Πέντε προορισμοί για τους λάτρεις της φύσης

Photo by Sébastien Goldberg / unsplash 

Η φύση είναι ο καλύτερος ζωγράφος λένε, χωρίς πινέλα και χρώματα δημιουργεί απίστευτα τοπία που βρίσκονται γύρω μας και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Οι παρακάτω πέντε προορισμοί το αποδεικνύουν με το παραπάνω, από τα επικά τοπία της Ισλανδίας μέχρι τα κινηματογραφικά τοπία της νέας Ζηλανδίας θα εκπλαγείς με την ομορφιά που υπάρχει στον πλανήτη μας. 

Ισλανδία
Πρώτη στη λίστα δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από την Ισλανδία. Είναι η αγαπημένη χώρα των φωτογράφων και των κινηματογραφιστών και η χώρα που θα κάνεις το καλύτερο road-trip της ζωής σου. Η χώρα της φωτιάς και του πάγκου όπου έχουν γυριστεί διάσημες σειρές και ταινίες και όχι άδικα, καθώς φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη μας, που δεν χορταίνεις να τα βλέπεις. 


Ανάλογα με την εποχή του χρόνου μπορείς να δείς διαφορετικά τοπία και να ζήσεις μοναδικά φαινόμενα. Το καλοκαίρι θα δεις καταπράσινα τοπία και θα βιώσεις τον ήλιο του μεσονυκτίου, ενώ το χειμώνα θα δεις κατάλευκα τοπία και το βόρειο σέλας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους δεκάδες καταρράκτες, τους θερμοπίδακες, τα ηφαίστεια, τους παγετώνες, τα φιόρδ, τις θερμές πηγές, τα ιδιαίτερα Ισλανδικά άλογα και πρόβατα, και τα απόκοσμα τοπία, που θα σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι σε άλλον πλανήτη. Αν θέλεις να επισκεφτείς την Ισλανδία μπορείς να έρθεις σε κάποιο από τα ομαδικά ταξίδια που οργανώνουμε κάθε χρόνο από το greektravelerstours.gr


Κόστα Ρίκα
«Pura vida», μια λέξη που την ακούς παντού στη Κόστα Ρίκα, μεταφράζεται ως απλή ζωή, αλλά για τους φιλόξενους κατοίκους της σημαίνει πολύ περισσότερα, αντιπροσωπεύει την ευτυχία, την αισιοδοξία και το να ζεις μια ζωή στο έπακρο. Και πως να μην είναι τόσο χαρούμενοι, όταν ζούνε σε μία τόσο πανέμορφη και πράσινη χώρα που περιτριγυρίζεται από ζούγκλες με άγρια ζωή, ομιχλώδεις δάση, ηφαίστεια, εξωτικές παραλίες και εντυπωσιακούς καταρράκτες.


Στα δεκάδες προστατευόμενα εθνικά πάρκα της, μπορείς να δεις βραδύποδες να αιωρούνται ανάμεσα στις κορυφές των δέντρων, σπάνιους πιθήκους να παίζουν κρυφτό με τους επισκέπτες, πολύχρωμους παπαγάλους σε ότι χρώμα μπορείς να φανταστεί ο νους, τεράστιους αμερικανικούς κροκόδειλους να αράζουν στα ποτάμια και δεκάδες άλλα σπάνια είδη ζώων που τα συναντάς μόνο στην Κόστα Ρίκα. Σε συνδυασμό τις κρεμαστές γέφυρες, τις θερμές πηγές αλλά και δραστηριότητες όπως Zipline και bungee jumping, την κάνουν έναν από τους τοπ προορισμούς που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. 


Νησιά Αζόρες 
Αν υπάρχει ένα μέρος πάνω στη γη που να μοιάζει με τον παράδεισο, αυτό το μέρος είναι σίγουρα τα νησιά Αζόρες. Το τοπία μοιάζουν λες και βγήκαν από κάποιο παιδικό παραμύθι με ξωτικά και νεράιδες, εκείνο το μέρος στο τέλος του παραμυθιού που ο αφηγητής θα πει ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Ανήκουν στην Πορτογαλία, αλλά βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού, όπου αναδύθηκαν από μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη πριν χιλιάδες χρόνια. 


Μερικά από τα εκπληκτικά φυσικά τοπία που χάρισε η φύση στα νησιά αυτά είναι, καταπράσινη λόφοι, εντυπωσιακοί καταρράκτες, τροπική βλάστηση, ιαματικές πηγές, γαλήνιες γαλαζοπράσινες λίμνες μέσα σε κρατήρες ηφαιστείων, που έρχονται σε απόλυτη αρμονία με δεκάδες είδη πολύχρωμων λουλουδιών όπως ορχιδέες, ορτανσίες, αζαλέες, ιβίσκους και καμέλιες. Κάπως έτσι δεν φανταζόμαστε όλοι τον παράδεισο; 


Σκωτία 
Η Σκωτία είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, του ουίσκι και όχι μόνο. Είναι χώρα που αποτελεί το βόρειο τμήμα του Ηνωμένου Βασίλειου και χωρίζεται σε δυο περιοχές, στις ορεινές και τις πεδινές που λέγονται  highlands  και lowlands αντίστοιχα. Είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης με άγρια φυσική ομορφιά που το συναντάς κυρίως στο ορεινό κομμάτι της, τα πασίγνωστα highlands με τους δεκάδες θρύλους και μύθους που το περιβάλλουν. 


Τοπία γεμάτα μυστήριο με επιβλητικά κάστρα, καταπράσινα λιβάδια με πρόβατα και αγελάδες, βόλτες με τρένα ανάμεσα σε μαγευτικά τοπία, μυστηριώδεις λίμνες, ρυάκια, ποτάμια, και καταρράκτες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι, πόση ομορφιά να χωρέσει σε μια τόσο μικρή χώρα. Κάπου εκεί ίσως δεις και την περίφημη Νέσι, το τέρας του Λοχ νες που τόσα και τόσα έχουν γραφτεί για αυτήν. Η Σκωτία συνδιάζει όλα αυτά και σε περιμένει να την επισκεφτείς. 


Νέα Ζηλανδία 
Η νέα Ζηλανδία είναι από τους πιο μακρινούς προορισμούς της λίστας καθώς βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης. Δεν θα μπορούσε όμως να λείπει καθώς είναι μια χώρα με φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα. Η αγαπημένη χώρα των κινηματογραφιστών, που προσελκύει τα φώτα πανάκριβων κινηματογραφικών παραγωγών όπως ο άρχοντας των δαχτυλιδιών, όπου τα σκηνικά της ταινίας διατηρήθηκαν εώς σήμερα και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, λάτρεις της τριλογίας που θέλουν να δουν από κοντά το Σάιρ, το χωριό του Φρόντο και τα βουνά της Μόρντορ. 


Η χώρα των Μαορί, των ιθαγενών της νέας Ζηλανδίας έχει πολλά ακόμα να προσφέρει εκτός από το Χόμπιτον. Καταπράσινα λιβάδια, γαλάζιες λίμνες, εξωτικές παραλίες, θερμοπίδακες, χιονισμένες βουνοκορφές, τροπικά δάση, ηφαίστεια, σπηλιές με σκουλίκια που φεγγοβολούν, παγετώνες, φιόρδ και άγρια ομορφιά, σε συνδυασμό με δραστηριότητες όπως Zipline, canyoning, bungee jumping, skydiving, kayaking το κάνει ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της περιπέτειες και της ανδρεναλίνης. 





Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال