Ομαδικό ταξίδι στο Μαρόκο by Greek Travelers τον Φεβρουάριο



Είσαστε έτοιμοι για ακόμα ένα μοναδικό ταξίδι στο Μαρόκο με τους Greek travelers? Παρέα θα εξερευνήσουμε το χαοτικό αλλά πανέμορφο Μαρακές, την παραθαλάσσια πόλη Εσαουίρα, θα ανέβουμε  στην οροσειρά του Άτλαντα, θα δούμε το οχυρωμένο διάσημο χωριό Ait Ben Haddou, το φαράγγι Todra Gorges καθώς και την πόλη Tinghir, θα επισκεφτούμε την έρημο Σαχάρα, θα κάνουμε βόλτα με καμήλες, θα διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακές σκηνές Βερβέρων και άλλα πολλά. 

Οι ημερομηνίες θα είναι  21/02 με 28/02

Τελική τιμή 450€

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τα προηγούμενα ομαδικά ταξίδια μας στο Μαρόκο στο παρακάτω βίντεο.



Διαβάστε το παρακάτω αναλυτικό προγραμμα και όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή να μας στείλουν μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εδώ

Πρόγραμμα
Το προγραμμα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε σε μια εβδομάδα να δούμε κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας, όπως το μαγευτικό Μαρακές όπου θα είναι η βάση μας και θα μείνουμε τα περισσότερα βράδια, θα δούμε την παραθαλάσσια πόλη Εσαουίρα, θα διασχίσουμε την οροσειρά του Άτλαντα, θα δούμε οχυρωμένες μεσαιωνικές πόλεις , οάσεις αλλά και την απέραντη έρημο Σαχάρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να καβαλήσουμε καμήλες και να διανυκτερεύσουμε για ένα βράδυ. 

1η και 2η  (Μαρακές)
Στο Μαρακές θα μείνουμε συνολικά πέντε βράδια, τα τρία πρώτα βραδια και τα 2 τελευταία. Τις δυο πρώτες μέρες θα εξερευνήσουμε το Μαρακές γνωστή και ως κόκκινη πόλη, φέρνει ένα έντονο άρωμα Ανατολής με υπαίθριες αγορές, χλιδάτα ξενοδοχεία και εστιατόρια, πανέμορφοι κήποι, χαοτικά σοκάκια, παζάρια και άλλα πολλά βγαλμένα από τις χίλιες και μια νύχτες. Το Μαρόκο είναι μια τεράστια σε έκταση χώρα μοναδικής ομορφιάς με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις, ψηλά βουνά, απέραντη έρημο, δαιδαλώδη παζάρια και πολλά άλλα, που αν θες να τα γυρίσεις όλα δεν φτάνει ούτε ένας μήνας.


Θα εξερευνήσουμε την κεντρική πλατεία Τζεμα ελ φνα όπου θα δούμε πλανόδιους μουσικούς, χορευτές, γητευτές φιδιών, γυρολόγους με μαϊμούδες, ζογκλέρ και κάθε λογής καλλιτέχνες.


Θα χαθούμε στην χαοτική Μεντίνα ή αλλιώς παλιά πόλη, ένα μέρος σας λαβύρινθος με πολλές αγορές (σουκς), καταστήματα, παραδοσιακά σπίτια, αρώματα χρώματα κ.α.


Θα θαυμάσουμε την επιτομή της φύσης και της Μαροκινής αρχιτεκτονικής στους πανέμορφους κήπους Majorelle. Κάκτους, μπαμπού, φοίνικες και άλλα δέντρα και φυτά τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ανάμεσα σε μικρές πισίνες και λίμνες με πολύχρωμα ψάρια και χελώνες.


Θα δούμε το έμβλημα της πολης το Τέμενος Κουτούμπια, ένα τζαμί του 12ου αιώνα με έναν μιναρέ ύψους 77μ. όπου είναι ορατός από κάθε γωνία της πόλης.


Θα δούμε κάποια από τα πιο γνωστά παλάτια της πολης όπως το Palais Bahia ένα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής παλάτι του 19ου αιώνα.



Θα δούμε την σύγχρονη πλευρά της πολης στο Gueliz γνωστή και ως  η νέα πόλη του Μαρακές όπου θα βγαίνουμε τα βραδια για ποτό και χορό.


3η μέρα (Εσαουίρα)
Την 3η μέρα της διαμονής μας στο Μαρακές θα πάμε μονοήμερη εκδρομή στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη Εσαουίρα. Διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο αλλά εξίσου πανέμορφη και τον χειμώνα. Επιβλητικά τείχη στο χρώμα της άμμου, μπλε καραβάκια σταθμευμένα στο λιμάνι, γλάροι σε χαμηλές πτήσεις, το διάσημο κάστρο γνωστό από την ταινία Games of thrones και ένας λαβύρινθος από πολύχρωμα σουκ είναι μερικές εικόνες που συναντάει κάποιος στην Εσαουίρα. 





4η μέρα  (Ait Ben Haddou, Rose Valley)
Την 4η ημέρα ξεκινάει και η μεγάλη περιπέτεια μας στο υπόλοιπο Μαρόκο εξερευνώντας το ένα γραφικό χωριό μετά το άλλο με τελικό προορισμό την απέραντη έρημο Σαχάρα.

Η πρώτη μερα του τουρ περιλαμβάνει αναχώρηση νωρίς τα ξημερώματα από το Μαρακες με προορισμό την κοιλάδα των τριανταφύλλων ή αλλιώς Rose Valley. Περνώντας το ένα γραφικό χωριό μετά το άλλο θα διασχίσουμε την οροσειρά του Άτλαντα όπου στην κορυφή του μπορεί να διακρίνει κάποιος χιόνι, θα κάνουμε μια σύντομη στάση για φωτογραφίες και θα κατευθυνθούμε για το οχυρωμένο διάσημο χωριό Ait Ben Haddou που βρίσκεται διπλα σε ένα λόφο στον ποταμό Ουαρζαζατε, πάνω στο δρόμο των καραβανιών μεταξύ της ερήμου Σαχάρα και Μαρακές.


Εδώ  θα κάνουμε και την μεγάλη μας στάση όπου θα περπατήσουμε και θα εξερευνήσουμε το μοναδικό αυτό χωριό εξαιρετικό δείγμα πόλης Κασμπαχ, ισλαμικής αρχιτεκτονικής που είναι φτιαγμένο από πέτρες, πηλό, καλάμια και φοινικόδεντρα που το προσδίδουν το κοκκινωπό χαρακτηριστικό του χρώμα. Στο χωριό αυτό έχουν γυριστεί κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες του Χόλιγουντ όπως ο Μονομάχος, η Μούμια, Βαβέλ, Αλέξανδρος αλλά και διάσημες σειρές όπως το Games of thrones και ο Ιησούς από το Ναζαρέτ. Μετά και το μεσημεριανό μας θα κατευθυνθούμε προς το Rose Valley όπου θα διανυκτερεύσουμε το πρώτο μας βράδυ.


5η μέρα (Tinghir, Έρημος Sahara)
Την 6η μέρα θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί, θα κατευθυνθούμε και θα εξερευνήσουμε την κοντινή πόλη Tinghir, μια πόλη χτισμένη μέσα σε μια όαση. Αφού κάνουμε μια βόλτα από τα χωράφια της πόλης και δούμε τον τρόπο καλλιέργειας τους θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό βερβερικο σπίτι οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή και πώληση χειροποίητων χαλιών. 

Ακολουθεί πεζοπορία στο εντυπωσιακό φαράγγι Todra Gorges όπου διασχίζεται από τον ποταμό todra. Ύστερα από το μεσημεριανό μας γεύμα  σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο κάτω από τους φοίνικες θα κατευθυνθούμε προς την έρημο Σαχαρα βλέποντας μοναδικες εικόνες καθώς πλησιάζει η έρημος.


Φτάνοντας στην έρημο μας περιμένει το καραβάνι με τις καμήλες όπου θα διασχίσουμε τους ψηλούς αμμόλοφους της ερήμου με προορισμό ένα όμορφο ψηλό μεροσ για να απολαύσουμε τον ήλιο να χάνεται κάτω από τους εντυπωσιακούς αμμόλοφους της Σαχάρας. Η διαδρομή με τις καμήλες διαρκεί περίπου μια ώρα και είναι από τις ομορφότερες στιγμές του ταξιδιού.


Αφού μαγευτούμε από το ηλιοβασίλεμα θα κατευθυνθούμε    προς τις παραδοσιακές σκηνές της ερήμου όπου θα περάσουμε την νύχτα μας γύρω από την φωτιά  απολαμβάνοντας τους βερβέρους οικοδεσποτες μας να τραγουδάνε και να παίζουν παραδοσιακά κρουστά κάτω από τα χιλιάδες αστέρια και γαλαξίες που φαίνονται με γυμνό μάτι.



6η μέρα
Έπειτα από μια μοναδική βραδια στην έρημο Σαχάρα θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε την Ανατολή του ηλίου πάνω στις καμήλες για μια τελευταία βόλτα πριν επιστρέψουμε στο λεωφορείο μας με τελικό προορισμό το ξενοδοχειο μας στο Μαρακές, φυσικά με τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό.

Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι αρκετά μεγάλη με αρκετές ωρες μέσα στο mini bus. Παρόλα αυτά όμως οι μοναδικές εικόνες και εμπειρίες που θα έχουμε αποκομίσει από αυτό το ταξίδι θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας για μια ζωή, βάζοντας την κούραση σε δεύτερη μοίρα.

Μόλις φτάσουμε Μαρακες όσοι αντέχουμε ακόμα μπορούμε να πάμε για μια τελευταία βόλτα στη πόλη ή για ποτάκι.

7η μέρα
Η 7η μερα είναι ελεύθερη ώστε να κάνετε ότι θέλετε. Μπορείτε να πάτε μονοήμερη εκδρομή στους καταρράκτες Ouzoud ή στην Καζαμπλάνκα. Αλλιώς μπορείτε να πάτε μια τελευταία βόλτα για ψώνια στις αγορές της μεντίνας ή να χαλαρώσετε σε κάποιο από τα δεκάδες σπα - χαμάμ της πόλης. Τελευταίο βράδυ σήμερα και φυσικά θα πάμε για ένα τελευταίο ποτάκι στα πολυτελή μπαρ του Μαρακές ώστε να κλείσει όμορφα το ταξίδι μας. 



8η μέρα
Την 8η μερα θα ξυπνήσουμε πολύ νωρίς καθώς η πτήση επιστροφής μας για Αθήνα είναι τα ξημερώματα.

Διαμονή
Η διαμονή μας στο Μαρακές θα είναι σε ξενοδοχείο 4 αστέρων ανάμεσα στη παλιά και νέα πόλη του Μαρακές, η Gueliz. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται πισίνα  για να κάνουμε και μπάνια αν το επιτρέψει ο καιρός καθώς και εστιατόριο. Στη διαμονή μας περιλαμβάνεται πλούσιο πρωινό καθημερινά.

Όνομα ξενοδοχείου: Mogador Opera  

*Το ξενοδοχείο μπορεί να αλλάξει με κάποιο άλλο παρόμοιας ποιότητας.








Η διαμονή μας κατα την διάρκεια της εκδρομής προς την έρημο θα είναι το πρώτο βράδυ σε παραδοσιακό ξενοδοχείο Μαροκινού στιλ στη πόλη Rose valley ή Tinghir και το δεύτερο βράδυ στην έρημο σε παραδοσιακές βερβέρικες τέντες. Στη διαμονή περιλαμβάνεται ημιδιατροφή (πρωινό και βραδυνό)








Ταξιδιωτικά έγγραφα
Για ταξίδι στο Μαρόκο θα χρειαστείτε μόνο διαβατήριο το οποίο να μην λήγει τους επομενους 6 μήνες από την ημερομηνία του ταξιδιού. Η έκδοση βίζας δεν είναι απαραίτητη για τους κατόχους Ελληνικού διαβατηρίου. Όσοι ΔΕΝ έχουν Ελληνικό διαβατήριο ή διαβατήριο χώρας ευρωπαϊκής ένωσης θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία του Μαρόκου στην Ελλάδα για την έκδοση της βίζας. 

Τελικό κόστος

Το τελικό κόστος του ταξιδιού θα εξαρτηθεί απο την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων την στιγμή της κράτησης. Με σημερινή τιμή αεροπορικών η τελική τιμή είναι στα 450€ το άτομο 

Η τιμή αναλύεται σε:

50€ για αεροπορικά εισιτήρια

400€ για διαμονή, εκδρομές, μετακινήσεις κ.α.

*Η τελική τιμή θα εξαρτηθεί από την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων που θα έχουν την στιγμή της κράτησης και μπορεί να κυμανθεί από 455€ έως πάνω από 500€. Όσο πιο γρήγορα μας στείλετε μήνυμα για συμμετοχή, τόσο πιο φθηνά θα βγει και το τελικό κόστος του ταξιδιού.

Στη τιμή των 450€ περιλαμβάνονται:

-Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την Ryanair από Αθήνα. (+30€ για χειραποσκευή όποιος επιθυμεί)

-Διαμονή για 5 βράδια στο Μαρακές σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό.

-Διαμονή για 2 βράδια με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο στη πόλη Rose valley και σε τέντες στην έρημο Σαχάρα.

-Βόλτα με καμήλες στην έρημο Σαχάρα

-Μονοήμερη εκδρομή στην Εσαουίρα.

-Μεταφορά με ιδιωτικό mini bus σε όλες τις εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης

-Συνοδός της ομάδας μας όπου θα είναι συνέχεια μαζί σας κατα την διάρκεια του ταξιδιού. 

Στη τιμή δεν περιλαμβάνονται:

-Προσωπικά έξοδα 

-Εισιτήρια για αξιοθέατα (Σύνολο 15€ περίπου)

-Οι μετακινήσεις μας στο Μαρακές όπου θα είναι με τα πόδια ή ταξί αν χρειαστεί.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
Για συμμετοχή στο ταξίδι αυτό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook εδώ και εμείς θα σας καθοδηγήσουμε για όλα τα υπόλοιπα.

Προτεραιότητα όπως και κάθε φορά θα δώσουμε σε μεμονωμένα άτομα και μικρές παρέες δυο ατόμων. Σε περίπτωση που το γκρουπ δεν γεμίσει με μεμονωμένα άτομα τότε θα επιλέξουμε και μεγάλες παρέες. 

Ευχαριστούμε

—————————————————————

Το ταξίδι οργανώνεται μέσω της εταιρίας μας GREEK TRAVELERS TOURS  με τα παρακάτω στοιχεία εγγεγραμμένα στο εμπορικό επιμελητήριο Αθηνών.

Επωνυμία: L.E.S. GREEK TRAVELERS TOURS Ι.Κ.Ε.
Διακριτικός Τίτλος: L.E.S. GREEK TRAVELERS
Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 152210101000
Διεύθυνση έδρας: Αλκυόνης 55, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα Τ.Κ. 17562












Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال