ROADTRIP ΤΟΣΚΑΝΗ 250€ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)



Ακολουθήστε μας και στο instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις προτάσεις μας μέσω των stories. Βρες μας εδώ

Road trip στη Τοσκάνη για μια εβδομάδα τον Οκτώβριο με τελικό κόστος 250€ το άτομο. Στη τιμή περιλαμβάνονται τα αεροπορικά, η διαμονή καθώς και το αυτοκίνητο. Η αναχώρηση είναι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Οι ημερομηνίες είναι 07/10 με 14/10

*Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν την στιγμή που αναρτήθηκε αυτή η δημοσίευση (25/06) ,και ενδέχεται να έχουν αυξηθεί μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής. 

*Το ταξίδι δεν είναι ομαδικό, αλλά ατομική do it yourself πρόταση ταξιδιού. Ο καθένας κάνει τις κρατήσεις μόνος του ακολουθωντας τις οδηγίες παρακάτω και πάει με την παρέα του. 

Λίγα λόγια για την Τοσκάνη

Η Τοσκάνη είναι περιφέρεια της κεντρικής Ιταλίας και μία από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές της Ευρώπης για road trip. Όσοι αναζητούν μοναδικές διαδρομές στη φύση με πανέμορφους αμπελόνες ,πανάρχαιους ελαιώνες ,πέτρινες αγροικίες και μερικές από τις ομορφότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης μαζί με γραφικά χωριά ,και όλα αυτά σε συνδυασμό με καλό κρασί ,τότε η Τοσκάνη θα σας αποζημιώσει πλήρως. 




Έξι τοποθεσίες της έχουν κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ,το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας ,της Σιένα ,του Σαν Τζιμινιάνο, της Πιέντσα, το τετράγωνο του καθεδρικού ναού της Πίζας και η κοιλάδα  Βαλ ντ' Όρτσια. Όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα εξερευνήσετε ακολουθώντας το αναλυτικό προγραμμα roadtrip που προτείνουμε

παρακάτω. 


Ο πιο βολικός και πιο φθηνος τρόπος για να πραγματοποιήσετε το roadtrip είναι να πάτε αεροπορικώς στη Μπολόνια ,και από εκεί να παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Ξεναγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι η εφαρμογή google maps την οποία συμβουλεύουμε να κατεβάσετε αμέσως αν δεν το έχετε κάνει ήδη. 


*Tips: Ένα έξυπνο κόλπο είναι να κατεβάσετε στην εφαρμογή ,όλη την περιοχή της Τοσκάνης ώστε να μην ξοδεύεται άσκοπα megabyte. Επιλέξτε πάνω αριστερά τις «τρεις γραμμές», μετά «χάρτες εκτός σύνδεσης» και τέλος «προσαρμοσμένος χάρτης» ,επιλέξτε όλη την περιοχή της Τοσκάνης και πατήστε λήψη.


ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι με απευθειας πτήσεις με την Ryanair από Αθήνα Και Θεσσαλονίκη προς Μπολόνια και κοστίζουν από 45€ με επιστροφή το άτομο. Κράτηση θα κάνετε απευθείας από την ιστοσελίδα της ryanair.com ή μέσω της kiwi.com

Παράδειγμα:

Από Αθήνα
Αθήνα - Μπολόνια 07/10 - 11:00
Μπολόνια - Αθήνα 14/10 - 12:50

Από Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη - Μπολόνια 07/10 - 18:15
Μπολόνια - Θεσσαλονίκη 14/10 - 14:55

*Στην τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου περιλαμβάνεται μόνο μια μεσαία τσάντα πλάτης με διαστάσεις 40x25x20cm. Αν θέλετε να πάρετε και μια χειραποσκευή με ρόδες έως 10 κιλά θα πρέπει να την αγοράσετε με κόστος από 6€ ανά πτήση.

Από Αθήνα


Από Θεσσαλονίκη


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Για να πραγματοποιηθεί το roadtrip σίγουρα χρειάζεστε και ένα αυτοκίνητο. Στην ιστοσελίδα rentalcars.com θα βρείτε πολλά αυτοκινητα να επιλέξετε. Ένα Fiat Panda θα σας κοστίσει μόλις 71€ για μια εβδομάδα.

Παράδειγμα:

Παραλαβή: Μπολόνια αεροδρόμιο
07/10 - 13:00

Επιστροφή: Μπολόνια αεροδρόμιο
14/10 - 11:00

*Στη τιμή δεν περιλαμβάνεται η προαιρετική ασφάλεια αυτοκινήτου της rentalcars η οποία κοστίζει από 15€ την ημέρα. 

*Η τιμή για αυτό το αμάξι μέσω της εταιριας dollar αφορά για κράτηση μέσω πιστωτικής αλλά και χρεωστικής κάρτας. Σας συμβουλεύουμε να διαβάζεται καλά τους όρους και τον τρόπο πληρωμής του αυτοκινήτου, γιατί κάποιες εταιρίες δεν δέχονται χρεωστικές καρτες και υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσετε να παραλάβετε το αυτοκίνητο ή να υποχρεωθείτε να αγοράσετε την πλήρη ασφάλεια που προσφέρει η εταιρία, που συνήθως είναι πιο ακριβό από το κόστος του αυτοκινήτου. 



ΔΙΑΜΟΝΗ
Οι περιοχές που προτείνουμε να μείνετε είναι και οι πιο βολικές για να εξερευνήσετε τις σημαντικότερες πόλεις και τα χωριά της Τοσκάνης. Το ταξίδι έχει διάρκεια μια εβδομάδα και θα μείνετε συνολικά επτά βράδια ,δυο στη Φλωρεντία για να εξερευνήσετε την πόλη ,τρία στη Σιένα για να εξερευνήσετε τις περίχωρα της και μερικές από τα πιο όμορφες περιοχές της Τοσκάνης και δυο βραδια στη Πίζα με διάφορες στάσεις στις πιο γνωστές περιοχές κατα μήκος της διαδρομής.

Φλωρεντία (2 βράδια)

Για διαμονή στη Φλωρεντία προτείνουμε να μείνετε στο Argentiere B&B Appartaments το οποίο απέχει 15 λεπτά με το λεωφορείο από το κέντρο της πόλης της Φλωρεντίας και διαθέτει ιδιωτικό πάρκινγκ με κόστος 10€ την ημέρα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικο μπάνιο και δωρεάν WiFiz Η τιμή του για 2 βράδια είναι στα 107€ για ένα δίκλινο δωμάτιο. 


Check in 07/10, Check out 09/10


Κάνε κράτηση μέσω της Booking.com


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking.






Σιένα (3 βράδια)
Το Il Castagnino βρίσκεται στα περίχωρα της Σιένας σε απόσταση 7,5 χιλιομέτρων από το κεντρο της πολης , όπου μπορείτε να πάτε οδικως σε περίπου 20 λεπτά. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικο μπάνιο και δωρεάν WiFi. Η τιμή του για 3 βράδια είναι στα 141€ για ένα δίκλινο δωμάτιο μαζί με πρωινό. 

Check in 09/10, Check out 12/10


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking.




Πίζα (2 βράδια)
Το Casa Betania βρίσκεται στα προάστια της Πίζας και προσφέρει δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και δωμάτια με κλιματισμό, ιδιωτικό μπάνιο και θέα στον ήσυχο κήπο. Το κέντρο της Πίζας βρίσκεται σε αποστάτη 15 λεπτών μακριά οδικώς. Η τιμή του για 2 βράδια είναι στα 92 για ένα δίκλινο δωμάτιο μαζί με πρωινό.

Check in 12/10, Check out 14/10


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking.





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ROADTRIP

1η & 2η μέρα

Την πρώτη και την δεύτερη μέρα θα την αφιερώσετε αποκλειστικά στην πανέμορφη πόλη της Φλωρεντίας όπου θα μείνετε συνολικά δυο βράδια.  Από το αεροδρόμιο της Μπολόνιας θα πάτε στη Φλωρεντία μέσω της autostrada (115χλμ) ,σε μιάμιση ώρα περίπου θα είστε στην ιστορική και πανέμορφη πόλη της Φλωρεντίας. Το αυτοκίνητο είναι περιττό καθώς την πόλη μπορείς να την εξερευνήσεις μόνο με τα πόδια.


Στην Ιταλία πληρώνεις και διόδια και το αντίτιμο πληρώνετε κατά την έξοδό από την autostrada, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει. Το κόστος των διοδίων σε αυτή την περίπτωση είναι περίπου 8,10€ σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της autostrada.  .


Ξεκινήστε την βόλτα σας στη Piazza della Signora και το palazzo Vecchio. Διάσχισε την Ponte Vecchio ,την παλιότερη γέφυρα και ορόσημο της πόλης που φιλοξενεί μαγαζιά με κοσμήματα και αναμνηστικά πάνω από τον ποταμό Arno. H Piazza del Duomo είναι επίσης ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης με τον ναό Santa Maria del Fiore (το Duomo της Φλωρεντίας) να ξεχωρίζει. 


Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης των μουσείων μην παραλείψεις να επισκεφτείς την Galleria dell’ Accademia για να δεις από κοντά τον περίφημο Δαυίδ του Michelangelo αλλά και την Galleria degli Uffizi που στεγάζει τη σημαντικότερη συλλογή από πίνακες αναγεννησιακής τέχνης. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις Bistecca Fiorentina, μαζί με κόκκινο κρασί Τοσκάνης ,και για επιδόρπιο...λατρεμένο παραδοσιακό παγωτό!




3η Μέρα 

Αναχωρώντας από Φλωρεντία υπάρχουν δυο τρόποι να φτάσετε στη Σιένα ,ο ένας είναι από την autostrada που είναι και ο πιο γρηγορος ,και ο άλλος είναι ο περιφερειακός δρόμος χωρίς διόδια μέσω της περιοχής chianti (Chiantigiana road ,SR222) , ο οποίος είναι και ο πιο γραφικος και πιο όμορφος.


Φυσικά όταν μιλάμε για roadtrip η δεύτερη επιλογή είναι μονόδρομος...καταπράσινοι λόφοι, γραφικά χωριουδάκια και πολλές επιλογές για κρασί και τοπικους μεζεδες ,είναι λίγες από τις εικόνες που θα συναντήσετε.


Προτείνουμε να αφιερώσετε ολόκληρη την 3η ημέρα του ταξιδιού σας στη διαδρομή κάνοντας στάσεις στα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής ,όπως το Greve in Chianti και το γραφικό χωριό Montefioralle που είναι ακριβώς δίπλα ,το Panzano  ,το Castellina in Chianti ,το Rada in Chianti και το Gaiole in Chianti όπου είναι και το τελευταίο χωριό στη περιοχή Chianti. Αν επισκεφτείτε όλα τα αναφερόμενα χωριά το πιθανότερο είναι πως θα φτάσετε στη Σιένα αργά το βράδυ ,όπου και θα διανυκτερεύσετε μαγεμένοι από πανέμορφες εικόνες.




*Tips: Για να αποφύγετε τους αυτοκινητοδρόμους και την autostrada ,ανοίξτε την εφαρμογή google maps , επιλέξετε την περιοχή που θέλετε να επισκεφτείτε και πατήστε πάνω δεξιά στις τρεις τελίτσες, μετά «επιλογές διαδρομής» και επιλέξτε «διαδρομή χωρίς διόδια» και «αποφυγή αυτοκινητοδρόμων» 




4η μέρα

Την 4η ημέρα προτείνουμε να την αφιερώσετε αποκλειστικά στη Σιένα. Όπως και στην Φλωρεντία αλλά και στις περισσότερες πόλεις της Τοσκάνης, στο ιστορικό κέντρο δεν επιτρέπεται το αυτοκίνητο και η εξερεύνηση γίνεται με τα πόδια.


Το κύριο αξιοθέατο της πόλης είναι η κεντρική πλατεία Piazza del Campo με το ιδιαίτερό της σχήμα και τη χαρακτηριστική κλίση. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται το Palazzo Pubblico, το Torre del Mangia και η Fonte Gaia. Ψηλότερα στην πόλη βρίσκεται η Piazza del Duomo με τον εντυπωσιακό, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, καθεδρικό ναό. Η πόλη δεν είναι μεγάλη οπότε σε μια μερα την γυρνάτε όλη.




5η μέρα

Την 5η ημέρα, προτείνουμε να κατεβείτε προς τα κάτω και να την αφιερώσετε στα πιο όμορφα τοπία της  Τοσκάνης , την πόλη Pienza που βρίσκεται στη κοιλάδα Val d’Orcia και έχουν κηρυχθεί και οι δυο από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στη κοιλάδα αυτή έχουν γυριστεί και αρκετές γνωστές ταινίες όπως ο Μονομάχος με τον Ράσελ Κρόου και ο Άγγλος Ασθενής που έχουν βραβευτεί και οι δυο με το όσκαρ καλύτερης ταινίας.


Κοντά στη Pienza βρίσκεται επισης και το χωριό Montepulciano όπου ενδείκνυται για περπάτημα μέσα στη φύση αλλά και για βόλτα στα μικρά μαγαζιά και τα καφέ που οδηγεί προς την Piazza Grande, το υψηλότερο σημείο της πόλης όπου εχει καταπληκτική θέα.


Ανεβαίνοντας προς Σιένα μπορείτε να κάνετε και μια στάση στο γραφικό χωριό Montalcino όπου θα συναντήσεις πανέμορφα μεσαιωνικά σπίτια με κήπους και γραφικά δρομάκια που γεμίζουν τα τείχη του μεσαιωνικού αυτού χωριού. Φτάνοντας πίσω στη Σιένα θα διανυκτερεύσετε για το τρίτο βράδυ στη πόλη.




6η μέρα

Αναχωρώντας από Σιένα και πηγαίνοντας προς την Πίζα ,προτείνουμε να αφιερώσετε την 6η μερα του ταξιδιού σας στο γραφικό Σαν Τζιμινιάνο ,μια απαράμιλλης ομορφιάς καστρούπολη, που κατάφερε να διατηρήσει 14 ψηλούς πύργους και να αξιοποιήσει στο έπακρο τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα, για να γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο αλλά και να χαρακτηριστεί ολόκληρη μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.


Και εδώ φυσικά το αμάξι θα πρέπει να το αφήσεις έξω και να εξερευνήσεις την πόλη με τα πόδια. Τέσσερις μεγάλες πλατείες και δύο κεντρικοί δρόμοι είναι αρκετοί για να περπατήσεις και να αφεθείς στη μοναδική ατμόσφαιρα που την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες πόλεις της Τοσκάνης. Θα μπορούσατε να διανυκτερεύσετε το βράδυ σας εδώ αλλά λόγο της υψηλής τιμής των ξενοδοχείων καλύτερα να ανεβείτε προς την Πίζα που είναι πιο οικονομικά.




7η μέρα

Την 7η μέρα θα την αφιερώσετε στη πόλη της Πίζας για να θαυμάσετε από κοντά τον περίφημο κεκλιμένο πύργο της. Αν επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφτείτε και την πόλη Luca η οποία βρίσκεται μόλις 18χλμ μακριά, γενέτειρα του Giacomo Puccini, όπου έχεις αρκετά περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να δεις και να κάνεις.


Όπως για παράδειγμα μία βόλτα γύρω και πάνω από τα τείχη, περπατώντας ή και κάνοντας ποδήλατο! Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι επίσης πολύ γραφικό, χωρίς πολλούς τουρίστες και χωρίς αυτοκίνητα! Από τον πύργο Guinigi μπορείς να θαυμάσεις τη θέα όλης της πόλης.




8η μέρα

Και κάπου εδώ έφτασε η 8η και τελευταία μερα του ταξιδιού η οποία τελειώνει με επιστροφή νωρίς τα ξημερώματα προς Μπολόνια μέσω της autostrada. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ωρες (170χλμ) και το κόστος των διοδίων είναι 15€. Φροντίστε να ξεκινήσετε τουλάχιστον 5 ωρες νωρίτερα από την πτήση σας καθώς θα πρέπει να παραδώσετε και το αυτοκίνητο.






ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 


Ανάλυση τιμής για 2 άτομα
•Αεροπορικά εισιτήρια: 100€
•Ξενοδοχεία: 340€
•Αμάξι: 71
•ΣΥΝΟΛΟ: 511€ / 2 = 255,50€ το άτομο

- Οι τιμές βασίζονται με βάση τα 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με μοίρασμα των εξόδων της διαμονής.

Ακολούθησε μας και στο YouTube για να ενημερώνεσαι για όλα τα βιντεάκια που ανεβάζουμε από τα ταξίδια μας. Κάνε εγγραφή εδώ




Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال