Ομαδικό ταξίδι στο Μαρόκο by Greek Travelers


Γεια σας, καλή χρονιά με υγεία και πολλά πολλά ταξιδάκια. Όπως σας είχαμε υποσχεθεί μετά το ομαδικό ταξίδι στην Ιορδανία θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια παρεΐστικα ταξιδάκια, το επόμενο λοιπόν ομαδικό μας ταξίδι θα είναι στο εξωτικό Μαρόκο τον Μάρτιο. Οι ημερομηνίες είναι 11/03 με 18/03

Πρόγραμμα
Το Μαρόκο είναι μια τεράστια σε έκταση χώρα μοναδικής ομορφιάς με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις, ψηλά βουνά, απέραντη έρημο, δαιδαλώδη παζάρια και πολλά άλλα, που αν θες να τα γυρίσεις όλα δεν φτάνει ούτε ένας μήνας. Το προγραμμα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε σε μια εβδομάδα να δούμε κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας, όπως το μαγευτικό Μαρακές όπου θα είναι η βάση μας και θα μείνουμε τα περισσότερα βράδια, θα δούμε την παραθαλάσσια πόλη Εσαουίρα ή την πρωτεύουσα Ραμπάτ και  Καζαμπλάνκα,  θα διασχίσουμε την οροσειρά του Άτλαντα, θα δούμε οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις , οάσεις αλλά και την απέραντη έρημο Σαχάρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να καβαλήσουμε καμήλες και να διανυκτερεύσουμε για ένα βράδυ. 

Μαρακές

1η , 2η , 3η μέρα
Στο Μαρακές θα μείνουμε συνολικά πέντε βράδια, τα τέσσερα πρώτα βραδια και το τελευταίο. Τις τρεις πρώτες μέρες θα εξερευνήσουμε το Μαρακές γνωστή και ως κόκκινη πόλη, φέρνει ένα έντονο άρωμα Ανατολής με υπαίθριες αγορές, χλιδάτα ξενοδοχεία και εστιατόρια, πανέμορφοι κήποι, χαοτικά σοκάκια, παζάρια και άλλα πολλά βγαλμένα από τις χίλιες και μια νύχτες.



Θα εξερευνήσουμε την κεντρική πλατεία Τζεμα ελ φνα όπου θα δούμε πλανόδιους μουσικούς, χορευτές, γητευτές φιδιών, γυρολόγους με μαϊμούδες, ζογκλέρ και κάθε λογής καλλιτέχνες.


Την χαοτική Μεντίνα ή αλλιώς παλιά πόλη, ένα μέρος σας λαβύρινθος με πολλές αγορές (σουκς), καταστήματα, παραδοσιακά σπίτια, αρώματα χρώματα κ.α.


Θα θαυμάσουμε την επιτομή της φύσης και της Μαροκινής αρχιτεκτονικής στους πανέμορφους κήπους Majorelle. Κάκτους, μπαμπού, φοίνικες και άλλα δέντρα και φυτά τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ανάμεσα σε μικρές πισίνες και λίμνες με πολύχρωμα ψάρια και χελώνες.


Θα δούμε το έμβλημα της πολης το Τέμενος Κουτούμπια, ένα τζαμί του 12ου αιώνα με έναν μιναρέ ύψους 77μ. όπου είναι ορατός από κάθε γωνία της πόλης.


Θα δούμε κάποια από τα πιο γνωστά παλάτια της πολης όπως το Palais Badii ένα παλάτι του 16ου αιώνα και το dar si said ένα παλάτι του 19ου αιώνα.


Θα δούμε την σύγχρονη πλευρά της πολης στο Gueliz γνωστή και ως  η νέα πόλη του Μαρακές αλλά και πολλά άλλα αξιοθέατα  και μαγαζιά.


4η μέρα 
Την τέταρτη μέρα της διαμονής μας στο Μαρακές θα πάμε μονοήμερη εκδρομή στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη Εσαουίρα. Διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο αλλά εξίσου πανέμορφη και τον χειμώνα. Επιβλητικά τείχη στο χρώμα της άμμου, μπλε καραβάκια σταθμευμένα στο λιμάνι, γλάροι σε χαμηλες πτήσεις  και ένας λαβύρινθος από πολύχρωμα σουκ είναι μερικές εικόνες που συναντάει κάποιος στην Εσαουίρα.

Υπάρχει και η επιλογή αντί να πάμε Εσαουίρα να πάμε στη Καζαμπλάνκα να θαυμάσουμε το μέγα τζαμί του χασαν Β’ αλλά και την πρωτεύουσα της χώρας το Ραμπάτ.




5η μέρα 
Την Πέμπτη ημέρα ξεκινάει και η μεγάλη περιπέτεια μας στο υπόλοιπο Μαρόκο εξερευνώντας το ένα γραφικό χωριό μετά το άλλο με τελικό προορισμό την απέραντη έρημο Σαχάρα.

Η πρώτη μερα του τουρ περιλαμβάνει αναχώρηση νωρίς τα ξημερώματα από το Μαρακες με προορισμό την πόλη Tinghir. Περνώντας το ένα γραφικό χωριό μετά το άλλο θα διασχίσουμε την οροσειρά του Άτλαντα όπου στην κορυφή του μπορεί να διακρίνει κάποιος και χιόνι, θα κάνουμε μια σύντομη στάση για φωτογραφίες και θα κατευθυνθούμε για το οχυρωμένο διάσημο χωριό Ait Ben Haddou που βρίσκεται διπλα σε ένα λόφο στον ποταμό Ουαρζαζατε, πάνω στο δρόμο των καραβανιών μεταξύ της ερήμου Σαχαρα και Μαρακές.


Εδώ  θα κάνουμε και την μεγάλη μας στάση όπου θα περπατήσουμε και θα εξερευνήσουμε το μοναδικό αυτό χωριό εξαιρετικό δείγμα πόλης Κασμπαχ, ισλαμικής αρχιτεκτονικής που είναι φτιαγμένο από πέτρες, πηλό, καλάμια και φοινικόδεντρα που το προσδίδουν το κοκκινωπό χαρακτηριστικό του χρώμα. Στο χωριό αυτό έχουν γυριστεί κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες του Χόλιγουντ όπως ο Μονομάχος, η Μούμια, Βαβέλ, Αλέξανδρος αλλά και διάσημες σειρές όπως το Games of thrones και ο Ιησούς από το Ναζαρέτ. Μετά και το μεσημεριανό μας θα κατευθυνθούμε προς τη πόλη Tinghir όπου θα διανυκτερεύσουμε το πρώτο μας βράδυ.


6η μέρα
Την 6η μέρα θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί για να εξερευνήσουμε την πόλη Tinghir, μια πόλη χτισμένη μέσα σε μια όαση. Αφού κάνουμε μια βόλτα από τα χωράφια της πόλης και δούμε τον τρόπο καλλιέργειας τους θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό βερβερικο σπίτι οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή και πώληση χειροποίητων χαλιών. 

Ακολουθεί πεζοπορία στο εντυπωσιακό φαράγγι Todgha Gorges όπου διασχίζεται από τον ποταμό todra. Ύστερα από το μεσημεριανό μας γεύμα  σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο κάτω από τους φοίνικες θα κατευθυνθούμε προς την έρημο Σαχαρα βλέποντας μοναδικες εικόνες καθώς πλησιάζει η έρημος.


Φτάνοντας στην έρημο μας περιμένει το καραβάνι κε τις καμήλες όπου θα διασχίσουμε τους ψηλούς αμμόλοφους της ερήμου Σαχάρα με τελικό προορισμό το camp που θα μείνουμε το βράδυ. Η διαδρομή με τις καμήλες διαρκεί περίπου μια ώρα και  είναι από τις ομορφότερες στιγμές του ταξιδιού.


Φτάνοντας στο camp θα ανέβουμε στην κορυφή ενός αμμόλοφου και θα παρακολουθήσουμε τον ήλιο να χάνεται κάτω από τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους της Σαχάρας. Μετά και το δείπνο θα μαζευτούμε γύρω από την φωτιά και θα απολαύσουμε τους βερβέρους ξεναγούς  μας να τραγουδάνε και να παίζουν παραδοσιακά κρουστά κάτω από τα χιλιάδες αστέρια και γαλαξίες που φαίνονται με γυμνό μάτι.



Έπειτα από μια μοναδική βραδια στην έρημο Σαχάρα την 7η και τελευταία μερα του ταξιδιού μας θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε την Ανατολή του ηλίου, θα καβαλήσουμε τις καμήλες μας που θα μας επιστρέψουν πίσω στο λεωφορείο, με τελικό προορισμό το ξενοδοχειο μας στο Μαρακές, φυσικά με τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.

Μόλις φτάσουμε Μαρακες θα κάνουμε μια τελευταία βραδυνη βόλτα στη πόλη για τα απαραίτητα τελευταία ψώνια και νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουμε πίσω στην Ελλάδα. 

Διαμονή
Η διαμονή μας στο Μαρακές θα είναι για 5 βραδια (4 πρώτα βραδια και το τελευταίο) σε ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο 3 αστέρων με πολύ καλές κριτικές ανάμεσα στη παλιά και νέα πόλη του Μαρακές. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται πισίνα στη κορυφή του ξενοδοχείου για να κάνουμε τα μπάνια μας, εστιατόριο, χαμαμ σπα και κεντρο ευεξίας. Στη διαμονή μας περιλαμβάνεται και πλούσιο πρωινό.




Η διαμονή μας κατα την διάρκεια του τουρ στην έρημο θα είναι το πρώτο βράδυ σε ξενοδοχείο στη πόλη Tinghir και το δεύτερο βράδυ στην έρημο σε παραδοσιακές δίκλινες βερβέρικες τέντες. Στη διαμονή περιλαμβάνεται ημιδιατροφή (πρωινό και βραδυνό)





Ταξιδιωτικά έγγραφα
Για ταξίδι στο Μαρόκο θα χρειαστούμε μόνο διαβατήριο που να μην λήγει τους επόμενους 6 μήνες. Η έκδοση βίζας δεν είναι απαραίτητη για τους κατόχους Ελληνικού διαβατηρίου. Όσοι δεν έχουν Ελληνικό διαβατήριο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία του Μαρόκου στην Ελλάδα.

Εκτιμώμενο κόστος
Το κόστος θα κυμανθεί περίπου στα 50€ για αεροπορικά και 350€ για ολα τα υπόλοιπα, διαμονή με πρωινό στο Μαρακές, τριήμερο τουρ στην έρημο με δυο διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή, μετακινήσεις με ιδιωτικό mini bus, και 2 ώρες βόλτα με καμήλες. Το τελικό κόστος για όλα είναι περίπου 400€ το άτομο.

*Το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων καθώς η τιμή τους δεν είναι σταθερή. Αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το κόστος για τα αεροπορικά εισιτήρια είναι στα 50€ με επιστροφή +12€ για χειραποσκευή όποιος επιθυμεί. 

Στη τιμή των 400€ περιλαμβάνονται:
-Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Ryanair από Αθήνα.
-Διαμονή για 5 βράδια με πρωινό στο Μαρακές σε ξενοδοχείο 3 αστέρων
-Τριήμερο τουρ στην έρημο με ημιδιατροφή και καμήλες.
-Μονοήμερη εκδρομή στην Εσαουίρα 
-Και φυσικά εννοείται όλοι οι φόροι.

Στη τιμή δεν περιλαμβάνονται:
- Προσωπικά έξοδα, γεύματα και ποτά στα εστιατόρια που θα επιλέξουμε για το φαγητό μας
-Εισιτήρια για αξιοθέατα στο Μαρακές (2€ έως 5€)
-Οι μετακινήσεις μας στο Μαρακές που θα είναι κατα βάση με τα πόδια και τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
-Η διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο που θα κανονιστεί από το ξενοδοχείο μας με κόστος περίπου 5-10€ το άτομο. 

Να διευκρινίσουμε για άλλη μια φορα πως το ταξίδι δεν θα είναι όπως αυτά που διοργανώνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία , δηλαδή να έχουμε κάποιον ξεναγό να μας μιλάει για την ιστορία του τόπου κτλ. 

Το ταξίδι δεν θα έχει αρχηγό και θα είναι εντελώς παρεΐστικο ,θα είμαστε μια μεγάλη παρέα και θα παίρνουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις για το που θα πάμε ,τι θα κάνουμε ,που θα φάμε κτλ. έχοντας σαν βάση το παραπάνω πρόγραμμα.

Οι ημερομηνίες που θα γίνει το ταξίδι οπως αναφέρουμε και στην αρχή της σελιδας είναι από 11/03 με 18/03

Διαθέσιμες θέσεις 16

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλώ να επικοινωνήσουν μαζί μας μεσω της σελίδας μας στο Facebook Greek Travelers ή στο instagram

Σημείωση: Όπως και στο προηγούμενο ομαδικό ταξίδι θα δώσουμε προτεραιότητα σε μεμονωμένα άτομα και μικρές παρέες έως 2 άτομα, για να έρθουν όσο το δυνατόν γίνεται άτομα που δεν έχουν παρέα να πάνε, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός της ιδέας αυτής.

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του ταξιδιού από τα στοριες που έχουμε ανεβάσει στη σελίδα μας στο Instagram εδώ

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από το πρώτο μας ομαδικό ταξίδι στην Ιορδανία.

Ευχαριστούμε!





1 Σχόλια

  1. Γεια σας παιδια, μόλις χθες στην εκπομπη του Μανεσση εμαθα για σας κ ενθουσιαστηκα. Μας αρεσουν πολυ τα ταξιδια. Επειδη ο συζυγος μου ειναι ξενοδοχουπάλληλος, μπορουμε μονο απο Οκτωβρη μεχρι Μαρτη. Ειδα αυτο με το Μαροκο κ θα θελαμε πολυ να το κανουμε. Νομιζετε οτι θα το ξανακανετε? Γενικα θαθελα να ενημερωνομαι με οτι ετοιμαζετε. Ευχαριστω πολυ, Ρουλα Ρόσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال