ΙΟΡΔΑΝΙΑ 240€ (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)



Ταξιδέψτε για μια εβδομάδα τον Νοέμβριο στις σημαντικότερες πόλεις της Ιορδανίας ,την Άκαμπα, την Πέτρα και το Αμμάν ,με απευθειας πτησεις και διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία με πρωινό. Τελική τιμή 240€ αεροπορικά ,διαμονή και αυτοκίνητο. (από Αθήνα )

Συγκεκριμένα θα μείνετε τρία βραδια στην Άκαμπτα ,δυο στη Πέτρα και 2 στο Αμμάν. Οι μετακινήσεις θα γίνουν με αυτοκίνητο το οποίο περιλαμβάνεται στη παραπάνω τιμή.

Ημερομηνίες:

07/11 - 14/11 (8 μέρες ,240€)
14/11 - 21/11 (8 μέρες ,250€)
21/11 - 28/11 (8 μέρες ,240€)
28/11 - 05/12 (8 μέρες ,250€)

Λίγα λόγια για την Ιορδανία
Η Ιορδανία είναι από τις ομορφότερες και ασφαλέστερες χώρες της μέσης Ανατολής. Από το αρχαιολογικό δέος της Πέτρας και το κομφούζιο του Αμμάν μέχρι τα συναπαντήματα με τους Βεδουίνους στη μέση της ερήμου και τις βουτιές σε νεκρά και ερυθρά θάλασσα, ένα ταξίδι στην Ιορδανία είναι πλούσιο σε εικόνες και ανατολιτικες γεύσεις. Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η άποψη ότι η Ιορδανία δεν είναι ασφαλής χώρα ,κάτι που δυστυχώς, οφείλεται σε μια τραγική παρεξήγηση του κόσμου. Λόγω της ευρέως διαδεδομένης αίσθησης φόβου και αμηχανίας που επικρατεί για τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή και κυρίως για τις περιοχές που περιτριγυρίζουν την Ιορδανία (Συρία, Ισραήλ, Αίγυπτος), η μπάλα στο τέλος πήρε και την Ιορδανία, η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα εντελώς ασφαλές μέρος. Η οικονομία της χώρας βασίζεται αρκετά από τον τουρισμό ,κάτι που έχει καταλάβει και ο Βασιλιάς της και έχει πείσει τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και φιλικοί με τους τουρίστες. Οι κυριότερες τουριστικές πόλεις της χώρας είναι η πρωτεύουσα το Αμμάν ,η Πέτρα ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου και η Άκαμπα ,το μοναδικό λιμάνι της χώρας. Για να τα γυρίσεις όμως όλα αυτά θα χρειαστεί να νοικιάσετε και αυτοκίνητο διότι οι αποστάσεις είναι αρκετά μεγάλες. 

Άκαμπα (3 βράδια)
Η Άκαμπα βρίσκεται 330χλμ μακριά από το Αμμάν και 120χλμ μακριά από την Πέτρα ,και είναι το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας. Η γρήγορη εξέλιξη της οφείλεται στο γεγονός πως αποτελεί τη μόνη διέξοδο της χώρας της Ιορδανίας στη θάλασσα. Αν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ θα διασκεδάσετε το κάθε λεπτό της παραμονής σας εδώ! Μπορείτε να απολαύσετε το βυθό κάνοντας καταδύσεις, windsurfing ή απλά να χαλαρώσετε στην παραλία. Κοντά στη πόλη βρίσκεται επισης και το Ουάντι Ραμ αλλιώς «η κοιλάδα του φεγγαριού» με τους αμμόλοφους και τα επιβλητικά βουνά από γρανίτη που θυμίζει εικόνες από τον Λωρενς της Αραβίας
,της γνωστής ιστορικής ταινίας του 1962.

Πέτρα (2 βράδια)
Η Πέτρα βρίσκεται 230χλμ μακριά από το Αμμάν και είναι ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κοσμου ,και το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ιορδανίας. Πρόκειται για μια πόλη που σμίλεψαν οι Νοβαταίοι στους βράχους πριν εκατοντάδες χρόνια και βρίσκεται στην έρημο της Ιορδανίας μέσα σε ένα φαράγγι. Μερικά μνημεία του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου είναι το μεγαλοπρεπές θησαυροφυλάκιο με μια πρόσοψη ύψους 40 μέτρων, το θέατρο, ο αρχαίος ναός - το μόνο μη λαξευμένο μνημείο της Πέτρας, το παλάτι και φυσικά το φαράγγι μήκους 2 περίπου χλμ. το οποίο η διάσχιση του είναι μοναδική εμπειρία. 

Αμμάν (2 βράδια)
Το Αμμάν είναι η πρωτεύουσα της Ιορδανίας, και μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Μέσης Ανατολής με ιστορία 7.000 χρόνων. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε επτά λόφους, σαν να εκπροσωπεί δύο διαφορετικούς κόσμους ,όπου το παλιό συνυπάρχει με το νέο, τα εξαίσια ρωμαϊκά μνημεία με τα μοντέρνα κτίρια, τα παζάρια και τα μικρομάγαζα με τα πολυτελή εμπορικά κέντρα και τα μουσεία με τους σπάνιους αρχαιολογικούς θησαυρούς με τις γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Στα 50 χλμ. απόσταση (1 ώρα οδικώς) νοτιοανατολικά της πόλης βρίσκεται η Νεκρά Θάλασσα ,το χαμηλότερο σημείο της Γης ,400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας ,όπου κανένα είδος ζωής δεν μπορεί να επιβιώσει στα νερά της ,λόγο της μεγάλης περιεκτικότητας σε αλάτι (33%) Το μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα είναι απλά μια ιδιαίτερη εμπειρία, όπου δεν βουλιάζεις λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αλατιού που είναι δέκα φορές περισσότερο από εκείνο της θάλασσας.

*Τα περισσότερα αξιοθέατα στη Ιορδανία έχουν κόστος εισόδου ,γιαυτο σας προτείνουμε να αγοράσετε την «Jordan pass» η οποία σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε πάνω από 40 αξιοθέατα στην Ιορδανία όπως η Πέτρα και το Wadi rum, αλλά και δωρεάν βίζα εισόδου στη χώρα. Το κόστος της ξεκινάει από 80€ και μπορείτε να την αγοράσετε εδώ

*Για να ταξιδέψετε στη Ιορδανια χρειάζεστε διαβατήριο και Βίζα ,περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω.

*Σε περίπτωση που δεν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ,όλες οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν και με λεωφορείο με κόστος από 10-20€ η διαδρομή. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπείτε εδώ

*Οι αναγραφομενες τιμές ισχύουν την στιγμή που αναρτήθηκε αυτή η δημοσίευση (21/02) ,και ενδέχεται να έχουν αυξηθεί μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής.

*Η προσφορά είναι DIY ,αν μπαίνεις πρώτη φορά στο blog μας διάβασε εδώ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι με την Ryanair με απευθειας πτήσεις από Αθήνα προς Άκαμπα και κοστίζουν από 75€ το άτομο με επιστροφή. Κράτηση θα κάνετε απευθειας από την ιστοσελίδα της Ryanair ή την airshop.gr

Παράδειγμα:

Αθήνα - Άκαμπα 07/11 - 11:40
Άκαμπα - Αθήνα 14/11 - 14:50


*Κανοντας κράτηση από την ιστοσελίδα της airshop.gr η τιμή είναι λίγο ακριβότερη αλλά έχετε δωρεάν τσεκ ιν και αποστολή του boarding pass στο email σας.

*Στη τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή εως 8-10 κιλά ανά άτομο και μια μικρή τσάντα χειρός ή πλάτης. 





ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 
Οι τοποθεσίες των περιοχών και των ξενοδοχείων που προτείνουμε παρακάτω είναι και οι ιδανικότερες αν θέλετε να εξερευνήσετε σχεδόν όλη την Ιορδανια ,αν νοικιάσετε αυτοκίνητο. Και τα τρία ξενοδοχεία που προτείνουμε παρακάτω είναι κεντρικά και διαθέτουν πρωινό μέσα στη τιμή. Το συνολικό κόστος και για τα τρία είναι 185€ για 7 βράδια (92€ το άτομο)

Άκαμπα  (3 βράδια)
Το Bedouin moon village Aqaba βρίσκεται περίπου 15χλμ έξω από την πόλη της Άκαμπα αλλά παρα πολύ κοντά στη πιο δημοφιλή παραλία της πόλης ,την Aqaba south beach στα 1,8χλμ μακριά. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται πισίνα ,κήπος με μπάρμπεκιου και εστιατόριο. Όλα τα δωμάτια περιλαμβάνουν ιδιωτικο μπάνιο με ντους. Η τιμή του για 3 βραδια είναι στα 86€ μαζί με πρωινό.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.





Το παραπάνω ξενοδοχείο έχει διαθέσιμο μόνο ένα δωμάτιο στη booking ,σε περίπτωση που εξαντληθεί μια καλή περίπτωση στα ίδια λεφτά είναι και το Amir palace hotel στο κεντρο της Άκαμπα.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.



Πέτρα (2 βράδια)
Το Sharah Mountains Hotel είναι 3 αστέρων και βρίσκεται μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από την πύλη του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας. Προσφέρει κλιματιζόμενα δωμάτια με ιδιωτικο μπάνιο, δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους και υπηρεσία δωματίου. Τα καταστήματα, τα εστιατόρια και οι καφετέριες του Wadi Mousa βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια. Η τιμή του για δυο βραδια είναι στα 55€ για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.






Αμμάν (2 βράδια)
Το Arab tower hotel βρίσκεται στη καρδιά του Αμάν. Διαθέτει παραδοσιακή διακόσμηση και προσφέρει θέα στο ρωμαϊκό θέατρο και απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από τα ιστορικά αξιοθέατα της Ακρόπολης. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο ,κλιματισμό, δορυφορικά κανάλια ,μίνι ψυγείο και δωρεάν WiFi. Η τιμή του για 2 βραδια είναι στα 55€ για ένα τρίκλινο δωμάτιο μαζί με πρωινό.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.
 




*Στις τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνονται διάφοροι δημοτικοί φόροι και χρεώσεις , 10% με 20% επι της τιμής ,περίπου 1-2€ το άτομο την βραδια.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Αυτοκίνητο μπορείτε να νοικιάσετε online από την rentalcars.com ,την μεγαλύτερη ιστοσελίδα κρατήσεων στον κόσμο. Ένα αυτοκίνητο για μια εβδομάδα θα σας κοστίσει συνολικά 143€ με παραλαβή από το αεροδρόμιο.

Παράδειγμα:
Παραλαβή: Aqaba airport 07/11 - 15:00
Παράδοση: Aqaba airport 14/11 - 13:00


*Ελέγξτε τον τρόπο πληρωμής, καθώς οι περισσότερες εταιρίες ενοικιάσεων δεν δέχονται χρεωστικές κάρτες αλλά μόνο πιστωτικές. Το παρακάτω αμάξι που προτείνουμε από την εταιρία «Thrifty» δέχεται και χρεωστικές κάρτες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στους όρους χρήσης.





Βίζα για Ιορδανια
Οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων μπορούν να αποκτήσουν βίζα για την Ιορδανία είτε από την Πρεσβεία της Ιορδανίας στην Αθήνα, είτε στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους εκεί.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Διαβατήριο που ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες.
2.Μια πρόσφατη φωτογραφία
3. Συμπληρωμένη αίτηση ( Πατήστε εδώ)
4.Ποσο πληρωμής: Μια είσοδος 67,50€ με ισχύει για 2 μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της πρεσβείας στην Ελλάδα εδώ

Άλλη μια επιλογή είναι να αγοράσετε την «Jordan pass» με την οποία απαλλάσσεσται από τα τέλη θεώρησης εισόδου της βίζας. Η Jordan pass σας προσφέρει επισης δωρεάν είσοδο σε πάνω από 40 αξιοθέατα στη Ιορδανία όπως η Πέτρα ,το Wadi Rum κ.α. Το κόστος της ξεκινάει από 80€ και μπορείτε να την αγοράσετε online εδώ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Ανάλυση τιμής για 2 άτομα 
•Αεροπορικά εισιτήρια: 150€
•Ξενοδοχεία: 185€
•Αυτοκίνητο: 144€
ΣΥΝΟΛΟ 479€ / 2 = 239,50€ το άτομο 

-Οι τιμές βασίζονται με βάση τα 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με μοίρασμα των εξόδων της διαμονής.

————————————————————

Εσύ έκανες εγγραφή στο καινούργιο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !! Το πρώτο βίντεο ανέβηκε και μπορείς να το δεις παρακάτω !!




1 Σχόλια

  1. Καλησπέρα σας,

    έχοντας κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι την περίοδο 17-23/04, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες από τις εμπειρίες μου. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά του site που με τον κόπο τους μας προσφέρουν μασημένη τροφή για οικονομικά ταξίδια.
    Όσον αφορά την Ιορδανία, επιβεβαιώνω ότι πρόκειται για μια μια ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΗ χώρα με πάρα πολύ φιλόξενους κατοίκους που χαίρονται πολύ όταν ακούν ότι κάποιος είναι από το "Γιουνάν" (Ελλάδα). Είναι μια εμπειρία που αξίζει γενικά, καθότι όλα εκεί είναι διαφορετικά και διευρύνονται οι ορίζοντές σου. Τονίζω, δε τα παρακάτω:
    - Έχοντας ενοικιάσει αυτοκίνητο, πρέπει να πω ότι στην πόλη του Αμμάν, έχει 24ώρες το 24ωρο κίνηση στους δρόμους της πόλης και μάλιστα σε εκνευριστικό βαθμό. Το ξενοδοχείο που προτείνουν τα παιδιά για εκεί είναι αρκετά καλό και κεντρικό.
    -Στην Πέτρα μείναμε σε διαφορετικό ξενοδοχείο (το πρότειναν σε άλλη ανάρτηση), οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το συγκεκριμένο.
    -Στην Άκαμπα, μείναμε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και η αλήθεια είναι ότι ήταν το χειρότερο από τα 3. Η καθαριότητά του ήταν οριακά αποδεκτή και τα δωμάτια πάρα πολύ μικρά με κακό μπάνιο. Γενικά δε θα το πρότεινα, μιας και η παραλία είναι πολύ κακή για κάποιον με παραστάσεις από ελληνικές παραλίες.

    -Να πάτε οπωσδήποτε στη Νεκρά Θάλασσα και την έρημο Wadi Rum, είναι εμπειρίες ζωής!

    Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι
    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال