Ομαδικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη by Greek Travelers



Το ομαδικό ταξίδι που όλοι περίμεναν είναι πλέον γεγονός. Νέα Υόρκη! Το Μεγάλο Μήλο! Η πόλη που δε κοιμάται ποτέ. Ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα και μία από τις πιο φωτεινές πόλεις στον πλανήτη. Το 1624 ονομάστηκε “Νέο Άμστερνταμ”  από τους ολλανδούς αποίκους και αργότερα το 1664 οι άγγλοι κατακτητές την ονόμασαν Νέα Υόρκη.

Το κέντρο της πόλης το Μανχάταν σφύζει από ζωή καθώς εκατομμύρια τουρίστες το επισκέπτονται ολο το χρόνο. Έτσι ήρθε και η σειρά των Greek Travelers να κάνουν ένα ταξίδι ζωής και να περάσουν μια εβδομάδα εξερευνώντας το Μανχάταν, το Μπρούκλιν ακόμη και τη Φιλαδέλφεια που βρίσκεται μόλις δυο ώρες μακριά.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο με πιθανότερες ημερομηνίες 12/09 με 18/09

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή να μας στείλουν μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εδώ αφού πρώτα διαβάσουν το παρακάτω πρόγραμμα και τις οδηγίες που υπάρχουν στο τέλος της ανάρτησης

Ημέρα 1

Την πρώτη μέρα του ταξιδιού μας θα ξεκουραστούμε στο τετράστερο ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία μέσα στο Μανχάτταν ώστε να πάρουμε δυνάμεις για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση μας την επόμενη μέρα το πρωί. Για όσους επιθυμούν μπορούμε να επισκεφτούμε την γύρω περιοχή για μια πρώτη γνωριμία της πόλης.



Ημέρα 2

Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας με μια πανοραμική θέα του Μανχάταν για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη πόλη που δε κοιμάται ποτέ. Η θέα απο το παρατηρητήριο One World Center κόβει την ανάσα. Το Παρατηρητήριο άνοιξε επίσημα το 2015 στη θέση των δίδυμων πύργων που αποτελούσαν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και από τότε δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα. Είναι το ψηλότερο κτίριο στο δυτικό ημισφαίριο. (541 μ.)




Βέβαια πριν ανέβουμε στο παρατηρητήριο θα δούμε το εκπληκτικό αρχιτεκτονικό θαύμα του The Oculus που είναι ο σταθμός αντικατάσταση του προηγούμενου σιδηροδρομικού σταθμού PATH που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου και απέχει λίγα μόνο βήματα από το μνημείο και το μουσείο.


Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τη Wall Street της Νέας Υόρκης που βρίσκεται στη διάσημη συνοικία Financial District του Μανχάταν. Αν και αναφέρεται στη γειτονιά που περιλαμβάνει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η Wall Street είναι επίσης το όνομα του δρόμου στην περιοχή του Μανχάταν. Είναι το σπίτι πολλών χρηματιστήριων και εκει θα δούμε και τον διάσημο ταύρο της Wall Street που μοιράζει τύχη αν τον ακουμπήσεις καπου “ιδιαίτερα”.



Απο εκεί θα φτάσουμε στο Battery Park όπου είναι το νοτιότερο σημείο του Μανχάταν και θα πάρουμε το ferry για το άγαλμα της Ελευθερίας και το νησι Ellis. Το άγαλμα της ελευθερίας είναι το σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, με τη διάσημη «Lady Liberty» που αντιπροσωπεύει την ελευθερία και την ευκαιρία για εκατομμύρια μετανάστες στο εξωτερικό καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών. Δώρο στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γαλλία τον 19ο αιώνα, το άγαλμα της Ελευθερίας αφιερώθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1886 και είναι πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.



Η επόμενη στάση είναι το Ellis Island, όπου στεγάζεται ένα συναρπαστικό μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της μετανάστευσης της πόλης.


Στην επιστροφή μας θα δούμε το Χρηματιστήριο και το άγαλμα του George Washington και επίσης θα τσιμπήσουμε το γεύμα μας όπως κάνουν όλοι οι χρηματιστές κάθε μεσημέρι.


Ανανεωμένοι θα χαθούμε στα στενά της Chinatown, της Little Italy και του Soho γειτονιές γεμάτες πράγματα να ανακαλύψουμε στο νότιο Μανχάταν. Φέτος είναι η 93η ετήσια γιορτή του San Gennaro. Το ετήσιο αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα στα καλύτερα σημεία στη Μικρή Ιταλία. Μπορούμε να φάμε σε μερικά από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της πόλης, να παρακολουθήσoυμε πολύχρωμες παρελάσεις ακόμα και δωρεάν συναυλίες. Για 11 ημέρες, η Μικρή Ιταλία μετατρέπεται σε κόκκινο, λευκό και πράσινο τοπίο με ζωντανή μουσική και διαγωνισμό φαγητού με κανόλι.


Κάπου εδώ η μέρα μας τελειώνει. Μετά το ωραίο μας δείπνο θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο η θα βγούμε για ποτό.



Ημερα 3

Σήμερα ξεκινάμε την ημέρα μας απο τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Pennsylvania Station που είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Αμερική, καθώς και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Το Madison Square Garden, γνωστό ως The Garden, είναι ένας αθλητικός πολυχώρος και βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον σταθμό. 


Βγαίνοντας από τον σταθμό αν δεν το έχουμε κάνει ήδη θα πάρουμε το πρωινό μας σαν σωστοί νεοϋορκέζοι. Τι καλύτερο απο ενα bagel και καφέ στο χέρι καθώς περιπλανιόμαστε στους δρόμους του Μανχάταν; 


Με το bagel στο χέρι θα κατευθυνθούμε προς το διάσημο Empire State Building. Το Empire State Building είναι σαν το Άγαλμα της Ελευθερίας, καθώς είναι ένα έμβλημα που οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν άμεσα με τη Νέα Υόρκη και απεικονίζεται σε πολλά καρτ ποστάλ και ταινίες του Μανχάταν. Βέβαια εμείς το έχουμε δει “ολόκληρο” απο το One World Center και δε χρειάζεται να περιμένουμε τις τεράστιες ουρές κόσμου που περιμένει να ανέβει στη κορυφή του.



Απο εκει θα περπατήσουμε μέχρι τον σταθμό Grand Central που είναι ένα από τα πιο όμορφα τερματικά τρένων στον κόσμο. Πιθανόν να αναγνωρίσετε το κεντρικό Concourse από δεκάδες ταινίες όπως το “North by Northwest” του Hitchcock μέχρι την κινούμενη ταινία Madagascar.


Σειρά έχει το Bryant Park και η κεντρική βιβλιοθήκη του Μανχάταν, αφου απομακρυνόμενοι από τον Grand Central θαυμάσουμε την απίστευτη αρχιτεκτονική του “Chrysler”. Άλλος ένας μοναδικός ουρανοξύστης. Μικρή στάση λοιπόν στη δημόσια βιβλιοθήκη και απο εκει θα ανεβούμε τη Broadway Avenue για να φτάσουμε που αλλού;


Στη πλατεία Times Square εννοείται! Φώτα νέον και γιγαντιαίες ψηφιακές πινακίδες. Φανταστικές  είσοδοι στα καλύτερα plays του Μπρόντγουεϊ. Χαρακτήρες από ταινίες και καρτούν αλλα και μουσικοί. Η Times Square είναι μεγάλη, φωτεινή και αξέχαστη. Ήρθε η ώρα να χαθούμε για λίγο στην ατμόσφαιρα που προσφέρει αυτό το πασίγνωστο μέρος.


Βεβαίως θα ξαναπεράσουμε και κάποιο βράδυ από εδώ για να δούμε τα φώτα και τις πινακίδες οπότε φύγαμε γρήγορα για Rockefeller Center. Ένα τεράστιο συγκρότημα στη καρδιά του Μανχάταν που αποτελείται από 19 εμπορικά κτίρια. Εκεί απέναντι βρίσκεται και ο 141 χρόνων ρωμαιοκαθολικός ναός του Άγιου Πατρίκιου και θα τον επισκεφτούμε.



Από εκεί θα ανεβούμε τη 5η λεωφόρο που θεωρείται ένας από τους πιο ακριβούς και κομψούς δρόμους στον κόσμο. Μαγαζιά όπως τα Tiffany & Co, Apple Store, Louis Vuitton, Gucci και άλλα πολλά θα προσπαθήσουν να μας τραβήξουν τη προσοχή και να μας αδειάσουν το πορτοφόλι αλλα εμείς ακάθεκτοι θα φτάσουμε στο Central Park.


Το Central Park είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο του Μανχάταν. Με 25 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις ΗΠΑ ενώ οι αμέτρητες εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές το κατατάσσουν στα πλέον διάσημα πάρκα του κόσμου, καθιστώντας τους Νεοϋορκέζους υπερήφανους γι΄ αυτό.


Υπάρχει μόνο ένας ευθύς δρόμος σε ολόκληρο το πάρκο και αυτός είναι το Mall και είναι ο πλατύτερος πεζόδρομος του πάρκου και περικλείεται από αμερικανικές λεύκες που δημιουργούν έναν θόλο πάνω από το μονοπάτι. Τι θελετε? Καρουζέλ, συντριβάνια, λίμνες; Το Central Park τα έχει όλα και αποτελεί μια όαση στο κέντρο της πόλης και εμείς θα περιπλανηθούμε στο μεγαλύτερο κομμάτι του. 



Επόμενη στάση το Metropolitan Museum of Art η αλλιώς “The Met” το οποίο έχει μια από τις πιο καλά διακοσμημένες συλλογές τέχνης και αντικειμένων στον κόσμο, παρουσιάζοντας πίνακες, γλυπτά, αρχιτεκτονική, πανοπλίες, όργανα και κοστούμια από κάθε αιώνα και πολιτισμό. 


Για όσους δεν έχουν πάθος με τη τέχνη υπάρχει η επιλογή να επισκεφτούμε και το αμερικάνικο μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Γνωστό, αν και όχι μόνο, από την ταινία “Μια νύχτα στο μουσείο”, το μουσείο αποτελείται από 28 διασυνδεδεμένα κτίρια που στεγάζουν 45 μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, καθώς και ένα πλανητάριο και μια βιβλιοθήκη.


Το μουσείο διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια διαφορετικών ειδών και θα βρούμε μερικά από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια της ανθρώπινης και φυσικής ιστορίας εδώ. 



Συνάντηση των 2 μουσειακών γκρουπ στο Columbus Circle και φύγαμε για burger και cheesecake. Δύο από τα πιο γνωστά εδέσματα των νεοϋρκέζων. Απο εκει θα κατέβουμε ξανά την Broadway Avenue για να δούμε κι άλλα κτίρια που στεγάζουν τα πασίγνωστα έργα, εκπομπές και late night shows. Θα ξαναφτάσουμε στη Times Square, για να τη δούμε φωτισμένη αυτή τη φορά και αν θέλουμε να πιούμε ένα πανάκριβο cocktail σε κάποιον από τους ουρανοξύστες η μια μπύρα σε κάποια από τις δεκάδες pubs εκεί τριγύρω. 

Άλλη μια γεμάτη μέρα φτάνει στο τέλος της.



Ημερα 4

Σήμερα θα επισκεφτούμε τη πόλη της Φιλαδέλφειας. Στη Φιλαδέλφεια εκτός από το να φάμε το καταπληκτικό και αυθεντικό Philly Cheesesteak θα δούμε τη Καμπάνα της Ελευθερίας (Liberty Bell) που δεν κάνει κάποιον ήχο, αλλά το μήνυμα της ακούγεται έντονα και καθαρά: “Δηλώστε την ελευθερία σε όλη τη γη και σε όλους τους κατοίκους της”. 



Θα δούμε επίσης το δημαρχείο της πόλης, το διάσημο γλυπτό LOVE, και κάποια από τα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης, όπως το Ινστιτούτο Franklin, την Ακαδημία Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Drexel, το Μουσείο Rodin και το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας. 


Καθώς περπατάμε στη πόλη θα θαυμάσουμε και τις τεράστιες τοιχογραφίες που ομορφαίνουν τους κενούς και άδειους τοίχους της, και είναι ένα πρόγραμμα που απασχολεί νέους και όχι μόνο. Ολόκληρη η πολη της Φιλαδέλφειας είναι πολύ περήφανη που κατάφερε να νομιμοποιήσει το γκράφιτι για καλό σκοπό.



Για όποιον ενδιαφέρεται μπορούμε να δούμε το παλιό σωφρονιστικό ίδρυμα (Eastern State Penitentiary) της Φιλαδέλφειας που ήταν κάποτε η πιο διάσημη φυλακή των ΗΠΑ αλλά πλέον είναι ένας στοιχειωμένος κόσμος από άδεια κελιά και διαδρόμους. Τα θολωτά, φωτεινά κελιά του κάποτε κράτησαν πολλούς από τους πιο περίφημους παραβάτες της Αμερικής, σαν τον "Scarface" Al Capone.


Επίσης η πόλη φημίζεται για τα αγάλματα της με ένα από τα πιο διάσημα να ειναι αυτο του Rocky Balboa δίπλα από τα σκαλιά, όπου ο ίδιος ανέβαινε τρέχοντας στη διάσημη σκηνή της ομώνυμης ταινίας. 


Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη για δείπνο και ξεκούραση.



Ημέρα 5

Η 5η μερα μας θα είναι αφιερωμένη στο Brooklyn που γίνεται σιγά σιγά ενα από τα πιο καυτά σημεία της Νέας Υόρκης για να επισκεφτεί κανείς. Με ιστορικές γειτονιές, μια υπέροχη ποικιλία από φαγητό και μερικές από τις καλύτερες θέες του ορίζοντα του Μανχάταν, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσουμε τη μέρα μας. 


Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε από τη Γέφυρα του Brooklyn. Περνώντας μέσα από τη γέφυρα θα μας δώσει μια πρώτη ματιά στο πλούσιο vibe που θα συναντήσουμε στη γειτονιά του Brooklyn. Βιομηχανικές αποθήκες που μετατράπηκαν σε διαμερίσματα εκατομμυρίων δολαρίων, γοτθικές εκκλησίες και πολλούς γερανούς, που δείχνει ότι το Brooklyn είναι μόνιμα υπό ανάπτυξη.



Αμέσως μετά το πέρασμα της γέφυρας θα κατέβουμε στο Brooklyn Bridge Park. Συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε εβδομάδα που έρχονται για μια τέλεια θέα του Μανχάταν και έχει πολύ γρασίδι για να κάνει κάποιος πικνίκ κατά μήκος του East river. 

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον Brooklyn Heights Promenade. Αυτός ο πεζόδρομος προσφέρει εκπληκτική θέα στο κέντρο του Μανχάταν, τον Ανατολικό Ποταμό και τη Γέφυρα του Μπρούκλιν. Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για joggers, αλλά προσφέρει επίσης μια ήσυχη ατμόσφαιρα για όσους προτιμούν να κάθονται, να συνομιλούν και να απολαμβάνουν τη θέα. Ο πεζόδρομος είναι γεμάτο μεγάλες αρχιτεκτονικές κατοικίες και αρχοντικά και αποτελεί μέρος της πρώτης ιστορικά διατηρημένης γειτονιάς του Μπρούκλιν.



Το Prospect Heights απέχει μόνο μερικές στάσεις του μετρό μακριά από τους πλακόστρωτους δρόμους του Brooklyn Heights. Ήρθε η ώρα για ένα απολαυστικό brunch σε μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1930. Το Tom’s Restaurant

Επόμενη στάση το Grand Army Plaza, του οποίου η αψίδα σηματοδοτεί την κύρια είσοδο του Prospect Park. Το Prospect Park είναι η αυλή του Μπρούκλιν. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να απολαύσουμε το Prospect Park πέρα από το να το περπατήσουμε.



Αμέσως μετά μπαίνουμε στο τραίνο και πάμε στο Williamsburg, μια γειτονιά που έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία είκοσι χρόνια, από τα τέλη της δεκαετίας του 90. Μπορούμε να κάνουμε γρήγορα κάποια ψώνια στο ολοένα και πιο μοντέρνο Williamsburg. Η Bedford Avenue είναι ένα δρόμος γεμάτος απο μπουτίκ, βιβλιοπωλεία και vintage καταστήματα. Το Williamsburg έχει γίνει συνώνυμο της δημιουργικότητας και της έκφρασης και εμείς θέλουμε να το εξερευνήσουμε.


Μετά απο τα ψώνια μας, επιστρέφουμε πίσω στο Μανχάταν και τις γειτονιές Greenwich Village και Chelsea. Ξεκινάμε απο το Chelsea Market μια από τις μεγαλύτερες εσωτερικές αίθουσες φαγητού του κόσμου, με περισσότερα από 35 μαγαζάκια. Μπορεί κανείς να βρει από σούπες μέχρι ξηρούς καρπούς, από κρασί μέχρι καφέ και από τυρί μέχρι γλυκά. 

Βρίσκουμε τις δυνάμεις μας και ανεβαίνουμε στο High Lane για λίγη ηρεμία επιτέλους! To High Lane είναι ένας υπερυψωμένος πεζόδρομος που δημιουργήθηκε πάνω στις παλιές γραμμές του τραίνου της Νέας Υόρκης οι οποίες έκλεισαν γιατί περνούσαν πραγματικά μέσα από τις γειτονιές και τα κτίρια και οι κάτοικοι άρχισαν να παραπονιούνται. Σώθηκε από την κατεδάφιση από τους κατοίκους της γειτονιάς και την πόλη της Νέας Υόρκης και άνοιξε το 2009 ως δημόσιος χώρος όπου οι επισκέπτες βιώνουν τη φύση, την τέχνη και το σχεδιασμό.



Αφού ηρεμήσουμε από την τρέλα της πόλης μπορούμε, αν έχουμε δυνάμεις, να πάμε να δούμε το πρωτοποριακό, ιστορικό και τριγωνικό κτίριο Flatiron που συνορευει μεταξύ Broadway Avenue και Fifth Avenue και από εκεί να περπατήσουμε προς τα πάνω την Broadway Avenue για να φτάσουμε ακόμη μια φορά στη Times Square. 


Η Νέα Υόρκη έχει τόσα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις που δε μπορούμε να σταματήσουμε  να γράφουμε αλλά υπάρχει μόνο τόσος χρόνος μέσα σε μια ημέρα! 



Ημέρα 6
Προτελευταία και χαλαρή ημέρα η και όχι! Σαν γκρουπ θα αποφασίσουμε αν θέλουμε να επισκεφτούμε τη Βοστώνη η τη Washington DC.


Υπάρχει και η επιλογή αν θέλουμε να πάμε στο Woodbury Common Premium Outlets που είναι πραγματικά ένα μικρό χωριό με 220 καταστήματα και εκπτώσεις μέχρι και 80% σε επώνυμες μάρκες. Κάτι παρόμοιο με το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στην Αθήνα.


Κόστος 20 δολάρια



Στη Βοστώνη θα περπατήσουμε στο “Μονοπάτι της Ελευθερίας” (Freedom Trail) που είναι μια κόκκινη διαγράμμιση στη πόλη όπου σε περνάει από 16 μέρη που έχουν να κάνουν με τον αγώνα της Αμερικής για ελευθερία. Θα δούμε επίσης το Fenway Park, που είναι το στάδιο των Red Sox, τη συνοικία του Θεάτρου, το μουσείο των Καλών Τεχνών, το μουσείο Επιστήμηςτον ποταμό Charles και τον λόφο Beacon, μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Βοστώνης και εκεί που ο πρώτος ευρωπαίος άποικος έχτισε μόνος του μια καμπίνα το 1625.  


Κόστος 65 δολάρια



Στη Washington DC θα δούμε το National Mall που είναι ένα μεγάλο πάρκο που εκεί βρίσκεται το Μνημείο του Λίνκολν, το Μνημείο της Ουάσινγκτον, η είσοδος στον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο και το Μνημείο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Θα δούμε επίσης κάποια από τα πολλά μουσεία Smithsonian: το Smithsonian Air and Space η και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian τα οποία είναι δωρεάν. 

Κόστος: 65 δολάρια



Επίσης για όποιον θέλει να παραμείνει στη Νέα Υόρκη υπάρχει μια πληθώρα από μουσεία για να επισκεφτεί , όπως τα: Whitney Museum of American Art, Madame Tussauds, Museum of the Moving Image The Morgan Library & Museum, 9/11 Memorial Museum, Museum of Sex και το Ripley's Believe It or Not, καθώς επίσης και άλλες γειτονιές όπως η Astoria, το Harlem και το Roosevelt Island.


Ημέρα 7
Τη τελευταία μας ημέρα το πρωί θα κάνουμε μερικές ακόμα τελευταίες βόλτες να δούμε κάτι που ίσως δε προλάβαμε τις προηγούμενες ημέρες και μετά θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και την επιστροφή μας στην Αθήνα.



ΔΙΑΜΟΝΗ

Η διαμονή μας θα είναι σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στο Μανχάτταν όπου βρίσκονται σχεδόν όλα τα σημαντικά αξιοθέατα που θα δούμε, έτσι ώστε να μην χάσουμε άσκοπα χρόνο και χρήμα με τις μετακινήσεις.


Τα δωμάτια θα είναι τετράκλινα, με επιλογή και για δίκλινο σε όποιον το επιθυμεί αλλά με σημαντικά πιο ακριβό κόστος.


Πρωινό στο ξενδοχείο δεν συμπεριλαμβάνεται στη τιμή καθώς το κόστος της διαμονής αυξάνεται σημαντικά. Στο ξεκίνημα της ημέρας θα τρώμε πρωινό οικονομικά σε κάποιους από τους δεκάδες φούρνους ή καφέ της περιοχής.



Ταξιδιωτικά έγραφφα
Για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη απαιτείται διαβατήριο και άδεια εισόδου Esta. Όλα τα άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ απαιτείται να έχουν κάνει αίτηση για άδεια εισόδου το αργότερο 72 ώρες πριν από την προγραμματισμένη τους αναχώρηση για τις ΗΠΑ.

Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2010, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει έναν τουριστικό φόρο για όλους όσους δεν χρειάζονται βίζα εισόδου στις ΗΠΑ. Ο φόρος είναι 14 δολάρια και καταβάλλεται από όλους όσους κάνουν αίτηση για ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια ESTA. Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο μέσω κάρτας (είναι δεκτές οι κάρτες Master Card, Visa και American Express).

Για να κάνετε αίτηση κάντε κλικ εδώ.


Οι ελεγχοι πριν τη πτήση και κατα την άφιξη στις ΗΠΑ είναι πολύ σχολαστικοί και τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ είναι πολύ αυξημένα για αυτό δώστε προσοχή στην αίτηση ESTA και απαντήστε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις. Σε αμέτρητες περιπτώσεις ταξιδιωτών αρνήθηκε η είσοδο στις ΗΠΑ και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω με δικά τους έξοδα.




Αεροπορικά εισιτήρια

Οι πτήσεις μας στο πήγαινε θα είναι με την Austrian airlines με ανταπόκριση και μικρή αναμονή στη Βιέννη και άφιξη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.


Αθήνα - Νέα Υόρκη JFK 12/09 - 06:40


Στην επιστροφή θα είναι με την Air Canada με αναχώρηση από το αεροδρόμιο LGA της Νέας Υόρκης με ανταπόκριση και μικρή αναμονή στο Μόντρεαλ του Καναδά.


Νέα Υόρκη LGA - Αθήνα 18/09 - 12:45


Το κόστος για τα αεροπορικά εισιτήρια είναι μόλις 250€ με επιστροφή, σε περίπτωση που αυξηθούν θα επιλέξουμε διαφορετικές ηεμρομηνίες μέσα στον Σεπτέμβριο.


Στη τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή έως 10 κιλά και μια μικρή τσάντα πλάτης ή χειρός.


Εκτιμώμενο κόστος

Το κόστος για το ταξίδι αυτό θα εξαρτηθεί απο την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων που θα πετύχουμε. Με σημερινή τιμή αεροπορικών η τελική τιμή μαζί με διαμονή και όλες τις εκδρομές που θα κάνουμε είναι:

250€ για αεροπορικά εισιτήρια 
650€ για διαμονή, μετακινήσεις, εκδρομές

Άρα η τελική τιμή είναι 900€ το άτομο

Επίσης να διευκρινίσουμε πως η Νέα Υόρκη είναι από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο και τα προσωπικά έξοδα δεν θα είναι λίγα, ανάλογα βέβαια και τις ανάγκες του καθένα. Εμείς θα φροντίσουμε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα ώστε να ξοδέψουμε όσο το δυνατόν λιγότερο χρήματα και το ταξίδι να βγει όσο το δυνατόν γίνεται low budget πάντα στα δεδομένα της Νέας Υόρκης.

Στη τιμή των 900€ περιλαμβάνονται:


•Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή απο Αθήνα με χειραποσκευή


•Διαμονή για 6 βράδια σε ξενοδοχείο 4* στο Μανχάταν χωρίς πρωινό


•Μονοήμερη εκδρομή στη Φιλαδέλφεια με λεωφορείο


•Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο


Στη τιμή δεν περιλαμβάνονται:


•Προσωπικά έξοδα, γεύματα και ποτά


•Εισιτήρια σε μουσεία και αξιοθέατα


•Μετακινήσεις με τα ΜΜΜ στο Μανχάταν


•Προαιρετικές εκδρομές 6ης ημέρας


Πως θα συμμετέχω;

Για συμμετοχή στο ταξίδι αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εδώ και εμείς θα φροντίσουμε να σας δώσουμε οδηγίες για τις κρατήσεις που θα κάνετε και να ενώσουμε την παρέα.

 

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά πως το ταξίδι αυτό είναι do it yourself που σημαίνει πως τις κρατήσεις θα τις κάνετε μόνοι σας, αφού έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook για να σας δώσουμε οδηγίες. Δεν υπάρχει επαγγελματίας ξεναγός και θα ακολουθήσουμε το παραπάνω πρόγραμμα μόνοι μας σαν μια μεγάλη παρέα.


Προτεραιότητα όπως και κάθε φορά θα δώσουμε σε μεμονωμένα άτομα και μικρές παρέες έως δυο άτομα. Σε περίπτωση που το γκρουπ δεν γεμίσει με μεμονωμένα άτομα τότε θα επιλέξουμε και μεγάλες παρέες.


Ευχαριστούμε!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال