Ομαδικό ταξίδι στην Ισλανδία (Roadtrip)



Στην Ισλανδία βρεθήκαμε τον Ιούλιο, πριν ακριβώς ένα μήνα, δεν την χορτάσαμε όμως, θελουμε και άλλο και αυτή την φορά, θα πάρουμε και εσάς παρέα σε αυτό το επικό road trip. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί τέλη Νοεμβρίου και η διάρκεια του θα είναι 6 μέρες, 5 νύχτες. 

Για συμμετοχή θα μας στείλετε μήνυμα στο Facebook αφού πρώτα διαβάσετε το παρακάτω αναλυτικό πρόγραμμα.

Λίγα λόγια για το ταξίδι
Η Ισλανδία είναι μια χώρα περίφημη για την παρθένα φύση της και τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά της χαρακτηριστικά ,θερμές πηγές, μεγαλοπρεπείς παγετώνες, ενεργά και ανενεργά ηφαίστεια, παγωμένες θάλασσες, ονειρικές λίμνες, ορμητικά ποτάμια, καταρράκτες, βαθιές κοιλάδες κ.α.

Είναι επίσης και ο πιο δημοφιλής προορισμός για να θαυμάσει κανεις το περίφημο βόρειο σέλας, με την προϋπόθεση να έχει απόλυτο σκοτάδι. Ο Νοέμβριος θεωρείται ο πιο κατάλληλος μήνας να δεις το βόρειο Σέλας καθώς οι μέρες είναι πολύ μικρές και το απόλυτο σκοτάδι διαρκεί πάνω από 16 ώρες. Βέβαια το σκοτάδι δεν είναι η μόνη προϋπόθεση, καθώς θα πρέπει να βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες.  Ότι και να γίνει πάντως οι πιθανότητες τον μήνα αυτό είναι με το μέρος μας.

Κάποιοι ίσως θα αναρωτιέστε αν τελικά εκτός από το βόρειο σελας έχει και κάτι άλλο να δούμε το χειμώνα, καθώς η μερα διαρκεί μόνο 5 με 6 ωρες. Κι όμως με σωστό πρόγραμμα μπορούμε να δούμε παρα πολλά πράγματα εκτός από το σέλας, όπως εντυπωσιακούς καταρράκτες και τοπία που θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. 

Την 1η μερα θα εξερευνήσουμε την πρωτεύουσα της χωρας το Ρέκιαβικ, την 2η μερα θα κάνουμε το γνωστό Golden Circle, την 3η μέρα θα εξερευνήσουμε την πανέμορφη νότια ακτή της Ισλανδίας, την 4η μερα θα φτάσουμε μέχρι την λιμνοθάλασσα Göcier Jökulsárlón και την 5η μερα θα επιστρέψουμε πίσω στο Reykjavik με διάφορες στάσεις σε διάφορα αξιοθέατα  που δεν προλάβαμε να δούμε  τις προηγούμενες ημέρες.

Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και τον χάρτη με την διαδρομή που θα κάνουμε. 
 


1Η ΜΕΡΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Ρέκιαβικ, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας όπου θα φτάσουμε το απόγευμα με ενδιάμεση στάση και μικρή αναμονή. 

Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην όμορφη πρωτεύουσα της χώρας όπου θα ξεκινήσουμε την περιπλάνηση μας από την κεντρική εμπορική λεωφόρο όπου θα χαζέψουμε τα δεκαδες μαγαζιά και θα καταλήξουμε στην εντυπωσιακή εκκλησία Χάλγκριμς, που το σχέδιό της θυμίζει βουνό λάβας.

Στην συνέχεια θα δούμε το άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, το φαντασμαγορικό Δημαρχείο, που καταλαμβάνει τμήμα της λίμνης του Ρέικιαβικ και μερικές αίθουσές του βρίσκονται κάτω από το νερό, την μικρή έπαυλη Hofdi όπου έγινε το 1986 η συνάντηση Ρέιγκαν-Γκορμπατσόφ, που σήμανε το τέλος του ψυχρού πολέμου, το γραφικό λιμάνι, το εντυπωσιακό μέγαρο μουσικής και συνεδριακό κέντρο (Harpa), το περίφημο "Pearl", που δεσπόζει στην πόλη και προσφέρει εκπληκτική θέα στην γύρω περιοχή, τα πολύχρωμα σπίτια, τα κυβερνητικά κτίρια, τις πλατείες και άλλα πολλά αξιοθέατα.




2Η ΜΕΡΑ
Την δεύτερη μέρα του ταξιδιού ξεκινάμε για το επικό μας road trip όπου θα κάνουμε την πιο γνωστή διαδρομή της χώρας, το περίφημο Golden Circle όπου θα δούμε μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά και ιστορικά φαινόμενα όπως θερμές πηγές, καταρράκτες, τεκτονικές πλάκες κ.α.

Reykjavik - Thingvellit National Park
47χλμ, 50 λεπτά

Πρώτη στάση η περιοχή Thingvellit National Park, οπου εδώ για πρώτη στην ιστορία της ανθρωπότητας δημιουργήθηκε το πρώτο δημοκρατικό κοινοβούλιο το 930 μ.Χ. από φιλές της Ισλανδίας. Ωστόσο η περιοχή εκτός από την ιστορικότητα της έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στο επισκέπτη καθώς εδώ είναι το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών, της Ευρασιατικής και της Βορειοαμερικανικής όπου μπορείτε να τις διακρίνεται εύκολα από τα δυο βράχια και το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο.


Thingvellit National Park - Geysir
60χλμ, 1 ώρα

Αφού εξερευνήσουμε τα αξιοθέατα του πάρκου θα κατευθυνθούμε προς τις θερμές πηγές στη περιοχή Geysir όπου θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο ενεργούς θερμοπίδακες, τον Strokkur, που εκτοξεύει ατμούς και νερό κάθε 5 με 10 λεπτά σε ύψος περίπου 30 μέτρων.


Geysir - Gullfoss
10χλμ. 10 λεπτά

Σε λιγότερο από 10 λεπτά οδικώς μακριά από την περιοχή Geysir βρίσκεται ο καταρράκτης Gullfoss, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Ευρώπης όπου χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι.



Photo Spyros K

Gullfoss - Secret Lagoon Hot Spring Fludi
35χλμ, 35 λεπτά 

Αργότερα και αφού θα έχουμε δει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Golden Circle θα κατευθυνθούμε προς το Secret Lagoon Hot Spring Fludi όπου θα χαλαρώσουμε στα γεωθερμικά, θεραπευτικά νερά της μυστικής λίμνης στη περιοχή Fludi η οποία είναι η πιο παλιά οργανωμένη γεωθερμική λίμνη για μπάνιο της  Ισλανδίας.

Φανταστείτε σκηνικό, έξω χιόνι με θερμοκρασία κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου και εμείς να κάνουμε το μπάνιο μας στα ζεστά νερά της φυσικής λίμνης όπου η θερμοκρασία φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ σε κάποια σημεία κοντά στη θερμή πηγή μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 80 βαθμούς Κελσίου. 
 
Η είσοδος στη λίμνη κοστίζει 3000 ιρλανδικές κορόνες, περίπου 21€ και στη τιμή περιλαμβάνονται αποδυτήρια, μπάνιο και ντουλάπι για να αφήσουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα.


Secret Lagoon Hot Spring Fludi - Hella
53χλμ, 45 λεπτά 

Αφού χαλαρώσουμε στα θεραπευτικά νερά της λίμνης θα κατευθυνθούμε στην περιοχή Hella όπου θα διανυκτερεύσουμε το δεύτερο βράδυ μας. Η διαμονή μας θα είναι σε ξύλινα σπιτάκια ακριβώς δίπλα στο ποτάμι.

Θα ετοιμάσουμε το γεύμα μας, τις μπυρες και θα περιμένουμε μήπως σταθούμε τυχεροί και δούμε το βόρειο σέλας.  




3Η ΜΕΡΑ
Την 3η μέρα θα εξερευνήσούτε την πανέμορφη νότια ακτή της Ισλανδίας. Μετά το Golden Circle, αυτή είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής διαδρομή της Ισλανδίας και διαθέτει επισης πολλά απίθανα αξιοθέατα προς εξερεύνηση. 

Hella - Seljalandsfoss waterfall 
35χλμ, 30 λεπτά

Από την περιοχή Hella θα κατευθυνθούμε προς τον καταρράκτη Seljalandsfoss ο οποίος είναι μοναδικής ομορφιάς καθώς πέφτει από ένα πανύψηλο γκρεμό. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες μπορούμε να περπατήσουμε και πίσω από το καταρράκτη. 


Photo Leo Dmo

Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, 700μ. μακριά υπάρχει ένας ακόμη κρυμμένος καταρράκτης που λέγεται GljúfrabúiΓια να το δούμε θα πρέπει να περπατήσουμε σε μια χαράδρα μέσα από ένα σπήλαιο. 


Seljalandsfoss - Skógafoss - Kvernufoss
30χλμ., 25 λεπτά 

Μετά τους καταρράκτες θα κατευθυνθούμε προς τη νότια ακτογραμμή του νησιού, στη σκιά του ηφαιστείου Eyjafjallajökull, του οποίου το τεράστιο ηφαιστειακό νέφος της έκρηξης του Απριλίου του 2010, κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και προκάλεσε διακοπή των αεροπορικών μεταφορών, κυρίως στη βορειοδυτική Ευρώπη.

Η επόμενη τοποθεσία στην οποία θα κάνουμε στάση, είναι ένας άλλος καταρράκτης που ονομάζεται Skógafoss. Πάνω από εξήντα μέτρα ύψος και πλάτος είκοσι μέτρων σε αφήνει με το άτομα ανοικτό. Περίπου 2χλμ. πιο μακριά βρίσκεται ακόμη ένας κρυφός καταρράκτης που αξίζει να δούμε. Λέγεται Kvernufoss και βρίσκεται μέσα σε ένα κρυφό φαράγγι, στο οποίο μπορούμε επίσης να περπατήσουμε από πίσω του αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.


Kvernufoss - Sólheimajökull glacier parking
12χλμ, 20 λεπτά 

Η επόμενη στάση μας θα είναι στον παγετώνα Sólheimajökull όπου θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς σχηματισμούς μπλε και μαύρου χρώματος να αναμιγνύεται με το άσπρο του χιονιού. Εδώ υπάρχει η επιλογή για οποιον επιθυμεί να κάνει και πεζοπορία στο παγετώνα αλλά μόνο με έμπειρο οδηγό και αρκετά ακριβό κόστος, οι υπόλοιποι θα προσεγγίσουμε το παγετώνα στην άκρη του.


Photo Leo Dmo, July 2019


Sólheimajökull glacier - Dyrhólaey Rock Arch
25χλμ, 25 λεπτά

Αφού εξερευνήσουμε τον παγετώνα θα κατευθυνθούμε προς ένα ακόμα πανέμορφο μέρος, τους βράχους Dyrhólaey Rock Arch που από μακριά μπορεί να μοιάζει φανταστικό, αλλά από κοντά είναι ακόμη καλύτεροΕκτός από το περίεργο σχηματισμό, τους καλοκαιρινούς μήνες εδώ υπάρχουν και χιλιάδες πουλιά puffins, τα οποία τα συναντάς μόνο σε περιοχές κοντά στην Γροιλανδία.


Dyrhólaey Rock Arch - Reynisfjara beach
20χλμ, 25 λεπτά 

Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε προς την μοναδικής ομορφιάς μαύρη παραλία Reynisfjara beach, με την κατάμαυρη ηφαιστειακή άμμο, τις σπηλιές από βασάλτη και τους εντυπωσιακούς πολυεδρικούς πετρώδεις σχηματισμούς. Εκεί θα δούμε και δυο τεράστιους τρούλους μέσα στην θάλασσα τα οποία είναι γνωστά από την σειρά Games Of Thrones.


Reynisfjara beach - Vik
5χλμ, 5λεπτά

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο μικρό χωριό Vik το οποίο βρίσκεται παρα πολύ κοντά οδικώς από την μαύρη παραλία. Αφού ρίξουμε μια γρήγορη ματια στη πόλη θα πάμε στα εντυπωσιακά σπίτια που θα μας φιλοξενήσουν τα επόμενα δυο βράδια, τα οποία βρίσκονται λίγο έξω από το χωριό και διαθέτουν εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Οι «σεφ» της παρέας θα μας ετοιμάσουν το γεύμα μας και αφού φάμε θα αράξουμε όλοι μαζί στα μπαλκόνια με μπύρες και χαλαρή μουσικούλα περιμένοντας για ακόμη μια φορά την εμφάνιση του βόρειου σέλας.




4Η ΜΕΡΑ
Η τέταρτη μέρα θα είναι αναμφισβήτητα το αποκορύφωμα του roadtrip μας, καθώς περιλαμβάνει επισκέψεις σε δύο από τις πιο αγαπημένες περιοχές της Ισλανδίας: το εθνικό πάρκο Skaftafell και τη λιμνοθάλασσα Göcier Jökulsárlón.

Vik - Skaftafell National Park
140χλμ, 1ω45λ

Σήμερα θα κάνουμε τα περισσότερα χιλιόμετρα του ταξιδιού αλλά οι εικόνες που θα δούμε θα μας αποζημιώσουν πλήρως. Από την περιοχή Vik θα κατευθυνθούμε προς το Skaftafell National Park όπου θα προσεγγίσουμε τον παγετώνα Vatnajökull, τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης.

Όσοι επιθυμούν μπορουν και εδώ να κάνουν πεζοπορία στον παγετώνα με έμπειρο οδηγό, οι υπόλοιποι θα το προσεγγίσουμε στην αρχή του.


Photo by Alexandros Giagiakos, July 2019



Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον εντυπωσιακό καταρράκτη Svartifoss, όπου ο περίεργος σχηματισμός του έχει εμπνεύσει την τέχνη και την αρχιτεκτονική σε όλη τη χώρα. Βρίσκεται μισή ώρα μακριά με τα πόδια από το εθνικό πάρκο. 


Skaftafell National Park - Göcier Jökulsárlón
57χλμ, 45 λεπτά 

Αφου εξερευνήσουμε τα αξιοθέατα του εθνικού πάρκου θα κατευθυνθούμε προς την λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιόκουλσαρλον, Göcier Jökulsárlón η οποία είναι και η βαθύτερη της Ισλανδίας. Εδώ θα δούμε κάποιες εικόνες ασύλληπτες, παγόβουνα και κομμάτια πάγου διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων από μπλε έως βαθύ γαλανό, ακόμα και σκούρο πράσινο, αργοπλέουν στα κρυστάλλινα και γαλήνια νερά της λίμνης.

Για να θαυμάσουμε ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο όσοι επιθυμούμε μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα με βάρκα ανάμεσα από τα παγόβουνα και τα εντυπωσιακά κομμάτια πάγκου που κατεβαίνουν από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης, και αν σταθούμε τυχεροί ίσως συναντήσουμε και φώκιες.

Το κόστος της βαρκάδας είναι στα 50€ και θα πρέπει να έχει γίνει κράτηση online αρκετές μέρες πριν.




Στη συνέχεια θα πάμε στην παραλία Diamond Beach η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια. Ονομάστηκε έτσι επειδή τα κομμάτια πάγου που τελικά καταλήγουν στη θαλάσσια μοιάζουν με τεράστια διαμάντια.


Göcier Jökulsárlón - Vik
195χλμ, 2ω20 λεπτά 

Προς το τέλος της ημέρας και αφού έχουμε θαυμάσει και δει τα σημαντικότερα και πιο όμορφα τοπία της Ισλανδίας θα επιστρέψουμε πίσω στα σπίτια μας στο χωριό Vik, θα ετοιμάσουμε το φαγητό μας και για ακόμη μια ημέρα θα περιμένουμε να δούμε το βόρειο σέλας. 


5Η ΜΕΡΑ
Και η Πέμπτη μέρα του ταξιδιού έχει αρκετά χιλιόμετρα, και με το αμάξι αλλά και με τα πόδια καθώς θα επιστρέψουμε πίσω στο Reykjavik για να κολυμπήσουμε στα γεωθερμικά νερά του Blue Lagoon αφού πρώτα δούμε το διάσημο αεροπλάνο που κατέπεσε  στη μαύρη έρημο.

Vik - Sólheimasandur plane
20χλμ, 15 λεπτά

Το διάσημο αεροπλάνο της Ισλανδίας βρίσκεται στην μαύρη έρημο που ονομάζεται Sólheimasandur. Η περιοχή έγινε διάσημο τουριστικό αξιοθέατο ύστερα από ένα αεροπορικό δυστύχημα που έγινε εδώ πριν κάποια χρόνια. Το τοπίο της μαύρης ερήμου και του αεροπλάνου είναι από τα πιο γνωστά και φωτογραφημένα τοπία της Ισλανδίας.

Το αεροπλάνο θα το προσεγγίσουμε σε περίπου 1 ώρα  από το σημείο που θα παρκάρουμε, περπατώντας περίπου 4χλμ για να πάμε και άλλα τόσα να γυρίσουμε. Κάποιοι ίσως αναρωτιέστε, αξίζει να περπατήσουμε τόσα πολλά χιλιόμετρα για να δούμε απλά ένα αεροπλάνο; Και όμως αξίζει διότι η αίσθηση του να περπατάς στη μέση του πουθενά σε ένα κατάμαυρο τοπίο και ξαφνικά μπροστά σου να εμφανίζεται ένα λευκό αεροπλάνο είναι από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες του ταξιδιού. 


Photo Leo.Dmo July 2019


Photo Spyros K. July 2019

Sólheimasandur plane - Blue Lagoon
195χλμ. 2ω30λ

Αφού εξερευνήσουμε το Plane wreck θα κατευθυνθούμε στα πιο διάσημα και πιο εντυπωσιακά λουτρά της Ισλανδίας, το Blue Lagoon. Στην ουσία πρόκειται για ένα καταπληκτικό γεωθερμικό spa που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το θέρετρο προσφέρει γεωθερμικό χαμάμ, σάουνα, καταρράκτη, χώρους χαλάρωσης & μασάζ και άλλες εγκαταστάσεις, όπως bar. Τα ζεστά νερά είναι μέρος ενός σχηματισμού λάβας και ο μέσος όρος θερμοκρασίας του νερού είναι 35 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Το κόστος του ξεκινάει από τα 75€ και στη τιμή περιλαμβάνεται πετσέτα, 1 δωρεάν ποτό καθώς και αποδυτήρια με lockers. Και εδώ θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε κάνει on line κράτηση αρκετές ημέρες πριν. 


Photo from July 2019


Blue Lagoon - Reykjavik
50χλμ, 40λ

Αφού χαλαρώσουμε στα γεωθερμικά νερά θα γυρίσουμε πίσω στο ξενοδοχείο που θα μείνουμε και την πρώτη μερα για το τελευταίο μας βράδυ στην Ισλανδία. Φυσικά πριν αποχαιρετήσουμε την Ισλανδία ένα ποτακι στα Pub της πόλης επιβάλλεται. 

 
6Η ΜΕΡΑ
Η πτήση μας αναχωρεί το απόγευμα οπότε το πρωινό είναι ελεύθερο για όποιον θέλει να πάει στο κέντρο της πόλης για τα τελευταία μας ψώνια. Στην Αθήνα θα φτάσουμε τα μεσάνυχτα.




ΔΙΑΜΟΝΗ
Η διαμονή μας θα είναι ανά τέσσερα άτομα σε διαμερίσματα ή σπίτια στο Reykjavik και σε διάφορες περιοχές της Νότιας Ισλανδίας, όλα με ιδιωτικό μπάνιο και κουζίνα για να ετοιμάζουμε τα γεύματα μας.

Reykjavik 2 βράδια
Το πρώτο και το τελευταίο μας βράδυ θα είναι σε ξενοδοχείο - hostel σε τετράκλινο δωμάτιο στο Reykjavik. Κάθε δωμάτιο χωράει τέσσερα άτομα και διαθέτει ιδιωικό μπάνιο με ντους. Για τα γεύματα μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις κουζίνας.






Hella 1 βράδυ
Την 2η μερα θα μείνουμε στην περιοχή Hella σε ξυλόσπιτα δίπλα από ένα πανέμορφο ποτάμι. Τα σπίτια μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4 άτομα και διαθέτουν όλα ιδιωτικό μπάνιο με ντους καθώς και μικρή κουζίνα.







Vik 2 βράδια
Το 3ο και το 4ο βράδυ μας θα μείνουμε σε πολυτελές βίλες με θέα την θάλασσα στη περιοχή Vik. Τα στούντιο μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα και διαθέτουν όλες τις ανέσεις όπως ιδιωτικό μπάνιο, κουζίνα, μπαλκόνι καθώς και πολύ γρήγορο Ίντερνετ.

Η διαμονή μας εδώ θα είναι σε 2 μονά κρεβάτια καθώς και σε ένα άνετο διπλό καναπέ κρεβάτι, δείτε φωτό παρακάτω.







ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ 
Όταν λέμε roadtrip εννοούμε Roadtrip, γιαυτο και οι μετακινήσεις μας θα γίνουν με αυτοκίνητα όπου θα οδηγάμε οι ίδιοι. Θα έχουμε ένα αμάξι ανά 4 άτομα, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε και άλλους οδηγούς στη παρέα εκτός από εμάς. 

Όλες οι περιοχές που θα επισκεφτούμε ειναι πάνω στο Ring Road, στο μεγάλο κεντρικό δρόμο, όπου η οδήγηση είναι πολύ εύκολη για τον καθέναν. Τα χιλιόμετρα που θα διανύσουμε στις πέντε με έξι αυτές μέρες θα είναι  περίπου 1000χλμ.

Τα χιλιόμετρα που θα κάνουμε την κάθε ημέρα ξεχωριστά αναγράφονται αναλυτικά στο παραπάνω πρόγραμμα. 



ΤΑΞ. ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Στην Ισλανδία μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο με την ταυτότητα σας καθώς ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης η περιαγωγή δεδομένων μέσου του κινητού είναι δωρεάν όπως σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση, τα δεδομένα και λεπτά ομιλίας που έχετε στην Ελλάδα ισχύουν και στην Ισλανδία.

ΚΑΙΡΌΣ
Ο Νοέμβριος είναι εξίσου ένας θαυμάσιος μήνας να ταξιδέψεις στην Ισλανδία. Οι πολλαπλές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον πάγο και το χιόνι είναι διαθέσιμες μόνο τον χειμώνα. Οι νότιες πεδιάδες συνήθως δεν έχουν χιόνι ακόμα, οπότε είναι μια ιδανική στιγμή για να ταξιδέψουμε στην Ισλανδία χωρίς να ανησυχούμε για τον καιρό ιδιαίτερα. 

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 4°C έως 1°C το βράδυ, αλλά προφανώς και θα πάμε προετοιμασμένοι με ζεστά ρούχα, αντιανεμικά μπουφάν και ισοθερμικά. 

Οι θερμές πηγές είναι επίσης ιδιαίτερα διασκεδαστικές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αφού θα στεκόμαστε στις παγωμένες θερμοκρασίες το ένα λεπτό και το επόμενο θα κολυμπάμε σε νερό που φτάνεις τους 
40 °C!

Με σωστό σχεδιασμό και οργάνωση καθώς και ορισμένες προφυλάξεις, μπορούμε να έχουμε ένα υπέροχο ταξίδι. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε στην Ισλανδία το Νοέμβριο ακόμη και με περιορισμένο φως της ημέρας και τον ψυχρό καιρό.


ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ 
Η Ισλανδία είναι πολύ ακριβός προορισμός και οι τιμές για διαμονή μετακινήσεις και φαγητό είναι πολλυ τσιμπημένες. Φυσικά η τιμή αυτή μειώνετε δραματικά όταν μοιράζεσαι το κόστος με άλλους συνταξιδιώτες όπως την διαμονή, το αυτοκίνητο, τις βενζίνες καθώς και το φαγητό μας, το οποίο θα το προετοιμάζουμε μόνοι μας, με ψώνια που θα προμηθευτούμε από κάποιο σούπερ μαρκετ, όχι μόνο για λόγους οικονομίας αλλά και επειδή στην Ισλανδία οι επιλογές για φαγητό εκτός του Reykjavik είναι ελάχιστες.

Το τελικό κόστος λοιπόν για το ταξίδι αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως απο την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων που θα πετύχει ο καθένας όταν θα κάνει κράτηση, καθώς είναι τα μόνα που δεν είναι σταθερή η τιμή τους και αυξάνονται ανάλογα την ζήτηση. Οποτε οι πρώτοι που θα κάνουν κράτηση θα τα πετύχουν στην χαμηλότερη τιμή που είναι αυτή την στιγμή στα 270€ ενώ οι τελευταίοι πιθανόν να τα πετύχουν έως και 350€ ή και παραπάνω. 

Με σημερινή τιμή αεροπορικών η τελική τιμή θα είναι:

•270€ εως 350€ για αεροπορικά εισιτήρια

•450€ για διαμονή και μετακινήσεις με ΙΧ

Άρα η τελική τιμή θα είναι από 720€ έως 800€+ το άτομο, ανάλογα την τιμή των αεροπορικών. 

Στη παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται:

•Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Lufthansa από Αθήνα. Περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή + μια δεύτερη τσάντα πλάτης 

•Διαμονή για 5 βραδια στις περιοχές Reykjavik, Hella και Vik

•Αυτοκίνητο ανα τέσσερα άτομα για έξι μέρες με πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Στη τιμή δεν περιλαμβάνονται:

•Προσωπικά έξοδα

•Βενζίνη, πάρκινγκ (Περίπου 30€ το άτομο)

•Ψώνια σούπερ μαρκετ (Περίπου 50€ το άτομο) 

•Προαιρετικές δραστηριότητες όπως μπάνιο στο Secret Lagoon (20€), μπάνιο στο Blue Lagoon (75€), βαρκάδα στην λίμνη με τα παγόβουνα (50€)

*Σχετικά με τα προσωπικά εξοδα, το κόστος θα είναι αρκετά χαμηλό καθώς για φαγητό δεν θα ξοδέψουμε πολλά χρήματα, αλλά ούτε για τα αξιοθέατα που θα δούμε καθώς είναι όλα δωρεάν στην Ισλανδία, με εξαίρεση τις δραστηριότητες όπως κολύμπι στις θερμές πηγές, βαρκάδα, hiking στους παγετώνες κτλ τα οποία και να μην τα επιλέξει κάποιος να τα κάνει όλα, δεν χάνει και κάτι από την συνολική εμπειρία του ταξιδιού.


ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
Για συμμετοχή στο ταξίδι αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εδώ και εμείς θα φροντίσουμε να σας δώσουμε οδηγίες για τις κρατήσεις που θα κάνετε και να ενώσουμε την παρέα.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά πως το ταξίδι αυτό είναι do it yourself που σημαίνει πως τις κρατήσεις θα τις κάνετε μόνοι σας, αφού έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook για να σας δώσουμε οδηγίες. Δεν υπάρχει ξεναγός και θα ακολουθήσουμε το παραπάνω πρόγραμμα μόνοι μας σαν μια μεγάλη παρέα.

Προτεραιότητα όπως και κάθε φορά θα δώσουμε σε μεμονωμένα άτομα και μικρές παρέες έως δυο άτομα. Σε περίπτωση που το γκρουπ δεν γεμίσει με μεμονωμένα άτομα τότε θα επιλέξουμε και μεγάλες παρέες. 

Ευχαριστούμε!



Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال