ROADTRIP ΤΟΣΚΑΝΗ



Road trip για μια εβδομάδα τον Απρίλιο στη Τοσκάνη ,με διαμονή σε ξενοδοχεία κοντά στο κεντρο με πάρκινγκ. Τελική τιμή 280€ αεροπορικά ,διαμονή και αυτοκίνητο. (από Αθήνα)

Οι ημερομηνίες είναι  11/04 με 18/04 

Λίγα λόγια για την Τοσκάνη
Η Τοσκάνη είναι περιφέρεια της κεντρικής Ιταλίας και μία από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές της Ευρώπης για road trip. Όσοι αναζητούν μοναδικές διαδρομές στη φύση με πανέμορφους αμπελόνες ,πανάρχαιους ελαιώνες ,πέτρινες αγροικίες και μερικές από τις ομορφότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης μαζί με γραφικά χωριά ,και όλα αυτά σε συνδυασμό με καλό κρασί ,τότε η Τοσκάνη θα σας αποζημιώσει πλήρως. 


Έξι τοποθεσίες της έχουν κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ,το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας ,της Σιένα ,του Σαν Τζιμινιάνο, της Πιέντσα, το τετράγωνο του καθεδρικού ναού της Πίζας και η κοιλάδα  Βαλ ντ' Όρτσια. Όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα εξερευνήσετε ακολουθώντας το αναλυτικό προγραμμα roadtrip που προτείνουμε
παρακάτω. 

Ο πιο βολικός και πιο φθηνος τρόπος για να πραγματοποιήσετε το roadtrip είναι να πάτε αεροπορικώς στη Μπολόνια ,και από εκεί να παραλάβετε το αυτοκίνητο που θα έχετε κάνει online κράτηση από την rentalcars.com σε παρα πολύ οικονομική τιμή. Ξεναγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι η εφαρμογή google maps την οποία συμβουλεύουμε να κατεβάσετε αμέσως αν δεν το έχετε κάνει ήδη. 

*Tips: Ένα έξυπνο κόλπο είναι να κατεβάσετε στην εφαρμογή ,όλη την περιοχή της Τοσκάνης ώστε να μην ξοδεύεται άσκοπα megabyte. Επιλέξτε πάνω αριστερά τις «τρεις γραμμές», μετά «χάρτες εκτός σύνδεσης» και τέλος «προσαρμοσμένος χάρτης» ,επιλέξτε όλη την περιοχή της Τοσκάνης και πατήστε λήψη.

Αναλυτική περιγραφή Roadtrip
Οι περιοχές που προτείνουμε να μείνετε είναι και οι πιο βολικές για να εξερευνήσετε τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Τοσκάνης. Το ταξίδι έχει διάρκεια μια εβδομάδα και θα μείνετε συνολικά επτά βραδια ,δυο στη Φλωρεντία για να εξερευνήσετε την πόλη ,τρία στη Σιένα για να εξερευνήσετε τις περίχωρα της και μερικές από τα πιο όμορφες περιοχές της Τοσκάνης ,και δυο βραδια στη Πίζα με διάφορες στάσεις στις πιο γνωστές περιοχές κατα μήκος της διαδρομής.

Φλωρεντία (2 βράδια)
Από το αεροδρόμιο της Μπολόνιας θα πάτε στη Φλωρεντία μέσω της autostrada (115χλμ) ,σε μιάμιση ώρα περίπου θα είστε στην ιστορική και πανέμορφη πόλη της Φλωρεντίας. Στην Ιταλία πληρώνεις διόδια και το αντίτιμο πληρώνετε κατά την έξοδό από την autostrada, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχεις κάνει. Το κόστος των διοδίων σε αυτή την περίπτωση είναι 8,10€ σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της autostrada

Στη Φλωρεντία για να δεις τα βασικά θα πρέπει να αφιερώσεις τουλάχιστον δυο μέρες. Το αυτοκίνητο είναι περιττό καθώς την πόλη μπορείς να την εξερευνήσεις μόνο με τα πόδια. Κάνε βόλτα στη Piazza della Signora και το palazzo Vecchio. Διάσχισε την Ponte Vecchio ,την παλιότερη γέφυρα και ορόσημο της πόλης που φιλοξενεί μαγαζιά με κοσμήματα και αναμνηστικά πάνω από τον ποταμό Arno. H Piazza del Duomo είναι επίσης ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης με τον ναό Santa Maria del Fiore (το Duomo της Φλωρεντίας) να ξεχωρίζει. 

Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης των μουσείων μην παραλείψεις να επισκεφτείς την Galleria dell’ Accademia για να δεις από κοντά τον περίφημο Δαυίδ του Michelangelo αλλά και την Galleria degli Uffizi που στεγάζει τη σημαντικότερη συλλογή από πίνακες αναγεννησιακής τέχνης. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις Bistecca Fiorentina, μαζί με κόκκινο κρασί Τοσκάνης ,και για επιδόρπιο...λατρεμένο παραδοσιακό παγωτό!


Σιένα (3 βράδια)
Αναχωρώντας από Φλωρεντία υπάρχουν δυο τρόποι να φτάσετε στη Σιένα ,ο ένας είναι από την autostrada που είναι και ο πιο γρηγορος ,και ο άλλος είναι ο περιφερειακός δρόμος χωρίς διόδια μέσω της περιοχής chianti (Chiantigiana road ,SR222) , ο οποίος είναι και ο πιο γραφικος και πιο όμορφος. Φυσικά όταν μιλάμε για roadtrip η δεύτερη επιλογή είναι μονόδρομος...καταπράσινοι λόφοι, γραφικά χωριουδάκια και πολλές επιλογές για κρασί και τοπικους μεζεδες ,είναι λίγες από τις εικόνες που θα συναντήσετε.

Προτείνουμε να αφιερώσετε ολόκληρη την 3η ημέρα του ταξιδιού σας στη διαδρομή κάνοντας στάσεις στα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής ,όπως το Greve in Chianti και το γραφικό χωριό Montefioralle που είναι ακριβώς δίπλα ,το Panzano  ,το Castellina in Chianti ,το Rada in Chianti και το Gaiole in Chianti όπου είναι και το τελευταίο χωριό στη περιοχή Chianti. Αν επισκεφτείτε όλα τα αναφερόμενα χωριά το πιθανότερο είναι πως θα φτάσετε στη Σιένα αργά το βράδυ ,όπου και θα διανυκτερεύσετε μαγεμένοι από πανέμορφες εικόνες.


*Tips: Για να αποφύγετε τους αυτοκινητοδρόμους και την autostrada ,ανοίξτε την εφαρμογή google maps , επιλέξετε την περιοχή που θέλετε να επισκεφτείτε και πατήστε πάνω δεξιά στις τρεις τελίτσες, μετά «επιλογές διαδρομής» και επιλέξτε «διαδρομή χωρίς διόδια» και «αποφυγή αυτοκινητοδρόμων» 



Την 4η ημέρα προτείνουμε να την αφιερώσετε αποκλειστικά στη Σιένα. Όπως και στην Φλωρεντία αλλά και στις περισσότερες πόλεις της Τοσκάνης, στο ιστορικό κέντρο δεν επιτρέπεται το αυτοκίνητο και η εξερεύνηση γίνεται με τα πόδια. Το κύριο αξιοθέατο της πόλης είναι η κεντρική πλατεία Piazza del Campo με το ιδιαίτερό της σχήμα και τη χαρακτηριστική κλίση. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται το Palazzo Pubblico, το Torre del Mangia και η Fonte Gaia. Ψηλότερα στην πόλη βρίσκεται η Piazza del Duomo με τον εντυπωσιακό, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, καθεδρικό ναό. Η πόλη δεν είναι μεγάλη οπότε σε μια μερα την γυρνάτε όλη.


Την 5η ημέρα, προτείνουμε να κατεβείτε προς τα κάτω και να την αφιερώσετε στα πιο όμορφα τοπία της  Τοσκάνης , την πόλη Pienza που βρίσκεται στη κοιλάδα Val d’Orcia και έχουν κηρυχθεί και οι δυο από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στη κοιλάδα αυτή έχουν γυριστεί και αρκετές γνωστές ταινίες όπως ο Μονομάχος με τον Ράσελ Κρόου και ο Άγγλος Ασθενής που έχουν βραβευτεί και οι δυο με το όσκαρ καλύτερης ταινίας. Κοντά στη Pienza βρίσκεται επισης και το χωριό Montepulciano όπου ενδείκνυται για περπάτημα μέσα στη φύση αλλά και για βόλτα στα μικρά μαγαζιά και τα καφέ που οδηγεί προς την Piazza Grande, το υψηλότερο σημείο της πόλης όπου εχει καταπληκτική θέα. Ανεβαίνοντας προς Σιένα μπορείτε να κάνετε και μια στάση στο γραφικό χωριό Montalcino όπου θα συναντήσεις πανέμορφα μεσαιωνικά σπίτια με κήπους και γραφικά δρομάκια που γεμίζουν τα τείχη του μεσαιωνικού αυτού χωριού. Φτάνοντας πίσω στη Σιένα θα διανυκτερεύσετε για το τρίτο βράδυ στη πόλη.




Πίζα (2 βραδια) 
Αναχωρώντας από Σιένα και πηγαίνοντας προς την Πίζα ,προτείνουμε να αφιερώσετε την 6η μερα του ταξιδιού σας στο γραφικό Σαν Τζιμινιάνο ,μια απαράμιλλης ομορφιάς καστρούπολη, που κατάφερε να διατηρήσει 14 ψηλούς πύργους και να αξιοποιήσει στο έπακρο τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα, για να γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο αλλά και να χαρακτηριστεί ολόκληρη μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Και εδώ φυσικά το αμάξι θα πρέπει να το αφήσεις έξω και να εξερευνήσεις την πόλη με τα πόδια. Τέσσερις μεγάλες πλατείες και δύο κεντρικοί δρόμοι είναι αρκετοί για να περπατήσεις και να αφεθείς στη μοναδική ατμόσφαιρα που την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες πόλεις της Τοσκάνης. Θα μπορούσατε να διανυκτερεύσετε το βράδυ σας εδώ αλλά λόγο της υψηλής τιμής των ξενοδοχείων καλύτερα να ανεβείτε προς την Πίζα που είναι πιο οικονομικά. 


Την 7η μέρα θα την αφιερώσετε στη πόλη της Πίζας για να θαυμάσετε από κοντά τον περίφημο κεκλιμένο πύργο της. Αν το επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφτείτε και την πόλη Luca η οποία βρίσκεται μόλις 18χλμ μακριά, γενέτειρα του Giacomo Puccini, όπου έχεις αρκετά περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να δεις και να κάνεις. Όπως για παράδειγμα μία βόλτα γύρω και πάνω από τα τείχη, περπατώντας ή και κάνοντας ποδήλατο! Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι επίσης πολύ γραφικό, χωρίς πολλούς τουρίστες και χωρίς αυτοκίνητα! Από τον πύργο Guinigi μπορείς να θαυμάσεις τη θέα όλης της πόλης.




Και κάπου εδώ έφτασε η 8η και τελευταία μερα του ταξιδιού η οποία τελειώνει με επιστροφή νωρίς τα ξημερώματα προς Μπολόνια μέσω της autostrada. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ωρες (170χλμ) και το κόστος των διοδίων είναι 15€. Φροντίστε να ξεκινήσετε τουλάχιστον 5 ωρες νωρίτερα από την πτήση σας καθώς θα πρέπει να παραδώσετε και το αυτοκίνητο.

*Οι αναγραφομενες τιμές ισχύουν την στιγμή που αναρτήθηκε αυτή η δημοσίευση (21/02) ,και ενδέχεται να έχουν αυξηθεί μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής.

*Η προσφορά είναι DIY ,αν μπαίνεις πρώτη φορά στο blog μας διάβασε εδώ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι με την Ryanair για Μπολόνια και κοστίζουν συνολικά 62€ το άτομο. Κράτηση θα κάνετε απευθειας από την ιστοσελίδα της Ryanair ή την airshop.gr

Παράδειγμα:

Αθήνα - Μπολόνια 11/04 - 07:35
Μπολόνια - Αθήνα 18/04 - 09:25


*Κανοντας κράτηση από την ιστοσελίδα της airshop.gr η τιμή είναι λίγο ακριβότερη αλλά έχετε δωρεάν τσεκ ιν και αποστολή του boarding pass στο email σας.

*Στη τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή εως 8-10 κιλά ανά άτομο και μια μικρή τσάντα χειρός ή πλάτης. 





ΔΙΑΜΟΝΗ 
Οι τοποθεσίες των περιοχών και των ξενοδοχείων που προτείνουμε παρακάτω είναι και οι ιδανικότερες αν θέλετε να εξερευνήσετε την Τοσκάνη. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται κοντά στο κεντρο και περιλαμβάνουν δωρεάν ιδιωτικο χώρο στάθμευσης ,σημαντικό για κάποιον που κάνει road trip. (εξαίρεση αποτελεί το ξενοδοχείο στη Φλωρεντία όπου θα πρέπει να παρκάρετε σε δημοσιο χώρο απ´εξω). Το συνολικό κόστος και για τα τρία είναι 350€ για επτά βράδια (175€ το άτομο)

Φλωρεντία
Το Hotel Airone είναι 3* και βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή της Φλωρεντίας, σε μικρή απόσταση με το λεωφορείο από το ιστορικό κέντρο (10 λεπτά). Όλα τα δωμάτια του Airone Hotel είναι εξοπλισμένα με δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν WiFi ,μίνι μπαρ και ιδιωτικό μπάνιο. Η τιμή του για 2 βραδια είναι στα 122€ για ένα δίκλινο δωμάτιο.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.





Σιένα
Το B&B Il Pettirosso είναι μια ρουστίκ αγροικία, η οποία απέχει λιγότερο από 3χλμ. από την Σιένα. Στο ξενοδοχείο παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης και στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται πισίνα. Τα κλιματιζόμενα διαμερίσματα περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα, δορυφορική τηλεόραση ,δωρεάν Wi-Fi και ιδιωτικο μπάνιο. Η τιμή του για 3 βραδια είναι στα 140€ για ένα δίκλινο δωμάτιο.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.





Πίζα  
Το Airone Pisa Park Hotel είναι 3* και βρίσκεται ακριβώς έξω από το κέντρο της Πίζας και απέχει μόλις 5 λεπτά οδικώς από τον Πύργο της Πίζας. Το ξενοδοχείο Προσφέρεται δωρεάν χώρο στάθμευσης. Όλα τα κλιματιζόμενα δωμάτια στο Park Hotel είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης, δωρεάν Wi-Fi και ιδιωτικο μπάνιο με ντους. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται και πισίνα με κήπο. Η τιμή του για 2 βραδια είναι στα 88€ για ένα δίκλινο δωμάτιο.


*Στη τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση ,αν δεν εμφανίζεται κάντε login στην ιστοσελίδα της booking ή εγγραφή εδώ και κερδίστε 10% επιστροφή.





*Στις τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνονται ο δημοτικός φόρος ,περίπου 2-3€ το άτομο την βραδια και πληρώνετε απευθειας στο ξενοδοχείο.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Αυτοκίνητο μπορείτε να νοικιάσετε online από την online πλατφόρμα κρατήσεων rentalcars.com ,την μεγαλύτερη ιστοσελίδα κρατήσεων στον κόσμο. Ένα αυτοκίνητο για μια εβδομάδα με παραλαβή από το αεροδρόμιο της Μπολόνιας θα σας κοστίσει συνολικά μόλις από 89€. Επιλέξτε την εταιρία ενοικίασης  «Firefly» καθώς είναι η μόνη που επιτρέπει και χρεωστικές κάρτες εκτός από πιστωτικές.

Παράδειγμα:

Παραλαβή: Bologna airport 11/04 - 10:00
Παράδοση: Bologna airport 18/04 - 09:00




*Πριν προχωρήσετε στην κράτηση διαβάστε καλά τους όρους χρήσης και αν τους τηρείται ,πχ ηλικία άνω των 21 κτλ 

*Οταν παραλάβετε το αυτοκίνητο θα σας δεσμευτεί ένα ποσο 600€ στη χρεωστική η πιστωτική κάρτα ,το οποίο θα σας επιστραφεί πλήρως με την παράδοση του αυτοκινήτου και εφόσον έχουν τηρηθεί όλοι οι όροι και το αμάξι δεν έχει ζημιά από δική σας υπαιτιότητα.

*Το εκτιμώμενο κόστος καυσίμων για αυτό το ταξίδι είναι περίπου 55-60€. Τα συνολικά χλμ που θα διανύσετε είναι 560χλμ και το fiesta καίει περίπου 8-10€ στα 100χλμ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Ανάλυση τιμής για 2 άτομα 
•Αεροπορικά εισιτήρια: 124€
•Ξενοδοχεία: 350€
•Αυτοκίνητο: 89€
ΣΥΝΟΛΟ 563€ / 2 = 281,50€ το άτομο 

-Οι τιμές βασίζονται με βάση τα 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με μοίρασμα των εξόδων της διαμονής.

-Το εκτιμώμενο κόστος των διοδίων είναι 23€ και των καυσίμων 55€.


————————————————————

Εσύ έκανες εγγραφή στο καινούργιο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !! Το πρώτο βίντεο ανέβηκε και μπορείς να το δεις παρακάτω !!




Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال