Χρήσιμα apps και tips για ταξίδια.

 
Χρήσιμα apps και tips για ταξίδια που θα σας κάνουν την ζωή ευκολότερη οταν ταξιδεύετε μόνοι σας χωρίς γκρούπ και ξεναγό στο εξωτερικό.

 
1.Skyscanner 
Είναι μια μηχανή αναζήτησης πτήσεων που σου επιτρέπει να συγκρίνεις τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια απο εκατοντάδες αεροπορικές εταιρίες.Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους χρήστες καθώς η εφαρμογή σε κατευθύνει απευθείας στην ιστοσελιδα της αεροπορικής εταιρίας για να κανεις την κράτηση.
 
 
2.Ryanair app 
Η επίσημη εφαρμογή της Ryanair που σου επιτρέπει να κάνεις κράτηση και check in στα δρομολόγια της εταιρίας.
Ετσι γλυτώνεις  χρονο και χρήμα καθώς μπορείς να κάνεις το τσεκ ιν κατευθείαν απο την εφαρμογή μέχρι και 2 ωρες πριν πετάξεις ,απλα επιδεικνύοντας στον έλεγχο το barcode απο την εφαρμογή.

 
3.Goeuro
Αλλη μια μηχανή αναζήτησης δρομολογίων αποκλειστικά για ταξίδια στην Ευρώπη ,που ειδικεύεται κυρίως για αναζητήσεις σε διαδρομές με λεωφορεία και τρένα ,παρέχοντας πληροφορίες για τους σταθμούς επιβίβασης ,τις τιμές των εισιτηρίων και τον χρόνο της διαδρομής.

 
4.Rome2Rio
Είναι μια μηχανής αναζήτησης εκτίμησης κόστους για μικρές αλλα και μεγάλες αποστάσεις.Ο χρήστης εισάγει οποιαδήποτε διεύθυνση  και η εφαρμογή κάνει εκτίμηση κόστους και σου προτείνει διάφορους τρόπους που μπορείς να φτάσεις ,οπως με αεροπλάνο ,τρένο ,πλοίο ,ταξί ,μέσα μαζικής μεταφοράς κ.τ.λ. 
Πριν πας οπουδήποτε πρώτα τσέκαρε το στο rome2rio.

 
4.Google maps
Ίσως η χρησιμότερη εφαρμογή στα ταξίδια σου ,καθώς θα γίνει τα ματια σου παρέχοντας πληροφορίες για διαδρομές και μετακινήσεις στο μέρος που θα εισαι.
Εισάγοντας απλα την διευθυνση η το αξιοθέατο που θες να πας πχ Eiffel Tower η εφαρμογή εχει 5 επιλογές να επιλέξεις οπως με αυτοκίνητο ,μεσα μαζικής μεταφοράς , ποδήλατο , ταξί ή με τα πόδια κάνοντας και εκτίμηση χρόνου για να φτάσεις.

Φυσικά το ποιο χρήσιμο ειναι η μετακίνηση με τα μεσα μαζικής μεταφοράς καθώς σου λέει αναλυτικά σε ποιο σταθμό μετρο θα μπεις ,ποια γραμμή θα πάρεις και που θα κατέβεις.

Ενα χρήσιμο tips ειναι να κατεβάζεις τους χάρτες για το μέρος που θα επισκεφτείς απο το σπίτι σου μέσω wifi καθώς ετσι γλιτώνεις πολύτιμα mb που οπως ξέρουμε στο εξωτερικό το roaming ειναι πανάκριβο.
Σχετικά με το roaming και το mobile internet στο εξωτερικό αναφέρουμε ποιο κάτω χρήσιμες πληροφορίες.
 

 
5.TripAdvisor
Είσαι σε ένα ξένο μέρος και δεν ξερεις που να πας και τι να δεις , η λύση ειναι το tripadvisor παρέχοντας σου πληροφορίες και αξιολογήσεις απο χρήστες της κοινότητας  για  αξιοθέατα ,μπαρ ,ρεστοραν ,σπα ,ξενοδοχεία και οτιδήποτε φαντάζει ο νους σου.Μια χρήσιμη υπηρεσία είναι το "κοντά μου τώρα" που βάση της τοποθεσίας σου σου δείχνει κοντινά μέρη που μπορεις να επισκεφτείς.

 
6.Booking
Ο μεγαλύτερος online ιστοχώρος κράτησης ξενοδοχείων στον κόσμο με περισσότερο απο 1εκ ξενοδοχεία και καταλύματα στη βάση δεδομένων του.Οι περισσότεροι σίγουρα θα έχετε κανει έστω και μια φορά στη  ζωή σας κράτηση απο τον ιστοχώρο γιαυτο δεν θα αναφέρουμε πολλα για πράγματα που ήδη ξέρετε ,καλό όμως είναι να έχετε και την εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο καθώς ετσι θα έχετε πληροφορίες για το ξενοδοχειο σας ,οπως την διευθυνση το τηλέφωνο και online επικοινωνία σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε κατι στην κράτηση. 

 
7.Airbnb 
Ειναι ένας ιστοχώρος καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων ,κάτι σαν το booking ,αλλά όχι με ξενοδοχεία αλλά με διαμερίσματα απλών πολιτών που τα νοικιάζουν σε τιμές πολυ φθηνότερες απο τι στα ξενοδοχεία.
Εδώ ο χρήστης μπορεί να βρεί από ενα απλό κοινόχρηστο διαμέρισμα σε σπίτι μέχρι ολόκληρη βίλα η κάστρο να νοικιάσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα, εχει εγγεγραμμένα καταλύματα σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και 191 χώρες (Ιούνιος 2016) που σημαίνει οτι δεν είναι μια απλή εταιρία της πλάκας αλλα σιγα σιγα γιγαντιώνεται και γινεται ένας απο τους πρωταγωνιστές στην online κράτηση καταλυμάτων.


 
8.Google translate 
Η επίσημη εφαρμογή της Google για μεταφράσεις κειμένων σε εκατοντάδες γλώσσες ανα τον κόσμο.
Οποτε αν τυχει και βρεθείς σε μέρος που δεν ξέρουν αγγλικά η εφαρμογή αυτη θα σε σώσει.

 
9.XE Currency
Εφαρμογή που σας επιτρέπει να κάνετε εύκολα μετατροπή απο ευρώ σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.Οι ισοτιμίες  ενημερώνονται αυτόματα κάθε φορά που συνδέεστε στο Ίντερνετ.

 

10.Ίντερνετ στο εξωτερικό 
Πολλές εφαρμογές απο τις παραπάνω για να δουλέψουν φυσικά θέλουν και Ίντερνετ οπως το google maps.

Η ποιο οικονομική εταιρία για roaming στο εξωτερικό ειναι η Vodafone με την υπηρεσία Vodafone passport που σου προσφέρει 100mb και 30 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας την ημέρα με 3€.

Αν σκοπεύετε να μείνετε αρκετό διάστημα σε ενα μέρος ,η ποιο οικονομική λύση ειναι να πάρετε μια prepaid SIM card με ενσωματωμένα GB και χρονο ομιλίας.

Πχ στην Ισπανία που είμασταν πρόσφατα είχαμε πάρει μια prepaid card της orange με 15€ ,και μας παρείχε 1.5gb και 100 λεπτά ομιλίας προς Ευρώπη συμπ. και την Ελλάδα.
Ψάξτε το στο Google πριν πάτε για να γλιτώσετε χρονο και ταλαιπωρία ,σίγουρα θα εχουν και σε αλλες χώρες prepaid SIM cards.

----------------------------------------------

Αυτές ειναι οι κυριότερες εφαρμογές που Χρησιμοποιούμε εμεις στα ταξίδια μας και πραγματικά δεν χρειάστηκε ποτε να ρωτήσουμε κανέναν για οποιαδήποτε πληροφορία.

Αν έχετε κάποια ενδιαφέρουσα εφαρμογή που χρησιμοποιείται και εσείς και δεν το αναφέρουμε παραπάνω ,θα χαρούμε να μας ενημερώσετε ώστε να το προσθέσουμε και εδώ.

Και φυσικά αν σας αρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε μια κοινοποίηση.



Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال