Ομαδικό ταξίδι στο Πόζναν της Πολωνίας!



Ύστερα από την μεγάλη συμμετοχή για το ομαδικό μας ταξίδι στην Ιορδανία που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο,  όπως σας είχαμε ενημερώσει θα πραγματοποιήσουμε και άλλα τέτοια ταξιδάκια.

Αυτή την φορά επιλέξαμε ένα φθηνό Ευρωπαϊκό προορισμό, και συγκεκριμένα το Πόζναν στη Πολωνία με τελικό κόστος μόλις από 70€ το άτομο για 3 βράδια.

Λίγα λόγια για το Πόζναν
Το Πόζναν βρίσκεται στη Πολωνία και είναι από τις παλαιότερες πόλεις της χώρας και για ένα μικρό διάστημα και πρωτεύουσα της.

Πολύχρωμα μεσαιωνικά κτίρια, γραφικές πλατείες, όμορφα φυσικά τοπία , κάστρα ιστορικού ενδιαφέροντος και δεκάδες αγάλματα σκόρπια στους δρόμους, είναι μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσει κανείς στη πόλη.

Είναι ενας φθηνός νεανικός προορισμός με έντονη νυχτερινή ζωή καθως έχει αρκετούς φοιτητές και πολλά μαγαζιά για διασκέδαση και για φαγητό. Άλλωστε δεν έχει αποκτήσει άδικα την φήμη του καλύτερου μέρους στην Πολωνία για να δοκιμάσει κανείς την περίφημη κουζίνα της χώρας.

Σε αντίθεση με άλλες πόλεις της Ευρώπης, το Πόζναν είναι γεμάτο ζωή, και ειδικά Παρασκευή και Σάββατο που τα μαγαζιά γεμίζουν ασφυκτικά από χιλιάδες φοιτητές. Αν σου αρέσει η μπυρα και το ποτό μέχρι τελικής πτώσης ,η πόλη είναι ο ιδανικός προορισμος για σένα, καθώς τα ποτά προσφέρονται σε πολύ οικονομικές τιμές με κόστος μόλις από 5-7 ζλότι (1,50€)

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπουν και τα αξιοθέατα τα οποία συγκεντρώνονται γύρω από την Παλιά Αγορά ,όπως το παλιό δημαρχείο με ιστορία από τον 13ο αιώνα ,ο καθεδρικός ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου, το Εθνικό Μουσείο, το εντυπωσιακό πάρκο Cytadela, η τεχνητή λίμνη Μάλτα κ.α.










Προγραμμα
Το Πόζναν είναι μια πόλη κατάλληλη για διασκέδαση, ποτό και φαγητό, που δεν της λείπουν όμως και τα αξιοθέατα, και την γυρνάς πολύ εύκολα σε τρεις μέρες όπου θα διαρκέσει το ταξίδι μας. 

Θα κάνουμε την βόλτα μας στη κεντρική πλατεία του Πόζναν, θα δούμε το δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Στανισλάς, το αριστοκρατικό κάστρο του Πόζναν, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου, το εντυπωσιακό πάρκο Cytadela και την λίμνη Μάλτα.

*Γενικά σε αυτό το ταξίδι θα έχει ελάχιστες επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα, και θα πάμε κυρίως για να περάσουμε ένα όμορφο ΠΣΚ με πολύ φαγητό και ποτό.

1η μέρα
Την πρώτη μερα, μιας και η πτήση μας φτάνει το απόγευμα στις 13:00, δεν θα έχουμε πολύ χρόνο για αξιοθέατα, γιαυτό θα την αφιερώσουμε στην παλιά πόλη του Πόζναν, στη κεντρική πλατεία «Stary Rynek» που στα Πολωνικά σημαίνει παλιά αγορά, η οποία βρίσκεται λίγα βήματα από το ξενοδοχείο που θα μείνουμε. Θα περπατήσουμε γύρω από τους πλακόστρωτους δρόμους της παλιάς πολης με τις στενές προσόψεις και τα πολύχρωμα κτίρια, χαζεύοντας τα γύρω μαγαζιά  και τους μουσικούς του δρόμου.

Η παλιά πόλη αναμφισβήτητα είναι η πιο όμορφη και ιστορικά ενδιαφέρουσα περιοχή του Πόζναν με τα δεκάδες αξιοθέατα, καφέ, εστιατόρια, παμπ και κλαμπ που την περιβάλλουν. Εδώ βρίσκεται και η καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης, που από τις δέκα το βράδυ και μετά, ο κεντρικός μεγάλος πεζόδρομος γεμίζει από δεκαδες φοιτητές που βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν.



2η μέρα
Την δεύτερη μερα θα δούμε μερικά απο τα αξιοθέατα της πολης. Θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας από την κεντρική πλατεία του Πόζναν, όπου γύρω από την πλατεία βρίσκονται και τα περισσότερα αξιοθέατα της πολης οπως το δημαρχείο, ένα ανοιχτόχρωμο ψηλό κτήριο με πράσινη κορυφή όπου στο μπαλκόνι της κορυφής του κάθε μεσημέρι στις 12 τσουγκρίζουν τα κέρατά τους δύο γίδια, όπου είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Εκεί βρίσκεται επίσης και το Ιστορικό μουσείο του Πόζναν όπου έχει ενδιαφέροντα ιστορικά εκθέματα.  Λίγα βήματα πιο πέρα βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Στανισλάς, μια εκκλησία του 17ου αιώνα μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Λίγο πιο πέρα, 15 λεπτά με τα πόδια βρίσκεται το αριστοκρατικό κάστρο του Πόζναν (Zamek) όπου στην είσοδο του υπάρχει ένα ιδιαίτερο μνημείο με αριθμούς αφιερωμένο στους αποφοίτους του πανεπιστημίου του Poznan, που έσπασαν τον κώδικα Enigma κατα την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

Ύστερα θα πάρουμε το τραμ και θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου, ένα πολύ μεγάλο επιβλητικό κτήριο που προκαλεί δέος. Βρίσκεται στο Cathedral island , ένα μικρό νησάκι το οποίο περιβάλλεται από τον ποταμό Warta και συνδέει την υπόλοιπη πόλη με γέφυρες.



3η μερα
Την τρίτη μερα θα βγούμε λίγο έξω από το κεντρο του Πόζναν και θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό πάρκο Cytadela, το μεγαλύτερο πάρκο του Πόζναν, το οποίο βρίσκεται περίπου 15 λεπτά με το τραμ. Πρόκειται για ένα τεράστιο πάρκο μεγάλης έκτασης από πράσινο που φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό ιστορικών σημαντικών γλυπτών.  Στο πάρκο στεγάζονται επισης και δυο μουσεία, το μουσείο στρατού και το μουσείο εξοπλισμών.

Έξω από το κέντρο της πολης σε ένα όμορφο καταπράσινο μέρος βρίσκεται επίσης και η λίμνη Μάλτα, ένας δημοφιλής προορισμος αναψυχής για τους ντόπιους. Εκεί έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν παγκόσμια πρωταθλήματα κωπηλασίας και καγκιάκ. Οι εγκαταστάσεις της λίμνης κατα την διάρκεια του χειμώνα περιλαμβάνουν μια τεχνητή πίστα σκι, παγκοδρόμιο, ένα ζωολογικό κήπο καθώς και πολλά άλλα αξιοθέατα.



4η μέρα
Πτήση επιστροφής στις 7 το πρωί, Αθήνα φτάνουμε στις 10:45.

Διαμονή
Η διαμονή μας θα είναι σε ένα κεντρικό hostel με εξαιρετικές κριτικές μόλις 650μ. από την κεντρική πλατεία της παλιάς αγοράς. Συγκεκριμένα θα μείνουμε σε δικό μας προσωπικό δωμάτιο 10 ατόμων με ιδιωτικό μπάνιο με πολύ χαμηλό κόστος.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχει κοινόχρηστο σαλόνι με δορυφορική τηλεόραση, βιβλιοθήκη με βιβλία, περιοδικά και επιτραπέζια παιχνίδια. Υπάρχει επίσης αίθουσα υπολογιστών με τρεις υπολογιστές. Σε όλους τους χώρους παρέχεται δωρεάν WiFi.







Εκτιμώμενο κόστος και ημερ/νίες
Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι είναι αρχές Οκτωβρίου στις 05/10 με 08/10Το εκτιμώμενο κόστος με βάση τα 10 άτομα που υπολογίζουμε να μαζευτούμε βγαίνει μόλις 70€ το άτομο για αεροπορικά και διαμονή με βάση τις σημερινές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Δειτε αναλυτικά παρακάτω τι περιλαμβάνεται και τι όχι.

Στη τιμή περιλαμβάνονται:
-Αεοροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Ryanair από Αθήνα μαζί με χειραποσκευή 10 κιλών.
- Διαμονή σε δωμάτιο 10 ατόμων με ιδιωτικό μπάνιο.
-Όλοι οι φόροι

Στη τιμή δεν περιλαμβάνονται:
-Προσωπικά έξοδα, γεύματα και ποτά
-Πρωινό, κοστίζει 16 ζλότι (3,70€) και το πληρώνει ο καθένας μονος του στο hostel.
-Μετακινήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τα δημόσια μέσα ή με ταξί.

Σε γενικές γραμμές πάντος  για τρία βραδια που θα μείνουμε το εκτιμώμενο κόστος για προσωπικά εξοδα δεν θα ξεπεράσει τα 100-150€ το άτομο, καθώς η Πολωνία είναι μια πολύ φθηνη χώρα με αρκετά χαμηλές τιμές σε σχέση με την Ελλάδα.

Να διευκρινήσουμε ξανά, πως το συγκεκριμένο ταξίδι θα είναι εντελώς παρεΐστικο και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που διοργανώνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία. Θα είμαστε μια μεγάλη παρέα που θα παίρνουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις για το τι θα κάνουμε, που θα φάμε κτλ. και δεν θα έχουμε αρχηγό γκρουπ.

Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook Greek Travelers

Σημείωση: Προτεραιότητα θα δώσουμε σε μεμονωμένα άτομα και μικρές παρέες έως το πολύ 2 άτομα.

Ευχαριστούμε !! 
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال