ΆΚΑΜΠΑ 100€ (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)



Ταξιδέψτε για 5 μέρες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στην ηλιόλουστη Άκαμπα της Ιορδανίας, με διαμονή σε ξενοδοχείο με πισίνα και πρωινό. Τελική τιμή 100€ αεροπορικά και διαμονή, από Αθήνα.

Ακολουθήστε μας και στο instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις προτάσεις μας μέσω των stories. Κάνε εγγραφή εδώ

Ημερομηνίες:

12/11 - 16/11 (5 μέρες, 100€)
19/11 - 23/11 (5 μέρες, 100€)
26/11 - 30/11 (5 μέρες, 100€)
10/11 - 14/11 (5 μέρες, 100€) 

Σίγουρα θα έχεις προσέξει τον νέο προορισμό της Ryanair, την Άκαμπα, που ξεκινάει από αρχες  Νοεμβρίου με δυο πτήσεις την εβδομάδα. Βρίσκεται στην Ιορδανια και είναι το μοναδικό λιμάνι της χώρας στην ερυθρά θάλασσα. Αν είσαι λάτρεις του καλού καιρού ,των καταδύσεων, των θαλάσσιων σπορ , της ανατολίτικης κουλτούρας και σου αρέσουν τα φυσικά τοπία και η περιπέτεια ,σίγουρα είναι ένας προορισμος που σε ενδιαφέρει. Για περισσότερες πληροφορίες για την Ιορδανια διαβάστε στο τέλος του άρθρου.

*Για να ταξιδέψετε στη Ιορδανια χρειάζεστε διαβατήριο και Βίζα, την οποία παίρνετε δωρεάν από το αεροδρόμιο της Άκαμπα ,περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω.

*Οι αναγραφομενες τιμές ισχύουν την στιγμή που αναρτήθηκε αυτή η δημοσίευση (23/10) ,και ενδέχεται να έχουν αυξηθεί μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής.

*Η προσφορά είναι DIY ,αν μπαίνεις πρώτη φορά στο blog μας διάβασε εδώ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι με την Ryanair με απευθειας πτήσεις από Αθήνα προς Άκαμπα και κοστίζουν μόλις από 20€ το άτομο με επιστροφή. Κράτηση θα κάνετε απευθειας από την ιστοσελίδα της Ryanair ή την airshop.gr

Παράδειγμα:

Αθήνα - Άκαμπα 12/11 - 09:55
Άκαμπα - Αθήνα 16/11 - 17:50

*Στη τιμή περιλαμβάνεται μια μικρή τσάντα χειρός ή πλάτης με διαστάσεις 40x25x20xm. Αν θέλετε να πάρετε και μια χειραποσκευή έως 10 κιλά θα πρέπει να αγοράσετε σειρά προτεραιότητες με κόστος 6€ ανά πτήση.






ΔΙΑΜΟΝΗ
Το Aqaba adventure divers village βρίσκεται σε απόσταση 600μ. από την παραλία στον κόλπο της Άκαμπα και την Ερυθρά Θάλασσα. Προσφέρει πολλές θαλλασιες δραστηριότητες όπως καταδύσεις και scupa diving αλλά και μονοημερες εκδρομές στο wadi rum ,την Πέτρα και την Νεκρα θάλασσα. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν δίπλα στην εξωτερική πισίνα του θέρετρου. Για πιο μακρινές διαδρομές, παρέχεται υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων και ποδηλάτων. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικο μπάνιο με ντους και δωρεάν WiFi. Η τιμή του για 4 βραδια είναι στα 164€ για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking.






ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Αυτοκίνητο μπορείτε να νοικιάσετε online από την rentalcars.com ,την μεγαλύτερη ιστοσελίδα κρατήσεων στον κόσμο με κόστος από μόλις 20€ την ημέρα.

*Ελέγξτε τον τρόπο πληρωμής, καθώς οι περισσότερες εταιρίες ενοικιάσεων δεν δέχονται χρεωστικές κάρτες αλλά μόνο πιστωτικές.

*Προσοχη ,χρειάζεται να βγάλετε διεθνή άδεια οδήγησης για να οδηγήσετε αυτοκίνητο σε χώρα εκτός Ε.Ε. ,το κόστος της είναι στα 50€ με ισχύ 1 έτος. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Βίζα για Ιορδανια
Οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων που θα εισέλθουν στην Ιορδανια από το αεροδρόμιο της Άκαμπα η βίζα είναι χωρίς χρέωση και την παίρνετε απευθειας στο αεροδρόμιο. Η χρέωση της βίζας ισχύει μόνο από το αεροδρόμιο του Αμμαν με κόστος 40JOD (48€)

Άλλη μια καλή επιλογή σε περίπτωση που θέλετε να εξερευνήσετε αρκετά αξιοθέατα της Ιορδανίας είναι να αγοράσετε την «Jordan pass» η οποία σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε πάνω από 40 αξιοθέατα στη Ιορδανία όπως η Πέτρα ,το Wadi Rum κ.α. αλλά επισης σας απαλλάσσει από τα τέλη θεώρησης εισόδου της βίζας εφόσον υπάρχουν. Το κόστος της ξεκινάει από 80€ και μπορείτε να την αγοράσετε online εδώ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Ανάλυση τιμής για 2 άτομα 
•Αεροπορικά εισιτήρια: 40€
•Ξενοδοχεία: 164€
ΣΥΝΟΛΟ 204€ / 2 = 102€ το άτομο 

-Οι τιμές βασίζονται με βάση τα 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με μοίρασμα των εξόδων της διαμονής.

——————————————————

Λίγα λόγια για την Ακαμπα
Στην Ιορδανια έχει αιώνιο καλοκαίρι , τον χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει πολύ σπάνια κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει συχνά πάνω από τους 25-30 βαθμούς κατα την διάρκεια της ημέρας, ενώ η βροχή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία η στην πισίνα του ξενοδοχείου σας ή να κάνετε scupa diving και θαλάσσια σπορ. Οι λατρεις των καταδύσεων σίγουρα θα ξέρουν πως η ερυθρά θάλασσα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του πλανήτη για scupa diving.



Λιγότερο από μια ώρα μακριά από την Άκαμπα (64 χιλιόμετρα) βρίσκεται η Wadi Rum, η κόκκινη Έρημος  του Λόρενς της Αραβιας. Μια από τις εντυπωσιακότερες ερήμους του πλανήτη,  γεμάτο γιγάντια βράχια σε παράξενους σχηματισμούς, πελώριους κατακόκκινους αμμόλοφους, με θέα σε ένα ηλιοβασίλεμα βγαλμένο από παραμύθι και έναν νυχτερινό ουρανό με τόσα δισεκατομμύρια αστέρια, να μην το πιστεύεις. Εκεί σας προτείνουμε να μείνετε έστω για ένα βράδυ στην έρημο σε σκηνή Βεδουίνων με τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 20€ για τη σκηνή δύο ατόμων (οι σκηνές έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέσα κανονικά κρεβάτια, όχι σκέτα στρώματα) με πρωινό. 



Δύο ωρίτσες παρά κάτι μακριά από την Άκαμπα (126 χιλιόμετρα) βρίσκεται η μαγικότερη αρχαία πόλη που είδατε ποτέ, η ροζ χρυσαφένια Πέτρα των Ναββαταίων, και και είναι ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κοσμου ,και το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ιορδανίας. Πρόκειται για μια πόλη που σμίλεψαν οι Νοβαταίοι στους βράχους πριν εκατοντάδες χρόνια και βρίσκεται στην έρημο της Ιορδανίας μέσα σε ένα φαράγγι. Μερικά μνημεία του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου είναι το μεγαλοπρεπές θησαυροφυλάκιο με μια πρόσοψη ύψους 40 μέτρων, το θέατρο, ο αρχαίος ναός - το μόνο μη λαξευμένο μνημείο της Πέτρας, το παλάτι και φυσικά το φαράγγι μήκους 2 περίπου χλμ. το οποίο η διάσχιση του είναι μοναδική εμπειρία και την ημέρα αλλά και την νύχτα. Επισης και εδώ σας προτείνουμε να μείνετε έστω ένα βράδυ στην Ουάντι Μούσα την κοντινότερη πόλη στην Πέτρα ,ώστε να ζήσετε στο έπακρον την μοναδική αυτή εμπειρία της Πέτρας by night που διοργανώνεται κάθε Δευτέρα ,Τετάρτη και Πέμπτη.


 
Επειδή Ιορδανία είναι μια παρεξηγημένη χώρα ,σίγουρα θα αναρωτιέσαι και συ αν είναι ασφαλείς χώρα για να ταξιδέψεις. Και όμως η Ιορδανία είναι από τις ομορφότερες και ασφαλέστερες χώρες της μέσης Ανατολής. Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η άποψη ότι η Ιορδανία δεν είναι ασφαλής χώρα ,κάτι που δυστυχώς, οφείλεται σε μια τραγική παρεξήγηση του κόσμου. Λόγω της ευρέως διαδεδομένης αίσθησης φόβου και αμηχανίας που επικρατεί για τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή και κυρίως για τις περιοχές που περιτριγυρίζουν την Ιορδανία (Συρία, Ισραήλ, Αίγυπτος), η μπάλα στο τέλος πήρε και την Ιορδανία, η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα εντελώς ασφαλές μέρος. Η οικονομία της χώρας βασίζεται αρκετά από τον τουρισμό ,κάτι που έχει καταλάβει και ο Βασιλιάς της και έχει πείσει τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και φιλικοί με τους τουρίστες.

————————————————————

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !! 






Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال