Ομαδικό ταξίδι στην Ιορδανία τα Χριστούγεννα!



Θέλεις αυτά τα Χριστούγεννα να ζήσεις κάτι διαφορετικό? Να κάνεις βόλτα με καμήλες και να διανυκτερεύσεις  στην έρημο wadi rum, να επισκεφτείς την Πέτρα, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και να περάσεις την ημέρα των Χριστουγέννων σε πολυτελές ρεσορτ κάνοντας μπάνιο στη νεκρά θάλασσα?

Εάν ναι, τότε ακολούθησε μας στο οργανωμένο ομαδικό ταξίδι τα Χριστούγεννα στην μοναδική Ιορδανία!

Οι ημερομηνίες είναι 23/12 με 27/12

Για συμμετοχή θα μας στείλεις μήνυμα στο Facebook αφού πρώτα διαβάσεις το παρακάτω αναλυτικό πρόγραμμα.

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το ομαδικό μας ταξίδι στην Ιορδανία από το παρακάτω βίντεο.



Πρόγραμμα  
Το προγραμμα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε μέσα σε 5 μέρες να δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας, όπως η παραθαλάσσια πόλη της Άκαμπα που σιγά σιγά γίνεται από τους πιο hot προορισμούς, η μαγευτική έρημος wadi rum όπου θα κάνουμε βόλτα με καμήλες και θα ζήσουμε την εμπειρία της διανυκτέρευσης κάτω από τα αστέρια της ερήμου ,θα διασχίσουμε το φαράγγι της Πέτρας ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και την εντυπωσιακή νεκρά θάλασσα όπου κολυμπάς και δεν βυθίζεσαι.



1η μέρα
Αναχώρηση το απόγευμα από το αεροδρόμιο της Αθήνας με απευθείας πτήση της Ryanair για την Άκαμπα, την μοναδική παραθαλάσσια πόλη που συνδέει την Ιορδανία με την Ερυθρά Θάλασσα. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα πάμε για μια γρήγορη βόλτα να γνωρίσουμε την πόλη της Άκαμπα. Θα κάνουμε βόλτα στο παραλιακό δρόμο, ψώνια στη παραδοσιακή αγορά (σουκς) και θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο όπου θα γευτούμε την Ιορδανική κουζίνα. Στη συνέχεια θα πάμε για τσάι και ναργιλέ σε ένα από τα πολλά καφέ της περιοχής ώστε να γνωριστούμε ακόμα καλύτερα μεταξύ μας.




2η μέρα 
Το δεύτερο βράδυ μας θα ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία της διανυκτέρευσης στην έρημο στην εντυπωσιακή Wadi Rum, μια από τις εντυπωσιακότερες ερήμους του πλανήτη, γεμάτο γιγάντια βράχια σε παράξενους σχηματισμούς, πελώριους κατακόκκινους αμμόλοφους, με θέα σε ένα ηλιοβασίλεμα βγαλμένο από παραμύθι και έναν μαγευτικό νυχτερινό ουρανό με τόσα δισεκατομμύρια αστέρια, να μην το πιστεύεις.



Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Άκαμπα προς την έρημο Wadi rum με διάρκεια διαδρομής περίπου μια ώρα. Μόλις φτάσουμε στο wadi rum village θα μας υποδεχτούν οι Βεδουίνοι με παραδοσιακό τσάι. Ακολουθεί βόλτα με καμήλες  για περίπου 2 ώρες ανάμεσα από τα εντυπωσιακά βουνά και τους αμμόλοφους της ερήμου.



Στη συνέχεια με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα θα εξερευνήσουμε την μεγαλειώδη έρημο Wadi rum. Θα δούμε πολλά αξιοθέατα της ερήμου όπως διάφορες φυσικές γέφυρες που δημιούργησε η φύση, φαράγγια, αμμόλοφους κ.α. Στη συνέχεια ο Βεδουίνος οδηγός μας θα μας πάει στο «κρυφό μέρος του» να παρακολουθήσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα πίνοντας παραδοσιακό τσάι.



Μόλις πέσει το σκοτάδι Θα κατευθυνθούμε σε έναν παραδοσιακό καταυλισμό Βεδουίνων σε μεγάλες τέντες, κάτω από τη σκιά των βράχων, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να καπνίσουμε ναργιλέ υπό τους ήχους της κιθάρας των Βεδουίνων πίνοντας παραδοσιακό τσάι, αλλά και να δοκιμάσουμε τα παραδοσιακά εδέσματα τους, οπως κοτόπουλο με πατάτες και κρεμμύδια που ψήνονται με παραδοσιακό τρόπο θαμμένα στην άμμο.



Μόλις τελειώσει «το πάρτυ» θα κατευθυνθούμε σε μια κρυφή σπηλιά όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία διανυκτέρευσης κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της ερήμου όπου τα αστέρια και οι γαλαξίες είναι ορατά με γυμνό μάτι. Από το ηλιοβασίλεμα μέχρι το ξημέρωμα θα ζήσουμε μια ονειρική κατάσταση, με τα δισεκατομμύρια άστρα και τους γαλαξίες να αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και τη σκέψη μας. 




3η μέρα
Χριστούγεννα σήμερα! Τι καλύτερο να περάσουμε την μοναδική αυτή μέρα σε πολυτελές ρεσορτ κάνοντας μπάνιο στη Νεκρά θάλλασα! Νωρίς το πρωί αναχωρούμε από την έρημο με κατεύθυνση το ξενοδοχείο μας στη νεκρά θάλασσα, που βρίσκεται 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, γεγονός που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο της γης.



Μοιρασμένη ανάμεσα στην Ιορδανία και το Ισραήλ, περιτριγυρισμένη από βουνά και με αρκετά ζεστή ατμόσφαιρα, η θάλασσα αυτή είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη. Στην πραγματικότητα αν και ονομάζεται θάλασσα, πρόκειται για λίμνη με αλμυρό νερό, όπου η αλμυρότητα είναι δεκαπλάσια από αυτήν της κανονικής θάλασσας, με αποτέλεσμα καμία μορφή ζωής να μην μπορεί να επιζήσει μέσα στα νερά της και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά βάθη της, εξ ου και το όνομά της, Νεκρά Θάλασσα.

Μόλις φτάσουμε και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα πάμε γρήγορα για βουτιά στα ζεστά θεραπευτικά νερά της ιδιαίτερης αυτής θάλασσας. Το μπάνιο εδώ είναι μια μοναδική εμπειρία καθώς λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι επιπλέεις χωρίς κολύμπι ενώ είναι αδύνατον να βυθιστείς όσο και να προσπαθήσεις.



Επισης λέγεται πως τα νερά και η λάσπη της είναι ευεργετικά και κάνουν καλό στην υγεία. Τα σπα της περιοχής μάλιστα, αξιοποιούν το αλάτι και τη λάσπη της Νεκράς Θάλασσας για θεραπείες, ενώ αποτελεί δημοφιλές συστατικό σε πολλές λοσιόν και κρέμες σε όλο τον κόσμο.



Χριστούγεννα είναι και χωρίς γλέντι και φαΐ δεν γίνεται! Την βραδιά των Χριστουγέννων θα δειπνίσουμε στο ρεσορτ μας, θα χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης με τις χανούμισες belly dancers, θα τραγουδίσουμε και θα ανταλλάξουμε ευχές σε μια φαντασμαγορική βραδιά.

Πριν το δείπνο έχουμε την δυνατότητα να πεταχτούμε στο Αμμάν την πρωτεύουσα της Ιορδανίας που βρίσκεται μόλις μια ώρα μακριά οδικώς για ναργιλέ σε ένα από τα πιο διάσημα καφέ της πόλης και να δοκιμάσουμε παραδοσιακό κιουνεφέ.


4η μέρα
Το πρωί της 4ης ημέρας είναι ελεύθερο για μια τελευταία βουτιά στη νεκρά θάλλασα. Εναλλακτικά όσοι  επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το σημείο όπου βαφτίστηκε ο Ιησούς Χριστός στον Ιορδάνη ποταμό, το οποίο βρίσκεται μόλις μισή ώρα οδικώς από το ξενοδοχείο μας.

Το μεσημέρι αναχωρούμε για την ροζ χρυσαφένια «Πέτρα» των Ναββαταίων,  ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου ,και το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ιορδανίας. Πρόκειται για μια πόλη που σμίλεψαν οι Νοβαταίοι στους βράχους πριν εκατοντάδες χρόνια και βρίσκεται στην έρημο της Ιορδανίας μέσα σε ένα φαράγγι.

Αφού φτάσουμε στο ξενδοχείο μας και τακτοποιηθούμε, αναχωρούμε γρήγορα για να διασχίσουμε το φαράγγι της Πέτρας μήκους 2 χλμ. Φτάνοντας στο τέλος του φαραγγιού και καθώς αποκαλύπτεται το μεγαλοπρεπές θησαυροφυλάκιο θα νιώσουμε για λίγο σαν να πρωταγωνιστούμε στην ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς.



Στη συνέχεια θα  σκαρφαλώσουμε στη κορυφή ενός βράχου για να θαυμάσουμε το θησαυροφυλάκιο από ψηλά και να βγάλουμε μερικές από τις πιο ωραίες φωτογραφίες του ταξιδιού. Η διαδρομή είναι απότομη και δύσκολη και δεν δεικνύεται σε υψοφοβικούς αλλά η θεα θα μας αποζημιώσει πλήρως. 



Αφού κατέβουμε θα δούμε μερικά ακόμα κοντινά μνημεία της Πέτρας όπως ο αρχαίος ναός - το μόνο μη λαξευμένο μνημείο της Πέτρας, το παλάτι, το ρωμαϊκό θέατρο, τα λουτρά, ο εμπορικός δρόμος, ο βασιλικός τάφος της Υδρίας, ο τάφος του Ρωμαίου στρατιώτη και η πέτρα Ουμ-αλ-Μπιγιάρα που τοποθετούσαν τις προσφορές τους οι Ναβαταίοι για να λατρέψουν την άνοιξη.

Καθώς η νύχτα πλησιάζει θα πάμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση αλλά για λίγο, καθώς θα επιστρέψουμε ξανά στο φαράγγι και το Θησαυροφυλάκιο για να το θαυμάσουμε και βράδυ όπου ολόκληρος ο αρχαιολογικός χώρος φωτίζεται από κεριά, δημιουργώντας μια πραγματική μαγική ατμόσφαιρα που είναι γνωστή ως Petra by night.



5η μέρα
Σήμερα θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί, θα βάλουμε τα αθλητικά μας και θα αναχωρήσουμε για το πιο απομακρυσμένο μνημείο της Πέτρας το διάσημο μοναστήρι «Ad-Deir» το οποίο βρίσκεται περίπου 6χλμ μακριά με τα πόδια από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Η διαδρομή είναι δύσκολη με αρκετά μονοπάτια και 900 σκαλοπάτια, αλλά δεν πτοούμαστε γιατί είμαστε οι Greek Travelers και για εμάς αυτά είναι παιχνιδάκι. 

Σε περίπου 2 ώρες περπάτημα θα φτάσουμε στο μοναστήρι το οποίο εξωτερικά είναι παρόμοιο με το θησαυροφυλάκιο αλλά πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μοναστήρι, το όνομα του προήλθε από τους σταυρούς που χάραξαν οι σταυροφόροι στα βράχια πίσω αλλά και στο εσωτερικό του.



Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Πέτρα, θα ετοιμάσουμε την βαλίτσα μας και φύγαμε για Άκαμπα για μια τελευταία βόλτα πριν επιστρέψουμε αργά το βράδυ πίσω στην Αθήνα. 

Διαμονή
Τα ξενοδοχεία που θα μείνουμε είναι όλα κεντρικά διαθέτουν όλα πρωινό ενώ στο τετράστερο ρεσορτ μας στη νεκρά θάλασσα περιλαμβάνεται και το Χριστουγεννιάτικο δείπνο. Το camp στην έρημο όπου θα μείνουμε ενα βράδυ περιλαμβάνει πλήρης διατροφή και όλες της δραστηριότητες όπως ολοήμερο Jeep tour, 2 ωρες βόλτα με καμήλες και sandboarding. Τα δωμάτια που θα μείνουμε θα είναι κατα βάση δίκλινα αλλά και τρίκλινα ανάλογα τον αριθμό των ατόμων.

Μετακινήσεις
Οι μετακινήσεις μας θα γίνουν με ιδιωτικό κλιματιζόμενο mini bus με οδηγό. Οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές από 1 εως 2 ώρες με εξαίρεση την διαδρομή Wadi rum προς Νεκρά θάλασσα που διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Ταξ/τικά έγγραφα & Jordan pass
Για ταξίδι στη Ιορδανια θα χρειαστείτε μόνο διαβατήριο  με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα άφιξης, δηλαδή η λήξη του να είναι από τον Ιούλιο του 2020 και μετά. Η βίζα εισόδου στη χώρα θα μας δοθεί δωρεάν κατα την άφιξη μας στο αεροδρόμιο της Άκαμπα.

*Όσοι δεν έχουν Ελληνικό διαβατήριο ή διαβατήριο χώρας εντός Ευρωπαϊκής  ένωσης θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ιορδανίας στην Ελλάδα , καθώς χρειάζεται προέγκριση για κάποιες χώρες.

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το τελικό κόστος του ταξιδιού θα εξαρτηθεί απο την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων την στιγμή της κράτησης. Με σημερινή τιμή αεροπορικών η τελική τιμή μαζί με διαμονή, μετακινήσεις και όλες τις δραστηριότητες και εκδρομές που θα κάνουμε είναι:

•140€ για αεροπορικά εισιτήρια! (Ενημέρωση 11/11)

•400€ για διαμονή, μετακινήσεις & εκδρομές

Άρα η τελική τιμή θα είναι 540€ το άτομο

Περιλαμβάνονται:

•Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Ryanair από Αθήνα με μια μικρή χειραποσκευή. (+10€ ανά πτήση για μια δεύτερη παραδοτέα μεγάλη χειραποσκευή όποιος επιθυμεί)

•Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία στην Άκαμπα , Πέτρα και νεκρά θάλλασα με πρωινό.

•Ολοήμερο τουρ στην έρημο wadi rum με διανυκτερεύση, πλήρης διατροφή με πρωινό μεσημεριανό βραδυνό, 1 ώρα βόλτα με καμήλες και ξενάγηση με τζιπ.

•Οι Μετακινήσεις μας με ιδιωτικό mini bus με οδηγό

•Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο 

•Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε μπουφέ 

Δεν περιλαμβάνονται:

•Προσωπικά έξοδα

•Είσοδοι σε αξιοθέατα (Πέτρα είσοδος 65€, Wadi rum 5€)

•Προαιρετικές εκδρομές στον Ιορδάνη ποταμό και το Αμμάν

•Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση (15€)


ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
Για συμμετοχή στο ταξίδι αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εδώ και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε για όλα τα υπόλοιπα.

Προτεραιότητα όπως και κάθε φορά θα δώσουμε σε μεμονωμένα άτομα και μικρές παρέες έως δυο άτομα. Σε περίπτωση που το γκρουπ δεν γεμίσει με μεμονωμένα άτομα τότε θα επιλέξουμε και μεγάλες παρέες. 

Ευχαριστούμε

—————————————————————

Το ταξίδι οργανώνεται μέσω της εταιρίας μας GREEK TRAVELERS TOURS  με τα παρακάτω στοιχεία εγγεγραμμένα στο εμπορικό επιμελητήριο Αθηνών.

Επωνυμία: L.E.S. GREEK TRAVELERS TOURS Ι.Κ.Ε.
Διακριτικός Τίτλος: L.E.S. GREEK TRAVELERS
Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 152210101000
Διεύθυνση έδρας: Αλκυόνης 55, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα Τ.Κ. 17562























1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال