25 μαγικές φωτογραφίες Ελληνικών νησιών αποδεικνύουν ότι ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου!

Ένας από τους βασικότερους λόγους που η Ελλάδα ξεχωρίζει είναι αναμφισβήτητα τα νησιά της. Στη χώρα μας υπάρχουν συνολικά 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Το παράξενο είναι ότι από όλα αυτά τα νησιά, μόνο τα 117 κατοικούνται. Τα 79 από τα 117 έχουν πληθυσμό πάνω από 100 κατοίκους και μόλις τα 53 έχουν πάνω από 1.000 κατοίκους! Πρόκειται για φαινόμενο μοναδικό στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στα ελληνικά νησιά αναπτύχθηκαν μερικοί από τους παλαιότερους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς (Κυκλαδικός, Μινωικός κ.λπ.), γι` αυτό διαθέτουν μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, ξεχωριστή αρχιτεκτονική κληρονομιά και γοητευτικές τοπικές παραδόσεις ενός πολύχρονου και πολυπρόσωπου πολιτισμού.

Τι περιμένει τον επισκέπτη που θα ταξιδέψει σε ένα από τα νησιά μας; Ήλιος, φως, υπέροχες παραλίες, όμορφοι, γελαστοί άνθρωποι, αμέτρητα εκκληςάκια μοναχικά μοναστήρια και φυσικά η γνωστή Ελληνική φιλοξενία! Με λίγα λόγια.. αξέχαστες διακοπές!

Οι συντάκτες του dinfo.gr επιλέξανε 25 φωτογραφίες ελληνικών νησιών που αποδεικνύουν ότι ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Απλά δεν το έχουμε καταλάβει! Απολαύστε τις..

1. Κουφονήσι – Παραλία Γάλα 

2. Λευκάδα – Παραλία Εγκρεμνοί
 

3. Οικισμός Βότση, Αλόννησος
 

4. Ιθάκη
 

5. Άνω Κουφονήσι 
 

6. Σύμη
 

7. Κύθηρα
 

8. Κεφαλονιά – Παραλία Μύρτος
 

9. Ικαρία
 

10. Αλόννησος – Άγιος Δημήτριος
 

11. Κάλυμνος

 12. Πανσέληνος στη Σύμη
 

13. Πρέβελη, Ρέθυμνο
 

14. Φολέγανδρος
 

15. Ζάκυνθος
 

16. Μήλος – Κλέφτικο
 

17. Σαντορίνη 
 

18. Μυτιλήνη 
 

19. Κέρκυρα 

20. Αλογόμαντρα, Μήλος
 

21. Τήνος
 

22. Παναγιά Κακαβιώτισσα Λήμνου
 

23. Θάσος – Παραλία Παράδεισος
 

24. Αμοργός – Αγία Άννα
 

25. Πάτμος
 

Πηγή: dinfo
Greek travelers team. Από το Blogger.