Διαβατήρια: Διπλασιάζεται στα 10 χρόνια από σήμερα η χρονική ισχύς τους

Από σήμερα διπλασιάζεται η χρονική ισχύς των Ελληνικών διαβατηρίων από τα 5 στα 10 χρόνια, για όλους τους πολίτες άνω των 14 ετών. Ύστερα από την σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό στη Βουλή, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το νομοσχέδιο, χωρίς μάλιστα να μεταβάλλεται το κόστος του παραβόλου το οποίο είναι στα 84,40 ευρώ.

Η διαδικασία έκδοσης ή ανανέωσης διαβατηρίου είναι πολύ εύκολη. Θα χρειαστείτε ένα παράβολο το οποίο μπορείτε να εκδώσετε online από το gsis.gr ή από οποιοδήποτε ΚΕΠ και να το πληρώσετε online ή σε οποιαδήποτε τράπεζα, μια έγχρωμη φωτογραφία 4x6εκ, ένα φωτοαντίγραφο των 2 όψεων της αστυνομικής ταυτότητας αν εκδίδεται διαβατήριο για πρώτη φορά ή το παλιό διαβατήριο στη περίπτωση της ανανέωσης ή αντικατάστασης.

Με τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πρέπει να παρουσιαστείτε αυτοπροσώπως στην υπηρεσία διαβατηρίων στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς σας, θα  συμπληρώσετε μία υπεύθυνη δήλωση που θα σας δώσουν και σε 5 εργάσιμες ημέρες το διαβατήριο θα είναι στα χέρια σας. Υπενθυμίζουμε πως το διαβατήριο είναι απαραίτητο αν θέλετε να ταξιδέψτε σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα διαβατήρια μπορείτε να ενημερωθείτε από το επίσημο site της Ελληνικής κυβέρνησης στο passport.gov.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال