Ομαδικό ταξίδι στην Ιορδανία 5 μέρες



Γεια σας! Ύστερα από το πρώτο ομαδικό μας ταξίδι στην Ιορδανία, και επειδή μας το ζητάτε πολύ, λέμε να κάνουμε και ένα δεύτερο πιο σύντομο με διάρκεια 5 ημέρες. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το πρώτο γκρουπ που πήγαμε τον Νοέμβριο στο παρακάτω βίντεο η να παρακολουθήσετε τα στοριες που έχουμε στο ινσταγραμ εδώ




Λίγα λόγια για την Ιορδανία
Η Ιορδανία είναι από τις ομορφότερες και ασφαλέστερες χώρες της μέσης Ανατολής, από το αρχαιολογικό δέος της Πέτρας, τα συναπαντήματα με τους Βεδουίνους στη μέση της ερήμου και τις βουτιές σε νεκρά και ερυθρά θάλασσα, ένα ταξίδι στην Ιορδανία είναι πλούσιο σε εικόνες και ανατολίτικες γεύσεις. Αν είσαι λάτρεις της θαλασσας, των καταδύσεων, των θαλάσσιων σπορ , της ανατολίτικης κουλτούρας και σου αρέσουν τα φυσικά τοπία και η περιπέτεια ,σίγουρα είναι ένας προορισμος που σε ενδιαφέρει.



Πρόγραμμα  
Το προγραμμα θα είναι πιο σύντομο καθώς θα έχει διάρκεια 4 βραδια και 5 γεμάτες μέρες, και έχει φτιαχτεί έτσι ώστε μέσα στις πέντε αυτές ημέρες να δούμε τα βασικότερα αξιοθέατα της Ιορδανίας, όπως η παραθαλάσσια πόλη της Άκαμπα όπου θα μείνουμε το πρώτο βράδυ μας ,η μαγευτική έρημος wadi rum όπου θα μείνουμε το δεύτερο βράδυ μας, το αρχαιολογικό δέος της Πέτρας όπου θα μείνουμε το τρίτο βράδυ και η εντυπωσιακή νεκρά θάλασσα όπου θα μείνουμε το τελευταίο μας βράδυ.


Άκαμπα (1 βράδυ)
Το πρώτο μας βράδυ θα μείνουμε στην Άκαμπα, την μοναδική παραθαλάσσια πόλη που συνδέει την Ιορδανία με την Ερυθρά Θάλασσα. Η πόλη έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες κυρίως  τους χειμερινούς μήνες, όπου η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει συχνά πάνω από τους 25 κατα την διάρκεια της ημέρας, ενώ η βροχή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. 

Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να βουτήξουμε στα ζεστά νερά της ερυθράς θάλασσας, ενώ οι πιο δραστήριοι μπορούν να κάνουν scupa diving ή θαλλασια σπορ. Άλλωστε είναι παγκοσμίως γνωστό πως η ερυθρά θαλλασα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του πλανήτη για καταδύσεις.

Εκτός από relaxing η πόλη προσφέρεται επίσης και για εξερεύνηση και περπάτημα ,καθώς διαθέτει έναν όμορφο παραλιακό δρόμο πλαισιωμένο από εξωτικούς φοίνικες και μπαρ που σερβίρουν κοκτέιλ σε ατμοσφαιρικά φωτισμένες ταράτσες με όμορφη θέα στην ερυθρά θάλασσα και την απέραντη έρημο της Ιορδανίας. Παρα το μικρό της μέγεθος δεν λείπουν και τα αξιοθέατα όπως το Φρούριο και το Μουσείο της Άκαμπα.



Έρημος Wadi rum (1 βράδυ)
Το δεύτερο βράδυ μας ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία της διανυκτέρευσης στην έρημο στην εντυπωσιακή έρημο Wadi Rum, μια από τις εντυπωσιακότερες ερήμους του πλανήτη,  γεμάτο γιγάντια βράχια σε παράξενους σχηματισμούς, πελώριους κατακόκκινους αμμόλοφους, με θέα σε ένα ηλιοβασίλεμα βγαλμένο από παραμύθι και έναν μαγευτικό νυχτερινό ουρανό με τόσα δισεκατομμύρια αστέρια, να μην το πιστεύεις.

Εδώ οι οικοδεσπότες μας οι Βεδουίνοι θα μας ξεναγήσουν στην μεγαλειώδη έρημο του Ουάντι Ραμ με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, όπου θα δούμε πολλά αξιοθέατα της ερήμου όπως την «Μικρή Γέφυρα» και το σπίτι του «Λόρενς της Αραβίας». Θα έχουμε επισης την δυνατότητα να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες, οπως πεζοπορία και βόλτα με τις καμήλες.

Μόλις πέσει το σκοτάδι θα δούμε μερικές εικόνες που δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Μακριά από τα φώτα της πόλης τα αστέρια και οι γαλαξίες είναι ορατά με γυμνό μάτι, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι το ξημέρωμα θα ζήσουμε μια ονειρική κατάσταση, με τα δισεκατομμύρια άστρα και τους γαλαξίες να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και τη σκέψη μας. 

Κάτω από τον νυχτερινό ουρανό θα έχουμε την δυνατότητα να καπνίσουμε ναργιλέ πίνοντας παραδοσιακό τσάι, αλλά και να δοκιμάσουμε τα παραδοσιακά εδέσματα τους, οπως κοτόπουλο με πατατες και κρεμμύδια που ψήνονται με παραδοσιακό τρόπο θαμμένα στην άμμο. Οι μυρωδιες και οι εικόνες αυτές υπό το σκηνικό της Bεδουίνικης τέντας  θα κλείσουν την αυλαία αυτής της μοναδικής εμπειρίας.











Πέτρα (1 βράδυ)
Το τρίτο βράδυ μας θα το περάσουμε στην πόλη Ουάντι Μούσα που βρίσκεται μια ανάσα από την μαγικότερη αρχαία πόλη που είδατε ποτέ, η ροζ χρυσαφένια «Πέτρα» των Ναββαταίων,  ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου ,και το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ιορδανίας. Πρόκειται για μια πόλη που σμίλεψαν οι Νοβαταίοι στους βράχους πριν εκατοντάδες χρόνια και βρίσκεται στην έρημο της Ιορδανίας μέσα σε ένα φαράγγι.

Μερικά μνημεία του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου που θα δούμε είναι το μεγαλοπρεπές θησαυροφυλάκιο με μια πρόσοψη ύψους 40 μέτρων, ο αρχαίος ναός - το μόνο μη λαξευμένο μνημείο της Πέτρας, το παλάτι, το μοναστήρι, το ρωμαϊκό θέατρο, τα λουτρά, ο εμπορικός δρόμος, ο βασιλικός τάφος της Υδρίας, ο τάφος του Ρωμαίου στρατιώτη και η πέτρα Ουμ-αλ-Μπιγιάρα που τοποθετούσαν τις προσφορές τους οι Ναβαταίοι για να λατρέψουν την άνοιξη.

Το πιο εντυπωσιακό όμως από όλα είναι το φαράγγι μήκους 2 περίπου χλμ. το οποίο η διάσχιση του είναι μοναδική εμπειρία και την ημέρα, αλλά και την «νύχτα» όπου ολόκληρος ο αρχαιολογικός χώρος φωτίζεται μόνο από κεριά, δημιουργώντας μια πραγματική μαγική ατμόσφαιρα που είναι γνωστή ως Petra by night.








Νεκρά Θάλασσα (1 βράδυ)
Το τέταρτο και τελευταίο μας βράδυ θα το περάσουμε στο χαμηλότερο σημείο της γης, την νεκρα θάλασσα,  που βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, γεγονός που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη. Μοιρασμένη ανάμεσα στην Ιορδανία και το Ισραήλ, περιτριγυρισμένη από βουνά και με αρκετά ζεστή ατμόσφαιρα, η θάλασσα αυτή είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη. 

Στην πραγματικότητα αν και ονομάζεται θάλασσα, πρόκειται για λίμνη με αλμυρό νερό, όπου η αλμυρότητα είναι δεκαπλάσια από αυτήν της κανονικής θάλασσας, με αποτέλεσμα καμία μορφή ζωής να μην μπορεί να επιζήσει μέσα στα νερά της και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά βάθη της, εξ ου και το όνομά της, Νεκρά Θάλασσα.

Το μπάνιο εδώ είναι μια μοναδική εμπειρία καθως
λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
όλοι επιπλέουν χωρίς να βυθίζονται. Επισης λέγεται πως τα νερά και η λάσπη της είναι ευεργετικά και κάνουν καλό στην υγεία. Τα σπα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, μάλιστα, αξιοποιούν το αλάτι και τη λάσπη της Νεκράς Θάλασσας για θεραπείες, ενώ αποτελεί δημοφιλές συστατικό σε πολλές λοσιόν και κρέμες σε όλο τον κόσμο.

Η διαμονή μας εδώ θα είναι σε πολυτελές ξενοδοχείο με πισίνα όπου θα έχουμε την δυνατότητα να χαλαρώσουμε από την κούραση των προηγούμενων ημερών, να κάνουμε τα μπάνια μας στην μοναδική αυτή λιμνοθάλασσα αλλά και να χαλαρώσουμε στο
σπα του ξενοδοχείου μας.








Διαμονή
Τα ξενοδοχεία που θα μείνουμε βρίσκονται όλα κεντρικά και όλα διαθέτουν πρωινό, ενώ το camp στην έρημο όπου θα μείνουμε ένα βράδυ περιλαμβάνει πλήρης διατροφή και όλες της δραστηριότητες μέσα στη τιμή. Τα δωμάτια που θα μείνουμε θα είναι δίκλινα.

Άκαμπα (1 βράδυ)
Το ξενοδοχείο που θα μείνουνε βρίσκεται στο κέντρο της Άκαμπα μόλις 200μ. μακριά από την Ερυθρά θάλασσα. Διαθέτει πισίνα με ξαπλώστρες στο τελευταίο όροφο με θεα στον ορίζοντα της Άκαμπα. Τα δωμάτια διαθέτουν LCD τηλεοράσεις με καλωδιακά κανάλια και ιδιωτικο μπάνιο. Στη διαμονή μας περιλαμβάνεται και πρωινό.




Wadi rum (1 βράδυ, all inclusive)
Το camp που θα μείνουμε στην έρημο του Ουάντι Ραμ είναι από τα καλύτερα με εξαιρετικές κριτικές στο TripAdvisor. Βρίσκεται στους πρόποδες ενός βράχου μέσα στη προστατευόμενη περιοχή του Wadi rum.

Το προγραμμα περιλαμβάνει 1 ώρα βόλτα με καμήλες σε διαφορα αξιοθέατα της ερήμου, και την υπόλοιπη ημέρα έχουμε ξενάγηση στην μεγαλειώδη έρημο του Ουάντι Ραμ σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, όπου θα δούμε πολλά αξιοθέατα της ερήμου όπως το σπίτι του Λώρενς της Αραβίας, στο βράχο The cow, την γέφυρα Um Frouth Rock Bridge κ.α. κάνοντας διαφορες στάσεις για γεύμα και τσάι. 

Στο τέλος της ημέρας μόλις απολαύσουμε και το ηλιοβασίλεμα, ο Βεδουίνος ξεναγός μας θα επιλέξει ένα ωραίο μέρος ώστε να δειπνήσουμε και να απολαύσουμε τον ύπνο μας κάτω από τα αστέρια. Στη τιμή περιλαμβάνονται όλες οι δραστηριότητες και τα γεύματα.

*Εδώ να σημειώσουμε πως οι τουαλέτες και το ντους είναι κοινόχρηστα καθώς δεν πρόκειται για ξενοδοχείο αλλά για παραδοσιακό κατάλυμα Βεδουίνων.




Πέτρα (1 βράδυ)
Στη Πέτρα θα μείνουμε στη περιοχή Wasi Mousa σε ξενοδοχείο  μόλις 300μ. από την κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και ελάχιστα λεπτά με τα πόδια από τα μαγαζιά και εστιατόρια της πόλης. Στη διαμονή μας εδώ περιλαμβάνεται και πρωινό.



Νεκρά Θάλασσα (1 βράδυ)
Στη νεκρά θάλασσα θα μείνουμε σε θέρετρο 4 αστέρων το οποίο διαθέτει εσωτερική και εξωτερική πισίνα καθώς και ιδιωτική παραλία στη νεκρά θάλασσα. Διαθέτει επισης και ένα πολυτελές κεντρο σπα με διαφορες δερματολογικές θεραπείες και χαλάρωση. Στη διαμονή μας περιλαμβάνεται και πρωινό.




*Τα ξενοδοχεία μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με την διαθεσιμότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι ίδιας ποιότητας με τα παραπάνω.

Μετακινήσεις
Οι μετακινήσεις μας θα γίνουν με ιδιωτικό κλιματιζόμενο mini bus με οδηγό. 

Ταξ/τικά έγγραφα & Jordan pass
Για ταξίδι στη Ιορδανια θα χρειαστούμε διαβατήριο που να μην έχει ημερομηνία λήξης κάτω από 6 μήνες, αλλά και βίζα η οποία θα μας δοθεί στο αεροδρόμιο δωρεάν κατα την άφιξη μας στο αεροδρόμιο της Άκαμπα.

*Όσοι δεν έχουν Ελληνικό διαβατήριο ή διαβατήριο χωρας εντός Ευρωπαϊκής  ενωσης θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ιορδανίας στην Ελλάδα , καθώς χρειάζεται προέγκριση για κάποιες χώρες.

Εκτιμώμενο κόστος και ημερομηνίες
Η Ιορδανία είναι ένας σχετικά ακριβός προορισμός για τους τουρίστες, σε σχέση με άλλες ανατολίτικες χώρες, με τις τιμές για αξιοθέατα, διαμονή και δραστηριότητες να είναι αρκετά τσιμπημένες.

Το τελικό κόστος για  διαμονή με πρωινό, τουρ στην έρημο με δραστηριότητες και πλήρη διατροφή , μετακινήσεις με mini bus κτλ είναι στα 300€ το άτομο, συν όσα κοστίσουν στον καθένα τα αεροπορικά εισιτήρια που αυτή την στιγμή είναι στα 20€ με επιστροφή. Άρα η τελική τιμή θα βγει περίπου στα 320€ για όλα με σημερινή τιμή αεροπορικών.

Στη παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται:
-Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Ryanair από Αθήνα.
-Διαμονή για 3 βραδια με πρωινό σε Άκαμπα, Πέτρα, Νεκρά Θάλασσα.
-Ολοήμερο τουρ στην έρημο με διανυκτερευση, πλήρης διατροφή, 1 ώρα βόλτα με καμήλες και μισή μέρα ξενάγηση με τζιπ.
-Οι Μετακινήσεις μας με ιδιωτικό mini bus με οδηγό

Στη τιμή δεν περιλαμβάνονται:
-Προσωπικά έξοδα
ροαιρετικές δραστηριότητες όπως καταδύσεις, διαφορα θαλλασια σπορ και τα κέντρα σπα.
-Μετακινήσεις εντός πόλεων όπου θα γινουν με ταξί με χαμηλό κόστος.
-Είσοδοι σε αξιοθέατα*

*Τα αξιοθέατα στην Ιορδανία έχουν αρκετά ακριβό κόστος και ειδικά η είσοδος στην αρχαία πόλη της Πέτρας που είναι 50 JOD, η είσοδος για να παρακολουθήσεις το Petra by night είναι 17JOD
και η είσοδο στην έρημο Wadi rum κοστίζει 5JOD. Το συνολικό κόστος  σε ευρώ για όλα τα παραπάνω είναι περίπου 80€ και πληρώνονται εκεί.

Να διευκρινίσουμε και πάλι πως το ταξίδι δεν θα είναι όπως αυτά που διοργανώνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία ,δηλαδή να έχουμε κάποιον ξεναγό να μας μιλάει για την ιστορία του τόπου κτλ. με εξαίρεση το τουρ στην έρημο όπου θα έχουμ αγγλόφωνο ξεναγό. 

Το ταξίδι δεν θα έχει αρχηγό και θα είναι εντελώς παρεΐστικο ,θα είμαστε μια μεγάλη παρέα και θα παίρνουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις για το που θα πάμε ,τι θα κάνουμε ,που θα φάμε κτλ. έχοντας σαν βάση το παραπάνω πρόγραμμα. Φυσικά εννοείται στο γκρουπ θα είναι και άτομο από την παρέα του Greek Travelers ώστε να σας καθοδηγεί.

Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί τα ταξίδι είναι  11/02 με 15/02 και δεύτερη πιθανή ημερομηνία (αν δεν μαζευτουν τα άτομα) 11/03 με 15/03 με ελάχιστα ακριβότερο κόστος.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλώ να επικοινωνήσουν μαζί μας μεσω της σελίδας μας στο Facebook Greek Travelers

Σημείωση: Ανεξάρτητα από τα ποσα μυνηματα θα λάβουμε ,θα δώσουμε πρώτα προτεραιότητα σε μεμονωμένα άτομα ή παρεες εως 2 άτομα ώστε να έρθουν όσο το δυνατόν γίνεται άτομα που δεν έχουν παρέα να πάνε, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της ιδέας αυτής. 

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει διαβατήριο να ενημερώσουμε πως βγαίνει εύκολα κατα 99% μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες στην αστυνομία.

Ευχαριστούμε!

4 Σχόλια

  1. Ενδιαφέρομαι για το ταξίδι στις 11-3 τι πρέπει να κάνω για να πάρω μέρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα, υπαρχει περιπτωση το ταξιδι να επαναληφθεί τις μερες του Πασχα, για οσους εργαζονται και δεν μπορουν νωριτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσε να διοργανωθεί πάλι αυτό το ταξίδι στην Ιορδανία, για Σεπτέμβρη του 2019?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδιαφέρομαι για Ιορδανία, πως θα κλείσω την προσφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال