ΣΙΚΕΛΙΑ 180€ (ΜΆΙΟΣ)



Ακολουθήστε μας και στο instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις προτάσεις μας μέσω των stories. Κάνε εγγραφή εδώ

Ταξιδέψτε για 7 μέρες τον Μάιο στη Σικελία με διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 3*. Τελική τιμή 180€ αεροπορικά και διαμονή, από Αθήνα.

Οι ημερομηνίες είναι 24/05 με 30/05.

Συγκεκριμένα θα πάτε αεροπορικώς Κατάνια και θα επιστρέψετε αεροπορικώς από Παλέρμο. Από Κατάνια για Παλέρμο θα πάτε με τρένο.

Λίγα λόγια για την Σικελία
Η Σικελία είναι αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας και το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Οι πιο ενημερωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί του κόσμου την συνιστούν ως τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό. Η Σικελία της Μαφίας, των ηφαιστείων και του μεσογειακού ταμπεραμέντου είναι ένα εκρηκτικό μείγμα τόσο καυτό όσο και η πύρινη λάβα της Αίτνας. Οι μεγαλύτερες πόλεις της το Παλέρμο και η Κατάνια είναι ιδανικές βάσεις για να εξερευνήσετε σχεδόν όλο το νησί με αυτοκίνητο ή με τρένο.

Κατάνια (3 βράδια)
Η Κατάνια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Αφού εξερευνήσετε της μπαρόκ αρχιτεκτονική της πολης μπορείτε να πάτε μονοήμερες εκδρομές σε περιοχές όπως η Αίτνα ,το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, τις Συρακουσες, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, που στην αρχαιότητα ήταν η σημαντικότερη ελληνική αποικία στη Δύση αλλά και την Ταορμίνα μια από τις πιο ομορφες και γραφικές πόλεις της Σικελίας η οποία είναι  χτισμένη πάνω σε ένα λόφο.  

Παλέρμο (3 βράδια)
Το Παλέρμο είναι η πρωτεύουσα της  Σικελία. Μια πόλη κτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία της βορειοδυτικής ακτής της Σικελίας, στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Ξεκινήστε την περιπλάνησή σας από την πόλη, που διατηρεί αναλλοίωτη την ομορφιά των περασμένων μεγαλείων του. Από εκεί με τρένο ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο μπορείτε  να εξερευνήσετε τις γύρω περιοχές όπως το το Mondello, μια από τις πιο ονειρικές παραλίες του νησιού και βρίσκεται μόλις 13χλμ μακριά από το Παλέρμο, το Cefalu, για να δείτε από κοντά τον επιβλητικό βράχο La Rocca, ένα από τα πιο πολύ φωτογραφισμένα θέματα της Σικελίας και τον Ακράγας (Agrigento) όπου θα δείτε ένα από τους επιβλητικότερους δωρικούς ναούς σε όλη τη Μεσόγειο, ο ναός της Ομόνοιας στον Ακράγαντα όπου υπενθυμίζει τη βαθιά ελληνικότητα της Σικελίας.

*Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν την στιγμή που αναρτήθηκε αυτή η δημοσίευση (01/03) ,και ενδέχεται να έχουν αυξηθεί μετά το πέρας της ημερομηνίας 

*Το ταξίδι είναι DIY ,αν μπαίνεις πρώτη φορά στο blog διάβασε εδώ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι με απευθειας πτήσεις με την Ryanair και κοστίζουν από 20€ η κάθε πτήση. Κράτηση θα κάνετε απευθείας από την ιστοσελίδα της Ryanair ή μέσω της kiwi.com

Παράδειγμα:

Αθήνα - Κατάνια  24/05 - 11:45
Παλέρμο - Αθήνα  30/05 - 15:15

*Στην τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου περιλαμβάνεται μόνο μια μεσαία τσάντα πλάτης με διαστάσεις 40x25x20cm. Αν θέλετε να πάρετε και μια χειραποσκευή με ρόδες έως 10 κιλά θα πρέπει να αγοράσετε προτεραιότητα επιβίβασης με κόστος από 6€ ανα πτήση.






Κατάνια προς Παλέρμο 
Από Κατάνια για Παλέρμο θα πάτε απευθείας με τρένο της Trenitalia με διάρκεια διαδρομής περίπου 3 ώρες. Κρατηση μπορείτε να κάνετε απευθειας από την ιστοσελίδα της Trenitalia ή μέσω της GoEuro.com

Παράδειγμα:

Catania Centrale - Palermo Centrale
27/05 - 09:23 (14€)

*Οι αναγραφομενες τιμές ισχύουν για online κράτηση, στο σταθμό πιθανόν να ισχύουν άλλες τιμές.

*Για να βρείτε που βρίσκεται ο κάθε σταθμός ,κάντε αναζήτηση το όνομα του στα google maps όπως φαίνεται παρακάτω π.χ. για το σταθμό στο Παλέρμο "Palermo Centrale" 




ΔΙΑΜΟΝΗ


Κατάνια
Το Stesicorea Palace Hotel είναι 3* και βρίσκεται στην Piazza Stesicoro, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Κατάνια. Στεγάζεται σε ένα κομψό αρχοντικό του 19ου αιώνα στον μπαρόκ δρόμο Via Etnea, ανάμεσα στα ερείπια του ελληνορωμαϊκού αμφιθεάτρου. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικο μπάνιο. Η τιμή του για 3 βράδια ξεκινάει από 121€ για ένα δίκλινο δωμάτιο.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking.





Παλέρμο
Το Hotel Europa είναι 3* και βρίσκεται στο Παλέρμο, μόλις 500μ. μακριά από την πλατεία Piazza Castelnuovo. Προσφέρει δωμάτια με κλιματισμό και και ιδιωτικο μπάνιο. Η τιμή του για 3 βράδια είναι στα 127€ για ένα δίκλινο δωμάτιο.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking.






ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 

Ανάλυση τιμής για 2 άτομα 
•Αεροπορικά εισιτήρια: 80€
•Ξενοδοχείo: 248€
•Τρένο: 28€
•ΣΥΝΟΛΟ: 356€ / 2 = 178€ το άτομο

- Οι τιμές βασίζονται με βάση τα 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με μοίρασμα των εξόδων της διαμονής.

Ακολούθησε μας και στο YouTube για να ενημερώνεσαι για όλα τα βιντεάκια που ανεβάζουμε από τα ταξίδια μας. Κάνε εγγραφή εδώ



1 Σχόλια

  1. Θα θέλαμε ταξιδιωτική πρόταση για τον γύρο της Σικελίας που να συμπεριλαμβάνει όλα τα must see σημεία σε μορφή roadtrip όπως είχατε κάνει παλαιότερα με την Τοσκάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال