ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ RYANAIR

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016
 

Πτήσεις ανταπόκρισης με την Ryanair 

Σε κάθε μας ταξίδι με ανταπόκριση με την Ryanair βάζουμε το παρακάτω κείμενο το οποίο θα το αναλύσουμε  ποιο κάτω και θα σας δείξουμε τι μπορείτε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις αν ακυρωθεί μια πτήση.

-Οι συγκεκριμένες πτήσεις ανταπόκρισης δεν προστατεύονται με εγγύηση σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης της προηγούμενης πτήσης.Που σημαίνει πως αν καθυστερήσει η πρώτη πτήση και φύγει η δεύτερη της ανταπόκρισης η εταιρία δεν είναι υποχρεωμένη να σας αποζημιώσει για την πτήση που χάσατε.Επίσης είστε υποχρεωμένοι να κάνετε αυτομεταφορά στο αεροδρόμιο , πρέπει να παραλάβετε τις αποσκευές σας και να ξαναπεράσετε εκ νέου τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου πριν μπείτε στο δεύτερο αεροπλάνο.Άρα πρέπει να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεση σας πριν την δεύτερη πτήση.Στη συγκεκριμένη περίπτωση στις πτήσης ανταπόκρισης στο Μιλάνο έχετε περίπου 4 ώρες αναμονή για την επόμενη ,οπότε οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο είναι μικρές.
*Οι πτήσεις της Ryanair κατά 90% είναι στην ώρα τους βάση στατιστικών από 550.000 πτήσεις σε διάστημα ενός χρόνου.Επίσης  ,συνήθως οι πτήσεις δεν καθυστερούν περισσότερο από μία ώρα.

Η Ryanair οπως είναι γνωστό έχει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια προς όλοι την Ευρώπη με τιμές που ξεκινάνε από 10€ ,αλλά δυστυχώς δεν προσφέρει επίσημα υπηρεσία ανταπόκρισης για τις πτήσεις της όπως συμβαίνει με όλες της low cost εταιρίες.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να ταξιδέψετε και καθόλου ,απλά δεν έχετε τα προνόμια της εγγύησης που θα είχατε με μια άλλη αεροπορική εταιρία.

Τι σημαίνει αυτό ; Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Ας πούμε πως θελουμε να πάμε από Αθήνα για  Βαρκελώνη με ανταπόκριση στο Μιλάνο.Φτάνουμε λοιπόν κανονικά ,αλλά την ημέρα της  επιστροφής μας  έχει απεργία στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και ακυρώνονται όλες οι πτήσεις με αποτέλεσμα να χάσουμε και την πτήση ανταπόκρισης μας από Μιλάνο για Αθήνα.

Η Ryanair σε τέτοιες περιπτώσεις εφόσον δεν προσφέρει υπηρεσία ανταπόκρισης δεν είναι υπεύθυνη να σας αποζημιώσει για την πτήση από Μιλανο για Αθήνα που χάσατε καθώς αυτή πέταξε κανονικά.Αλλα θα σας αποζημιώσει για την πτήση από Βαρκελώνη για Μιλάνο.

Σου δίνει λοιπόν την δυνατότητα ,εάν η πτήση  καθυστερήσει για περισσότερο από 2 ώρες , να μεταβείτε σε άλλη πτήση της Ryanair δωρεάν (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα θέσεων), είτε στο ίδιο ή διαφορετικό προορισμό/αεροδρόμιο που εξυπηρετεί.

Επίσης εάν η εναλλακτική σας πτήση αναχωρεί την επόμενη μέρα και χρειάζεστε διαμονή, ζητήστε από το προσωπικό της Ryanair στο γκισέ του αεροδρομίου να σας βοηθήσει ,πιθανών ή με δωρεάν διαμονή ή φθηνή διαμονή σε κάποιο συνεργαζόμενο ξενοδοχείο.
(Το γράφει επίσημα στην ιστοσελίδα της Ryanair στις συχνές ερωτήσεις)

Όποτε αυτό που  θα κάνετε ειναι να ψάξετε μέσω του Skyscanner.com την ποιο φθηνή πτήση προς Αθήνα από οποιοδήποτε αεροδρόμιο της Ευρώπης  που εξυπηρετεί η Ryanair μέσω της Βαρκελωνης.

Ας πούμε πως η ποιο φθηνή πτήση που βρήκαμε είναι από Βρυξέλλες για Αθήνα στα 80€ (που έχει αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές για αύριο) άρα θα πάρουμε ένα δωρεάν εισιτήριο που δικαιούμαστε προς Βρυξέλλες και από εκεί με 80€ θα γυρίσουμε Αθήνα.

Άρα έχουμε ζημιά μόνο 80€ σε περίπτωση που γίνει η στραβή και έχει απεργία ή κακοκαιρία την ημέρα που θα πετάξουμε.

Αν αναλογιστούμε από την τελευταία μας προσφορά για Βαρκελώνη στα 156€ και προσθέσουμε+80€ μας κάνει 236€.Αρα πάλι κερδισμένοι είμαστε αν σκεφτείτε ότι τα 5ημερα πακέτα για Βαρκελώνη στα ταξιδιωτικά γραφεία κοστίζουν 400€+ το λιγότερο. 

Καλή χρονιά να έχετε όλοι και ευχόμαστε το 2017 να μας βρει με περισσότερα ταξίδια.


Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال