14 τρομακτικοί τουριστικοί προορισμοί !!

Αν σας γοητεύσουν τα μυστηριώδη μέρη, τα ασυνήθιστα κτίρια και οι αρχαίοι θρύλοι, τότε σίγουρα θα σας αρέσει η λίστα που θα βρείτε παρακάτω. Είναι γνωστό πως ο κόσμος που ζούμε αποτελείται από άλυτα μυστήρια, θρύλους και παράξενα φαινόμενα. Ήρθε η ώρα να μάθετε για μερικά από αυτά.

Το νησί με τις κούκλες, Μεξικό
 
Σύμφωνα με το μύθο, ένα μικρό κορίτσι πνίγηκε σε ένα κανάλι κοντά στο νησί, και η ψυχή της δεν βρήκε ειρήνη. Ο Τζούλιαν Σαντάνα Μπαρρέρα, βρήκε μια κούκλα κοντά στον τόπο του θανάτου του κοριτσιού και άρχισε να αναπτύσσει τη μυστηριώδη συλλογή για να κατευνάσει το πνεύμα του παιδιού. Παρά τις δεισιδαιμονίες για το νησί, το επισκέπτονται συχνά οι τουρίστες.

Κήπος του Μπομάρτσο, Ιταλία

Χτίστηκε μεταξύ του 1548 και του 1580 για τον Δούκα Πιέρ Φρανσέσκο Ορσίνι. Περιέχει 30 γλυπτά που περιλαμβάνουν τον Ηρακλή, την Αφροδίτη και τον Κέρβερο, καθώς και το κτήριο και την πύλη του Κάτω Κόσμου. Μετά από αρκετούς αιώνες λήθης, το πάρκο ανακαινίστηκε και άνοιξε ξανά για τους επισκέπτες το 1954, λαμβάνοντας ένα άλλο όνομα: «Πάρκο των Τεράτων».

Πόλη των φαντασμάτων Σεντράλια, ΗΠΑ

Το 1962, σημειώθηκε ένα ατύχημα που μεταμόρφωσε την πόλη (σκηνές της ταινίας τρόμου Silent Hill, γυρίστηκαν εκεί στην πραγματικότητα). Οι πυροσβέστες έκαψαν σκουπίδια σε έναν χώρο υγειονομικής ταφής που είχε δημιουργηθεί σε ένα εγκαταλειμμένο ανθρακωρυχείο. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν στα μεταλλεύματα άνθρακα και ξεκίνησε μια υπόγεια φωτιά η οποία εξακολουθεί να καίει. Αυτό δεν εμποδίζει τους λάτρεις του τουρισμού, τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους να το επισκεφθούν.

Ο λόφος των Σταυρών, Λιθουανία
 Θυμίζει παλιό νεκροταφείο αλλά είναι ένας τόπος καθολικού προσκυνήματος. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν αφήσουν ένα σταυρό εδώ, οι επιθυμίες τους θα εκπληρωθούν. Σύμφωνα με έναν μύθο, ο πρώτος που δημιούργησε ένα σταυρό στον λόφο, ήταν ένας χωρικός που η κόρη του ήταν σοβαρά άρρωστη. Το κορίτσι σύντομα έγινε καλά και εμφανίστηκαν νέοι σταυροί.

Το χέρι της ερήμου, Χιλή
 
Το γλυπτό των 11 μέτρων είναι εγκατεστημένο κοντά στην περιοχή Αντόφαγκαστα. Ο συγγραφέας Μάριο Ιραρραζαμπάλ, αναφέρει ότι αυτό το επιβλητικό μνημείο συμβολίζει τη μοναξιά, την αδικία και την αδυναμία. Το θλιβερό μέρος είναι δημοφιλές και οι τουρίστες το επισκέπτονται τακτικά. Δυστυχώς, ορισμένοι επισκέπτες δεν μπορούν να αντισταθούν στον βανδαλισμό, οπότε το χέρι περιοδικά καθαρίζεται από τα γκράφιτι.

Δάσος Αοκιγκαράρα, Ιαπωνία
 
Η λέξη Αοκιγκαράρα μεταφράζεται ως «Πεδιάδα από μπλε δέντρα» αλλά είναι γνωστό και ως το «Δάσος της Αυτοκτονίας». Είναι ένα διάσημο μέρος αυτοκτονιών και οι αρχές κάνουν ότι μπορούν για να τις αποτρέψουν. Ο χώρος περιπολείται τακτικά, έχουν εγκατασταθεί κάμερες και πινακίδες γραμμής βοήθειας κατά μήκος των μονοπατιών, ενώ οι τοπικοί κάτοικοι αναφέρουν στην αστυνομία, όλα τα ύποπτα άτομα. Πόλη φαντασμάτων Όρντος κανγκμπασι, Κίνα

Πόλη φαντασμάτων Όρντος κανγκμπασι, Κίνα
 
Η περιοχή θεωρείται πόλη-φάντασμα. Λόγω των υψηλών τιμών των ακινήτων και των οικονομικών προβλημάτων, οι άνθρωποι δεν εγκαταστάθηκαν ποτέ εκεί. Παρόλο που σχεδιάστηκε για 2.000.000 κατοίκους, εκεί ζουν μόλις 20.000 άνθρωποι. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται η ψευδαίσθηση μιας απολύτως κενής πόλης. Οι τουρίστες βρίσκονται εκεί συχνότερα από τους κατοίκους της περιοχής.

Κηλιδωμένη λίμνη, Καναδάς
 
Η λίμνη βρίσκεται στη Βρετανική Κολομβία. Οι άνθρωποι Οκανάγκαν, την ονομάζουν Κλιλούκ και αποδίδουν σε αυτή μυστικιστικές ιδιότητες. Η ασυνήθιστη εμφάνιση εξηγείται από την υψηλή συγκέντρωση θειικού μαγνησίου, αργύρου, ασβεστίου και τιτανίου. Οι τουρίστες δεν μπορούν να πλησιάσουν χωρίς την άδεια του πρεσβύτερου της τοπικής φυλής, γι ‘αυτό προτιμούν να φωτογραφίζουν τη λίμνη από απόσταση.

Κρατήρας αερίου Νταρβαζα, Τουρκμενιστάν
 
Είναι γνωστός και ως «Πόρτα στην Κόλαση» και δημιουργήθηκε το 1971 ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης του εδάφους κατά τις εξερευνήσεις. Η τρύπα σχηματίστηκε, απελευθερώνοντας αέριο στο οποίο έβαλαν φωτιά για να καεί και να μην δηλητηριάσει ανθρώπους από τους πλησιέστερους οικισμούς. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γεωλόγων, το φυσικό αέριο θα έπρεπε να είχε καεί σε μερικές ημέρες, αλλά η φωτιά καεί για 46 χρόνια, προσελκύοντας ταξιδιώτες, φωτογράφους και ερευνητές.

Εκκλησία Οσσουάρι, Τσεχία

Γνωστή και ως «Η Εκκλησία όλων των Αγίων», βρίσκεται στο νεκροταφείο της Τσεχικής πόλης Κουτνά Χορά. Είναι διάσημη για το εσωτερικό της, το οποίο είναι διακοσμημένο με ανθρώπινα οστά. Το νεκροταφείο δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει όλους τους νεκρούς, οπότε το 1400 χτίστηκε το παρεκκλήσι με κρύπτες και χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση ανθρώπινων λειψάνων. Αργότερα, τα οστά και τα κρανία καθαρίστηκαν, ασπρίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για διακόσμηση.

Νησί Ποβέλια, Ιταλία
 
Οι θρύλοι λένε ότι αυτό το νησί ήταν ο τόπος όπου στέλνονταν οι άνθρωποι με πανούκλα για να πεθάνουν και γι ‘αυτό οι ανήσυχες ψυχές εξακολουθούν να περιπλανιούνται εκεί. Επίσης, ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο άνοιξε από το 1922 μέχρι το 1968. Υπήρχαν φήμες ότι διεξήχθησαν πειράματα σε ασθενείς, και ο επικεφαλής γιατρός τρελάθηκε και αυτοκτόνησε πηδώντας από τον πύργο. Το νησί εγκαταλείφθηκε και παραμένει σε αυτή την κατάσταση μέχρι σήμερα.

Δάσος Χόια, Ρουμανία
 
Το δάσος κέρδισε τη φήμη ενός παραφυσικού χώρου χάρις στην τακτική εμφάνιση εξωγήινων και άλλων παράξενων φαινομένων. Πιστεύεται ότι μια παρατεταμένη παραμονή στο δάσος, μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εξανθήματα και ζάλη. Φυσικά, όλα αυτά δεν θεωρούνται τίποτα περισσότερο από αστικούς θρύλους, παρά τις φωτογραφίες μη αναγνωρισμένων αντικειμένων που παρουσιάστηκαν ως γνήσιες.

Γέφυρα Όβερτουν, Σκωτία
 
Η γέφυρα στην πόλη Ντουμπάρτον, είναι θρυλική. Εκεί, οι σκύλοι πηδούν με το κεφάλι κάτω, πάντα από το ίδιο σημείο (στα δεξιά, ανάμεσα στις δύο τελευταίες καμάρες). Υπήρξαν κατηγορίες για μυστικισμό, ως τη στιγμή που ο ειδικός συμπεριφοράς ζώων Ντέιβιντ Σέξτον, εξέτασε τον χώρο. Βρήκε τεράστιες ποσότητες ούρων από βιζόν και ποντίκια. Αυτή η ουσία επηρεάζει έντονα τα σκυλιά, κάνοντάς τα να πηδούν χωρίς λόγο κάτω από τη γέφυρα.

Χριστός της Αβύσσου
 
Ως μέρος μιας έκθεσης τέχνης το 1965, τρία αγάλματα βυθίστηκαν στο βυθό της Μεσογείου. Κατασκευάστηκαν αντίγραφα και βυθίστηκαν στις ακτές της Φλόριντα. Όντας τεράστια σε μέγεθος, υψώνονται πάνω από οποιοδήποτε άτομο κάνει καταδύσεις γύρω τους και παραμένουν τελείως σουρεαλιστικά όταν περιβάλλονται από την λευκότητα του ωκεάνιου δαπέδου.

Πηγή: 
tilestwra.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال