ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ DUBAI


Το Ντουμπάϊ το έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές αλλά ποτέ με τους Greek Travelers. Νομίζω έφτασε η ώρα να την επισκεφτούμε και μαζί, έφτασε η ώρα για Ομαδικό ταξίδι στο Ντουμπάϊ και το Αμπού Ντάμπι by Greek Travelers.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί την 3η εβδομάδα του Οκτωβρίου για 6 μέρες, 5 βράδια.

Στο παρακάτω βίντεο που είναι από την πρώτη φορά που επισκέφτηκα solo το Ντουμπάϊ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι θα κάνουμε σε αυτό το ταξίδι. 



Το Ντουμπάι είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη στον κόσμο καθώς σχεδόν εν μια νυκτί μεταμορφώθηκε από ένα μικρό ψαροχώρι σε μια υπερμοντέρνα πόλη  με πανυψηλους ουρανοξύστες, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, αρχιτεκτονικά θαύματα, τεράστια mall, ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις που συνθέτουν το παραμυθένιο σκηνικό του εμιράτου.

Στο παρελθόν η πόλη και μεγάλο μέρος της περιοχής ζούσε από το ψάρεμα και την εύρεση κοχυλιών. Με την ανακάλυψη του πετρελαίου 1966, το Ντουμπάι διέσχισε μια τεράστια άνθιση. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα αποθέματα πετρελαίου δεν θα κρατήσουν για πάντα, ο Σεΐχης Ρασίντ μπιν Σαΐντ Αλ Μακτούμ αποφάσισε να επενδύσει στο μέλλον και ξεκίνησε να κάνει λεπτομερή σχέδια για την ανάπτυξη του Ντουμπάι. Χρήματα βασισμένα στα έσοδα του πετρελαίου κατευθύνθηκαν προς μεγάλα έργα υποδομής και έργα κατασκευών, τα οποία οδήγησαν στην γρήγορη ανάπτυξη της πόλης.

Το Ντουμπάϊ είναι ένας προορισμός που δεν διαθέτει ιστορία καθώς τώρα γράφει την δικιά του ιστορία, γιαυτο μουσεία και παρόμοια αξιοθέατα δεν θα δούμε καθόλου στη πόλη. Θα επισκεφτούμε το Dubai mall ένα από τα μεγαλύτερα mall στον κόσμο, το ψηλότερο κτίριο στο κόσμο τον ουρανοξύστη Burj Khalifa, το σιντριβάνι που χορεύει, το Emirates mall και το τεχνητό χιονοδρομικό Ski Dubai, την περιοχή της Τζουμέιρα όπου βρίσκεται και το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στο κόσμο το Burj Al Arab, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια του Ντουμπάϊ, θα κάνουμε σαφάρι στην έρημο με αυτοκίνητα 4x4, θα καβαλήσουμε καμήλες αλλά θα επισκεφτούμε και το Αμπού Ντάμπι την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή να μας στείλουν μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εδώ αφού πρώτα διαβάσουν το παρακάτω πρόγραμμα και τις οδηγίες που υπάρχουν στο τέλος της ανάρτησης

Ημέρα 1
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας με πτήση της Jordanian airlines προς Ντουμπάϊ με ανταπόκριση και μικρή αναμονή στο Αμμάν. Στο Ντουμπάϊ φτάνουμε στις 20:35 το βράδυ, αφού περάσουμε και τον έλεγχο διαβατηρίων θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο 4 αστέρων που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες, στο οποίο θα έχουμε πλήρης διατροφή όλες τις ημέρες της διαμονής μας.


Ημέρα 2
Αφού φάμε το πλούσιο πρωινό μας θα πάρουμε το μετρό και θα κατευθυνθούμε προς το Dubai mall, το μεγαλύτερο σε έκταση mall στον κόσμο με πάνω από 1200 καταστήματα και όχι μόνο. Ενυδρεία με καρχαρίες και εκατοντάδες ήδη ψαριών, εντυπωσιακά γλυπτά, τεράστιες αίθουσες κινηματογράφου, πίστες πατινάζ και ότι μπορεί να φανταστεί ο νους μπορεί να το βρει κάποιος εδώ. 


Απέξω από το Dubai mall βρίσκεται ο Burj Khalifa ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης στον κόσμο με ύψος 827 μέτρα, και φυσικά δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Ολοκληρώθηκε το 2009 και από τότε κανένα άλλο κτίριο στον κόσμο δεν του έχει πάρει την πρωτιά ως το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο που κατασκευάστηκε ποτέ από άνθρωπο. Το σχέδιο του θυμίζει ένα φυτό που συναντάται στις ερήμους, το Hymenocallis όπου και εμπνεύστηκαν την κατασκευή του και αξιοσημείωτο είναι ότι ο υψηλότερος όροφος έχει διαφορά θερμοκρασίας από τον πρώτο 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.


Όσοι επιθυμούν μπορούν και να ανέβουν μέχρι την κορυφή του, συγκεκριμένα υπάρχουν δυο επίπεδα όπου μπορείτε να ανεβείτε, στον 125ο όροφο και τον 145ο όροφο με κόστος περίπου 30€ και 70€ αντίστοιχα. Ο Burj Khalifa διαθέτει ακόμα ένα βραβείο καθώς διαθέτει και το πιο γρήγορο ασανσέρ στον κόσμο όπου σε πάει στην κορυφή σε λιγότερο από ένα λεπτό.


Στο εξωτερικό χώρο του Burj Khalifa υπάρχει ένα τεράστιο σιντριβάνι με το όνομα Dubai Fountain το οποίο εκτοξεύει νερό αε ύψος 150 μέτρων. Αυτό που το κάνει βέβαια να ξεχωρίζει είναι ότι μπορεί να χορέψει σε ρυθμούς διάφορων τραγουδιών που παίζουν από τα μεγάφωνα. 


Αφού θαυμάσουμε το Dubai mall, τον Burj Khalifa και το σιντριβάνι που χορεύει θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για να φάμε μεσημεριανό και να χαλαρώσουμε στη πισίνα του ξενοδοχείου μας. Μόλις βραδιάσει θα ξαναπάμε προς τον Burj Khalifa καθώς το βράδυ γίνονται διάφορα shows με φωτορυθμικά φώτα πάνω στην επιφάνεια του ουρανοξύστη και επίσης το σιντριβάνι που χορεύει είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το βράδυ. 

Πιο μετά όσοι θέλουν μπορούμε να πάμε προς το Dubai Marina για να πιούμε κοκτέιλ σε κάποιο από τα δεκαδες μπαρ που βρίσκονται κατα μήκος της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και ξεκούραση. 



Ημέρα 3
Την 3η μέρα μας θα πάμε στο Emirates Mall το δεύτερο μεγαλύτερο mall στο Ντουμπάϊ. Πως θα σου φαινόταν αν μέσα σε ένα τεράστιο mall που βρίσκεται στην έρημο έβλεπες ένα χιονοδρομικό κέντρο? Και όμως στο Ντουμπάϊ θα το δεις. Τι και αν έξω έχει 35 βαθμούς, στο ski Dubai η θερμοκρασία είναι σταθερά στους -4 βαθμούς Κελσίου ενώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα κανονικό χιονοδρομικό καθώς διαθέτει πέντε διαφορετικής δυσκολίας πίστες. Αν πάλι δεν το έχεις με το σκι μπορείς να ανέβεις με το τελεφερίκ το τεχνητό βουνό, να δοκιμασεις τα παιχνίδια πάγου (rides), να παιξεις χιονοπολεμο ή να χαζέψεις τους πιγκουίνους (όχι δεν κάνουμε πλάκα). Η είσοδος στο χιονοδρομικό ξεκινάει από 40€, αν πάλι δεν θες να μπεις μέσα, μπορείς να το χαζέψεις δωρεάν απ´εξω ή να κανεις βόλτα στα εκατοντάδες μαγαζιά του Emirates mall.


Το μεσημέρι θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας για μεσημεριανό, θα κάνουμε και μια γρήγορη βουτιά στη πισίνα και θα πάμε στην περιοχή της Τζουμέιρα, την πιο ακριβή περιοχή του Ντουμπάι για να θαυμάσουμε τα δεκαδες πολυτελή σπίτια και ξενοδοχεία, να κάνουμε βόλτα στον παραλιακό δρόμο αλλά και βουτιά στα ζεστά νερά του Περσικού κόλπου.


Εκεί θα θαυμάσουμε επίσης ένα ακόμα αριστούργημα της πόλης, το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο, το Burj Al Arab που το σχέδιο του θυμίζει πανί. Αφού παρακολουθήσουμε και το ηλιοβασίλεμα πίνοντας κοκτέιλ σε κάποιο από τα μπαρ της περιοχής θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για βραδινό και ξεκούραση. Φυσικά όσοι έχουν διάθεση για κλάμπινγκ μπορούμε να συνεχίσουμε την βραδια μας σε κάποιο από τα δεκαδες πολυτελή κλαμπ που διαθέτει η πόλη.



Ημέρα 4
Το πρωινό της 4ης ημέρες είναι ελεύθερο, μπορούμε μετά το πρωινό να χαλαρώσουμε στη πισίνα του ξενοδοχείου μας ή όσου επιθυμούν να πάνε βόλτα σε κάποιο από τα μεγάλα mall για ψώνια. Μετά και το μεσημεριανό μας στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε για να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία στην έρημο του Ντουμπάϊ όπου θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε safari με αυτοκίνητα 4x4, βόλτα με καμήλες, sandboarding αλλά και να επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό camp Βεδουίνων.


Σε λιγότερο από μια ώρα από το ξενοδοχείο θα βρεθούμε στην έρημο Lehbab όπου είναι γνωστή για τους ιδιόρρυθμους κόκκινους αμμόλοφους της. Εδώ θα κάνουμε και την πρώτη μας ολιγόλεπτη στάση, όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει και προαιρετική βόλτα με γουρούνες πριν ξεκινήσουμε την περιπέτεια μας με τα αυτοκινητα 4x4. Αφού ο οδηγός μας ρυθμίσει τις πιέσεις των ελαστικών θα ξεκινήσουμε για μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης πάνω στους τεράστιους αμμόλοφους της ερήμου για 45 λεπτά.


Ύστερα ο οδηγός μας θα μας πάει σε ένα ωραίο μέρος όπου θα περπατήσουμε στους αμμόλοφους και θα βγάλουμε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του ταξιδιού. Οι πιο δραστήριοι μπορούν να κάνουν sandborading, κάτι σαν το snowboard με σανίδα αλλά στην άμμο.


Ύστερα θα κατευθυνθούμε προς το camp οπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια σύντομη βόλτα με καμήλες και να παρακολουθήσουμε το ηλιοβασίλεμα. Η εμπειρία του να βλέπεις τον ήλιο να χάνεται κάτω από τους τεράστιους αμμόλοφους της ερήμου είναι μοναδική.


Αφού πέσει το σκοτάδι οι Βεδουίνοι θα μας καλωσορίσουν στο πολυτελές camp τους όπου θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε διαφορα show όπως χορό belly dance, παραδοσιακό χορό Tanoura όπου ο χορευτής στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό του κάνοντας διάφορα σχέδια με την στολή του, θα κάνουμε ναργιλέ, χένα στο χέρι αλλά και να φάμε το δωρεάν δείπνο μας κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της ερήμου. Ύστερα από αυτές τις μοναδικές και διαφορετικές εικόνες θα επιστρέψουμε πίσω στο ξενοδοχείο μας για να γεμίσουμε μπαταρίες για την επόμενη ημέρα.



Ημέρα 5
Σήμερα θα εξερευνήσουμε την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το Αμπού Ντάμπι σε μια ολοήμερη εκδρομή όπου θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.


Θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο μας με κατεύθυνση το μεγαλοπρεπές Μέγα Τέμενος του Σεΐχη Ζαγέντ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο όμορφα τζαμιά στον κόσμο και αποτελεί το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μάρμαρο εξαιρετικής ποιότητας, χρυσός 24 καρατίων και χωρητικότητα 40.000 πιστών αποτελεί πραγματικά ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα το οποιο Ιδρύθηκε από τον πρώτο πρόεδρο της χώρας, Ζέιεντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν. Στο τζαμί υπάρχουν συνολικά 83 θόλοι σε διάφορα μεγέθη ενώ ατο εσωτερικό του στην κεντρική αίθουσα προσευχής βρίσκεται το μεγαλύτερο φτιαγμένο στο χέρι περσικό χαλί στον κόσμο, έκτασης 5.627 τ.μ. 


Στη συνέχεια θα πάμε κατα μήκος της δημοφιλής περιοχής Corniche όπου θα έχουμε μια πανοραμική εικόνα του Αραβικού κόλπου με τους τεράστιους ουρανοξύστες από πίσω και την λευκή αμμουδιά της παραλίας. Στη συνέχεια θα πάμε στο Emirate Palace, τη επίσημο παλάτι της κυβερνήσεως του Άμπου Ντάμπι όπου θα έχουμε την δυνατότητα να το δούμε και μέσα. Αργότερα θα επισκεφτούμε τους
ουρανοξυστες Etihad Towers που κάποιοι θα τους θυμάστε από την διάσημη ταινία Fust and Furious 7.


Η επόμενη στάση θα είναι στο εμπορικό κέντρο Marina, όπου θα έχουμε το μεσημεριανό μας διάλειμμα σε κάποιο από τα εστιατόρια του εμπορικού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το τελευταίο μας αξιοθέατο, το παλάτι Qasr Al Watan που στεγάζεται η προεδρική έπαυλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου θα δούμε διάφορους ιστορικούς θησαυρούς του παλατιού. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας στο Ντουμπάϊ σε μια διαδρομή που θα διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Όσοι επιθυμούν μπορούμε να πάμε για μια τελευταία βόλτα στο Dubai Mall για τα τελευταία ψώνια.


Ημέρα 6
Την έκτη μέρα θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί και θα πάμε στο αεροδρόμιο καθώς η πτήση μας για Αθήνα αναχωρεί στις 07:05 το πρωί. Στην Αθήνα φτάνουμε στις 12:50 το μεσημέρι. 

ΔΙΑΜΟΝΗ
Η διαμονή μας θα είναι σε ένα ολοκαίνουργιο τετράστερο ξενοδοχείο το Atana Hotel το οποίο στεγάζεται σε δυο κτίρια με συνολικά 828 δωμάτια και σουίτες. Βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στην καρδιά του "Νέου Ντουμπάι" και διαθέτει 3 εστιατόρια, γυμναστήριο, spa και μια εντυπωσιακή πισίνα ανάμεσα από τα δυο κτίρια.

Η διαμονή μας θα είναι σε πολυτελή ευρύχωρα δίκλινα δωμάτια που διαθέτουν τηλεόραση LED με καλωδιακά κανάλια, ιδιωτικό χρηματοκιβώτιο, μίνι μπαρ, δωρεάν προϊόντα περιποίησης και δωρεάν παροχές για τσάι και καφέ. 

Όλες τις ημέρες της διαμονής μας θα έχουμε πλήρης διατροφή σε ανοιχτό μπουφέ με μεγάλη ποικιλία φαγητών με εξαιρετική ποιότητα που σημαίνει πως δεν θα χαλάσουμε καθόλου χρήματα για το φαγητό μας.


ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Οι πτήσεις μας θα είναι με ανταπόκριση με την Royal Jordanian με αναχώρηση από Αθήνα και μικρή αναμονή στο Αμμάν. Το κόστος για τα αεροπορικά εισιτήρια είναι 215€ με επιστροφή το άτομο και στη τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή με διαστάσεις 23X41X51cm


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Για ταξίδι στο Ντουμπάϊ χρειάζεται μόνο διαβατήριο που να μην λήγει τους επόμενους 6 μήνες από την ημερομηνία του ταξιδιού. Η Βίζα δεν είναι απαρατήρητη για τους κατόχους Ελληνικού διαβατηρίου. 


ΚΑΙΡΟΣ

Τον Οκτώβριο στο Ντουμπάϊ επικρατεί ζέστη αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα. Η μέγιστη θερμοκρασία ημέρας φτάνει τους 35 βαθμούς ενώ το βράδυ τους 23 βαθμούς Κελσίου. 


ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ 

Το κόστος για το ταξίδι αυτό θα εξαρτηθεί απο την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων που θα πετύχουμε. Με σημερινή τιμή αεροπορικών η τελική τιμή μαζί με διαμονή με πλήρη διατροφή και όλες τις εκδρομές που θα κάνουμε είναι:

•215€ για αεροπορικά εισιτήρια 

•450€ για διαμονή, πλήρη διατροφή & εκδρομές

Άρα η τελική τιμή είναι 665€ το άτομο

Επίσης να διευκρινίσουμε πως χρήματα για φαγητό δεν θα ξοδέψουμε καθόλου καθώς όλα τα γεύματα μας περιλαμβάνονται στη τιμή του ξενοδοχείου μειώνοντας ακόμα περισσοτερο τα προσωπικά εξοδα τα οποία με λίγη προσοχή θα είναι ελάχιστα.

Στη τιμή των 665€ περιλαμβάνονται:


•Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Royal Jordanian με χειραποσκευή


•Διαμονή για 5 βράδια σε ξενοδοχείο 4* 


•Πλήρης διατροφή στο ξενοδοχείο 


•Safari στην έρημο με αμάξια 4x4, βόλτα με καμήλες, δείπνο στο camp, sandboarding.


•Μονοήμερη εκδρομή με κλιματιζόμενο mini bus στο Abu Dhabi 


•Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο


Στη τιμή δεν περιλαμβάνονται:


•Προσωπικά έξοδα και ποτά


•Είσοδοι σε αξιοθέατα και προαιρετικές δραστηριότητες  (Ενδεικτικά: είσοδος στο Burj Khalifa 30€, Dubai ski 40€)


•Μετακινήσεις με μετρό (5€ την ημέρα)


*Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί να μείνει ακόμα μια μέρα στο Ντουμπάϊ και να επιστρέψει την άλλη μερα με εξτρα κόστος 60€ με πλήρη διατροφή στο ξενοδοχείο. 

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

Για συμμετοχή στο ταξίδι αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εδώ και εμείς θα φροντίσουμε να σας δώσουμε οδηγίες για τις κρατήσεις που θα κάνετε και να ενώσουμε την παρέα.

 

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά πως το ταξίδι αυτό είναι do it yourself που σημαίνει πως τις κρατήσεις θα τις κάνετε μόνοι σας, αφού έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο facebook για να σας δώσουμε οδηγίες. Δεν υπάρχει επαγγελματίας ξεναγός και θα ακολουθήσουμε το παραπάνω πρόγραμμα μόνοι μας σαν μια μεγάλη παρέα.


Προτεραιότητα όπως και κάθε φορά θα δώσουμε σε μεμονωμένα άτομα και μικρές παρέες έως δυο άτομα. Σε περίπτωση που το γκρουπ δεν γεμίσει με μεμονωμένα άτομα τότε θα επιλέξουμε και μεγάλες παρέες. 


Ευχαριστούμε!



6 Σχόλια

  1. Είστε φοβερή συνεχίστε αυτό που κάνετε!!!Μπράβο παιδιά...
    Ακόλουθο σας από Στουτγκάρδη!!!!
    Κάποια στιγμή θα ερθει η ώρα και για εμάς σε ένα ομαδικό!!!!������

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειο ταξιδι! Το ξενοδοχειο ειναι φανταστικο παρα πολυ ωραιο.. μειναμε τον νοεμβριο! Το προγραμμα πολυ καλο αν μπορειτε να βαλετε καπου κ το miracle garden! Οργανωστε κ αλλα ομαδικα! Ειστε τελειοι.. συντομα θα συμμετασχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ημερομηνιες για το ομαδικο ταξιδι στο Dubai???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال