε γραφικές πόλεις όπως η Taormina, οι Συρακούσες, το Cefalu το Monreale αλλά και το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης της Αίτνα. 

Από το προγραμμα μας φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα μπάνια στα καταγάλανα νερά της Μεσογείου, μιας και το καλοκαίρι μόλις ξεκινάει και ο καιρός θα είναι ιδανικός για δροσιστικές βουτιές σε μερικές από τις πιο ομορφες παραλίες της Σικελίας όπως η παραλία Mondello.

1η μέρα (Κατάνια)
Η πρώτη μερα του ταξιδιού μας είναι αφιερωμένη στη Κατάνια, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας  όπου θα φτάσουμε το μεσημέρι με απευθείας πτήση της Ryanair από Αθήνα και θα μείνουμε συνολικά 3 βράδια. Θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας από την οδό Αίτνας όπου θα εξερευνήσουμε την μπαρόκ αρχιτεκτονική της πόλεις όπου έχει  χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσουμε είναι οι σκούροι τοίχοι και οι μαύρες πλάκες παντού, καθώς η πόλη είναι φτιαγμένη από την λάβα του ηφαιστείου που την έχει λαβώσει αρκετές φορές, την Αίτνα.

Θα δούμε  μερικά από τα μνημεία της πόλεις όπως ο καθεδρικός ναός της Κατάνια, το χαρακτηριστικό γλυπτό συντριβάνι σε σχήμα ελέφαντα στη μέση της piazza duomo, το εντυπωσιακό Teatro Greco το οποίο είναι κρυμμένο ανάμεσα από κτίρια, το κάστρο Urcino ένα μοναδικό κτίριο το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μετατοπιστεί αρκετά μέτρα μακριά από την θάλασσα και τον γκρεμό που ήταν κάποτε χτισμένο αλλά και το Teatro Bellini που είναι αφιερωμένο στο γνωστό συνθέτη Bellini ο οποιος συνέθεσε την περίφημη Norma που την ανεβασε για πρώτη φορά στο θέατρο αυτό.

Εκτός από αξιοθέατα θα γευτούμε τοπικές σπεσιαλιτέ της Σικελιάνικης κουζίνας όπως φρέσκα ψάρια, την διάσημη μακαρονάδα Pasta ala Norma αλλά και το διάσημο γλύκισμα Cannoli που ακούγεται σε μια σκηνή στη ταινία ο Νονός «Leave the gun, take the cannoli» Η Κατάνια φημίζεται επίσης και για την νυχτερινή ζωή της γιαυτο το βράδυ προβλέπεται ποτάκι σε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της πόλης.






2η μέρα (Αίτνα, Ταορμίνα)
Την δεύτερη μερα του ταξιδιού μας θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί για να επισκεφτούμε το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα η οποία κάθε πρωί βγάζει καπνό από τους κρατήρες της υπενθυμίζοντας καθημερινά το πόσο ενεργό ηφαίστειο είναι. 

Αν και οι εκρήξεις του μπορεί να είναι μερικές φορές πολύ καταστροφικές, γενικά δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του ηφαιστείου και τις γύρω περιοχές, καθώς το γόνιμο έδαφος είναι κατάλληλο για εκτεταμένες γεωργικές δραστηριότητες.

Θα πάμε οδικώς έως τα 2000μ. υψόμετρο στον Crateri Silvestri όπου εκτός από την μοναδική θεα της θάλασσας και της Κατανιας από ψηλά, θα θαυμάζουμε το σεληνιακό τοπίο και μερικούς από τους πιο νέους κρατήρες του ηφαιστείου που δημιουργήθηκαν μόλις λίγες δεκαετίες πριν. Όσοι επιθυμούν μπορούν να σκαρφαλώσουν ακόμα πιο ψηλά στο κρατήρα Summit σε υψόμετρο 2.900μ. (Η πρόσβαση στην κορυφή 2.900μ. γίνεται μόνο με τελεφερίκ με χρέωση και από εκεί με λεωφορείο το οποίο θα σας ανεβάσει έως την κορυφή του ηφαιστείου.

Μόλις τελειώσουμε την εξερεύνηση μας στην Αίτνα θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Σικελίας, την Ταορμίνα η οποία βρίσκεται σκαρφαλωµένη στην κορυφή ενός βουνού σε μια από τις γραφικότερες τοποθεσίας του νησιού με υπέροχη θέα στη βραχώδη ακτογραμμή και τη γαλαζοπράσινη θάλασσα του Ιονίου.

Εκεί θα εξερευνήσουμε την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της πόλεις με τα γραφικά σοκάκια με δεκαδες πολυτελή boutiques, μαγαζιά και εστιάτορα αλλά και το εντυπωσιακό Teatro Greco το οποίο χτίστηκε από Έλληνες τον 3ο αιώνα π.Χ.

Αφού εξερευνήσουμε και την Ταορμίνα θα κατέβουμε προς τα κάτω και θα απολαύσουμε το μπάνιο και το ηλιοβασίλεμα στην εντυπωσιακή παραλία Baida Di Mazzaro που βρίσκεται ελάχιστα λεπτά μακριά.








3η μέρα (Συρακούσες, Νότο)
Την τρίτη του ταξιδιού μας θα αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί για τις Συρακουσες, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, που στην αρχαιότητα ήταν η σημαντικότερη ελληνική αποικία στη Δύση. Είναι η πόλη όπου δίδαξε ο Πλάτων και  μεγαλούργησε ο Αισχύλος, η πόλη όπου έζησαν ο Πίνδαρος και ο Αρχιμήδης ο μεγάλος Έλληνας σοφός της αρχαιότητας που παρέμεινε σχεδόν όλη του τη ζωή στις Συρακούσες, διάσημος από την φράση « Εύρηκα» που ειπώθηκα για πρώτη φορά εδώ.

Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει από το Teatro Greco, που στην αρχαιότητα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα σε όλη την αρχαία Ελληνική αυτοκρατορία με ιστορία από το 470π.Χ. Λίγα βήματα πιο πέρα θα επισκεφτούμε το σπήλαιο «το αυτί του Διονύσου», μια ασβεστολιθική σπηλιά με την είσοδο σε σχήμα αυτιού, και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα των Συρακουσών. Ονομάστηκε έτσι λόγω του τυράννου Διονύσου ο οποίος κρατούσε φυλακισμένους τους επικινδυνότερους εχθρούς του εκεί, και χάρη στην ακουστική της σπηλιάς, παρακολουθούσε την κάθε τους συνομιλία.

Ύστερα θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης μέχρι να φτάσουμε στο μικρό γραφικό νησάκι της Ορτυγίας. Η γέφυρα  Umpertini, συνδέει τη σημερινή Συρακούσα με το γραφικό  νησάκι της Ορτυγίας. Κάποτε ήταν ένα καλά οχυρωμένο φρούριο με τρεις μεγάλες πύλες. Σήμερα είναι η καρδιά του ιστορικού κέντρου και το καμάρι των Συρακουσών.

Διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της Ορτυγίας  θα συναντήσουμε τα ερείπια του δωρικού ναού του Απόλλωνα, του αρχαιότερου ναού της Σικελίας αλλά και το Επιβλητικό ναό της Αθηνάς με τα αγάλματα  του που σε καθηλώνει. Είναι ο μοναδικός ναός που από αρχαίος μετατράπηκε σε καθεδρικό κι είναι αφιερωμένος στην Παναγία του Πιλάρ. Τελευταίος σταθμός το άκρο του νησιού, όπου δεσπόζει το κάστρο Μανιάτσε. Χτίστηκε από το Φρειδερίκο Β΄ της Σουηδίας για να χρησιμοποιηθεί ως οχυρό και έδρα της φρουράς για τον έλεγχο της πόλης.

Καθώς αφήνουμε πίσω μας τις Συρακούσες θα πάμε για μια σύντομη επίσκεψη στη μικρή αλλά γοητευτικότατη πόλη Νότο η οποία ξανα κτίστηκε ξανα από το μηδέν ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό του 1693 με πρωτοβουλίες και ενέργειες της τοπικής αριστοκρατίας, η οποία επέλεξε μια αρχιτεκτονική που να επιδεικνύει τον πλούτο και την αίγλη της, αλλά και να εκφράζει τα ιδεώδη του Διαφωτισμού.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από κτίρια τόσο περίτεχνα που θυμίζουν σκηνικό θεάτρου κατά μήκος των τριών κεντρικών δρόμων της πόλης. Οι γοργόνες, οι Πήγασοι, οι άγγελοι και οι πάσης φύσεως μυθικές μορφές που κοσμούν τα μπαλκόνια και τις προσόψεις των παλατιών σε κάνουν να προσμένεις μαγικούς κόσμους στο εσωτερικό τους.

Αφού εξερευνήσουμε και το Νότο σειρά έχει δροσιστικό μπανάκι στις διάσημες παραλίες των Συρακουσών, στο Eloro Beach ή στο San Lorenzo beach όπου θα μείνουμε μέχρι το ηλιοβασίλεμα.






 4η μέρα (Παλέρμο)
Την τέταρτη μέρα του ταξιδιού μας θα αναχωρήσουμε για την μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο που κάποτε ήταν η έδρα της Μαφίας, που πλέον έχει μεταμορφωθεί σε πολιτιστική πρωτεύουσα που προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από ιστορικά αξιοθέατα, αρχαία κτήρια και πανέμορφες ακτές για εξερεύνηση και δεν θυμίζει με τίποτα το μαύρο παρελθόν της.


Θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση μας με κάποια από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλεις όπως ο Καθεδρικός Ναός του Παλέρμο που λόγω των διάφορων αυτοκρατοριών που πέρασαν, έχει μια μυριάδα διαφορετικών στυλ και είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό κτίριο.  Άλλα μνημεία που θα δούμε είναι το παρεκκλήσι Capella Palatina το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Πέτρο όπως και το αυτοκρατορικό παλάτι Palazzo dei Normanni που ήταν αφιερωμένα στους Νορμανδούς Βασιλείς. 

Θα εξερευνήσουμε επίσης τα λαβυρινθώδη γραφικά στενά δρομάκια της συνοικίας Capo, μια από τις παλαιότερες συνοικίες της πόλεις με κτίρια που χρονολογούνται από το 13ο αιώνα όπως η εκκλησία Sant Agostino. Θα δούμε επισης και το εντυπωσιακό Teatro Massimo,  ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Σικελία που στο εσωτερικό του φιλοξενούνται μέχρι και σήμερα παραστάσεις. Αν σταθούμε τυχεροί ίσως παρακολουθήσουμε και κάποια παράσταση μέσα στο εντυπωσιακό αυτό κτίριο του 19ου αιώνα.

Προς το βραδάκι θα κάνουμε βόλτα μέσα απο τις μικρές αγορές φαγητών της πόλης για να μάθουμε και να γευστούμε την τοπική Σικελιάνικη κουζίνα αλλά και την νυχτερινή ζωή του Παλέρμο, κατι που δε θα αγνοήσουμε μιας και είναι μοναδική εμπειρία να πίνεις φίνο ιταλικό κρασί, δίπλα στη θάλασσα με το μεσογειακό καλοκαιρίνο αεράκι να σε δροσιζει. 






5η μέρα (Cefalu, Monreale)
Τη 5η ημέρα θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί για μια απο μια απο τις πιο όμορφες παραθαλάσιες πόλεις της γύρω περιοχής το Cefalu, αφού περάσουμε για μια σύντομη βόλτα από την κοντινή πόλη Monrealle το οποίο έχει χαρακτηριστεί  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της πολης, ένα εθνικό μνημείο της Ιταλίας και ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σικελίας. 

Αφού δούμε το Monrealle θα αναχωρήσουμε  για την εντυπωσιακή μικρή πόλη Cefalu που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς στη Σικελία. Αφού κάνουμε μια σύντομη βόλτα στη πόλη και θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική και μερικά από τα μνημεία της, θα ξεκινήσουμε την ανάβαση για τη κορυφή του εντυπωσιακού βράχου La Rocca, ένα από τα πιο πολύ φωτογραφισμένα θέματα της Σικελίας όπου η θέα εκεί πάνω κόβει την ανάσα.

Αφού απολαύσουμε την μοναδική αυτή θεα από ψηλά θα κατέβουμε κάτω και θα κολυμπήσουμε στα καταγάλανα νερά στην ομώνυμη παραλία της πολης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε μετά την «κουραστική» αυτή διαδρομή. Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια και παρακολουθήσουμε το ηλιοβασίλεμα, θα επιστρέψουμε ξανά Παλέρμο για διανυκτέρευση. 






6η Ημέρα (Παραλία Mondello)
Το προγραμμα της έκτης μερας θα είναι το πιο χαλαρό του ταξιδιού και θα την αφιερώσουμε αποκλειστικά για μπάνιο στην πιο διάσημη παραλία της Σικελίας, την παραλία mondello beach με τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και την λευκή αμμουδιά η οποία βρίσκεται μόλις 10χλμ μακριά από το Παλέρμο. 

Η περιοχή έγινε δημοφιλής από τον 19ο αιώνα όπου πλούσιοι ευγενείς κάτοικοι του Παλέρμο χτίζανε τις βίλες τους κοντά στην αμμουδιά κάνοντας τον ιδανικό προορισμό για χαλάρωση και μπάνιο. Το καλοκαίρι η παραλία γεμίζει ασφυκτικά από πλήθος κοσμου γιαυτο και το μεγαλύτερο κομμάτι της παραλίας είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, καφέ και beach bar. Όσοι αναζητούν ησυχία υπάρχει ένα μικρό κομμάτι της παραλίας που είναι ελεύθερο για όλους. 

Γύρω από την παραλία υπάρχουν και πολλά εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακό σικελικό φαγητό με ψάρια και μακαρονάδες. Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας και δούμε το ηλιοβασίλεμα θα επιστρέψουμε πίσω στο Παλέρμο για διανυκτέρευση. 






7η Ημέρα (Παλέρμο, Επιστροφή)
Την 7η και τελευταία μέρα του ταξιδιού μας θα έχουμε χρόνο για ψώνια, σουβενίρ και βόλτες ή ακόμα και για μια σύντομη βουτιά σε κάποια κοντινή παραλία του Παλέρμο μιας και η πτήση της επιστροφής μας πίσω στην Αθήνα είναι το μεσημέρι στις 15.15 το απόγευμα.

Διαμονή και μεταφορές.
Η διαμονή μας θα είναι συνολικά για έξι βραδια, τρία στη Κατάνια και τρία στο Παλέρμο, και από εκεί θα εξερευνήσουμε με μονοήμερες εκδρομές όλες τις παραπάνω πόλεις που αναφέρονται στο προγραμμα. 

Και στις δύο πόλεις θα μείνουμε σε Airbnb βίλες ή διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν όλο το γκρουπ μας που θα αποτελείται από περίπου 16-18 άτομα. Τα διαμερίσματα είναι ευρύχωρα και μπορουν να φιλοξενήσουν όλη την μεγάλη τρελοπαρέα μας που θα αποτελείται από 2 έως 4 άτομα σε κάθε δωμάτιο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του να μείνουμε σε Airbnb είναι πως θα έχουμε και δικιά μας κουζίνα όπου μπορούμε να ετοιμάζουμε μόνοι μας το πρωινό ή και το βραδινό μας με ελάχιστο κόστος στον καθένα μας. Φυσικά το μεσημεριανό μας θα είναι σε κάποιο τοπικό εστιατόριο ώστε να γνωρίσουμε και την Σικελιανή κουζίνα.

Οι εκδρομές μας θα γίνουν με ιδιωτικό mini bus με οδηγό ενώ η διαδρομή από Κατάνια για Παλέρμο θα γίνει με τρένο. Υπάρχει και η επιλογή αντί του mini bus με οδηγό να νοικιάσουμε βανακια και να κάνουμε μόνοι μας τις μετακινήσεις μας. Μόλις μαζευτουν τα άτομα του γκρουπ η ομάδα μας θα επιλέξει την φθηνότερη και πιο πρακτική επιλογή. 

Ταξιδιωτικά έγγραφα
Η Σικελία ανήκει στην Ιταλία που σημαίνει πως μπορούμε να ταξιδέψουμε μόνο με την ταυτότητα μας η οποία θα πρέπει να είναι νέου τύπου και να αναγράφει τα ονόματα με λατινικούς χαρακτήρες. 


Εκτιμώμενο κόστος
Το κόστος θα κυμανθεί περίπου στα 40€ για αεροπορικά και περίπου από 350€ έως 380€ το άτομο για όλα όλα τα υπόλοιπα, διαμονή για έξι βραδια στη Κατάνια και το Παλέρμο παι όλες οι μονοήμερες εκδρομές που θα κάνουμε στις υπόλοιπες πόλεις. Οποτε το τελικό κόστος μαζί με αεροπορικά θα κυμανθεί από 390€ έως 420€ το άτομο.

*Το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων καθώς η τιμή τους δεν είναι σταθερή. Αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το κόστος για τα αεροπορικά εισιτήρια είναι στα 40€ με επιστροφή +12€ για χειραποσκευή όποιος επιθυμεί. 

Στη τιμή των 420€ περιλαμβάνονται:
-Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Ryanair από Αθήνα για Κατάνια και από Παλέρμο για Αθήνα.

-Διαμονή για 3 βράδια στη Κατάνια και 3 βράδια στο Παλέρμο σε μεγάλο Airbnb διαμέρισμα η βίλα.

-Όλες οι μετακινήσεις και εκδρομές μας στην Αίτνα, Ταορμίνα, Συρακούσες, Νότο, Παλέρμο, Τσεφαλού, Μονρεάλε κ.α. που θα γίνουν με ιδιωτικό mini bus με οδηγό.

-Η μεταφορά με τρένο από Κατάνια για Παλέρμο

-Η μεταφορά μας από και προς τα αεροδρόμια.

Στη τιμή δεν περιλαμβάνονται:
- Προσωπικά έξοδα, γεύματα και ποτά στα εστιατόρια που θα επιλέξουμε για το φαγητό μας

-Πρωινό ή βραδινό το οποίο θα είναι στο Airbnb μας όπου θα ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ και θα τα ετοιμάσουμε μόνοι μας. Το κόστος θα βγει πολύ χαμηλό στον καθένα.

-Εισιτήρια για αξιοθέατα και μνημεία που θα επισκεφτούμε.

-Οι μετακινήσεις μας μέσα στη Κατάνια και το Παλέρμο που θα είναι κατα βάση με τα πόδια και τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Να διευκρινίσουμε για άλλη μια φορα πως το ταξίδι δεν θα είναι όπως αυτά που διοργανώνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία , δηλαδή να έχουμε κάποιον ξεναγό να μας μιλάει για την ιστορία του τόπου κτλ. 

Το ταξίδι δεν θα έχει αρχηγό και θα είναι εντελώς παρεΐστικο ,θα είμαστε μια μεγάλη παρέα και θα παίρνουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις για το που θα πάμε ,τι θα κάνουμε ,που θα φάμε κτλ. έχοντας σαν βάση το παραπάνω πρόγραμμα. Φυσικά το γκρουπ θα συνοδεύει άτομο από την ομάδα του Greek Travelers και θα φροντίζει για το άρτιο προγραμμα του ταξιδιού.

Οι ημερομηνίες που θα γίνει το ταξίδι οπως αναφέρουμε και στην αρχή της σελιδας θα είναι από 31/05 έως 06/06

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλώ να επικοινωνήσουν μαζί μας μεσω της σελίδας μας στο Facebook Greek Travelers κάνοντας κλικ εδώ

Σημείωση: Όπως και στο προηγούμενο ομαδικό ταξίδι θα δώσουμε προτεραιότητα σε μεμονωμένα άτομα και μικρές παρέες έως 2 άτομα, για να έρθουν όσο το δυνατόν γίνεται άτομα που δεν έχουν παρέα να πάνε, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της ιδέας αυτής.

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του πως περνάμε από τα στοριες που έχουμε ανεβάσει στη σελίδα μας στο Instagram στο πρόσφατο ταξίδι μας στο Μαρόκο εδώ

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από το πρώτο μας ομαδικό ταξίδι στην Ιορδανία.

Ευχαριστούμε




2 Σχόλια

  1. Γεια σας .Μενω στη Μυτιληνη. Μπορει να γινει προβλεψη γι αυτο στα ταξιδια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακούγεται τέλειο.. συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال