Ταξιδεύοντας κατά την διάρκεια του COVID



Τους τελευταίους μήνες τα ταξίδια έχουν αλλάξει ριζικά λόγω της πανδημίας του COVID που έχει πλήξει σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Πολλά άτομα μας ρωτάτε τι γίνεται με τα ταξίδια και τον COVID, μπορούμε να ταξιδέψουμε, θα μπούμε σε καραντίνα, είναι ασφαλές να ταξιδέψω ? 

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά καθώς και συμβουλές ώστε να μπορέσετε τα ταξιδέψετε χωρίς προβλήματα.


Το σημαντικότερο απ´όλα που πρέπει να κάνετε πριν ταξιδέψετε είναι να δείτε τι άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζονται για τον προορισμό που θα πάτε εκτός από τα βασικά όπως ταυτότητα και διαβατήριο καθώς σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου χρειάζονται έγγραφα όπως μια απλή φόρμα που θα συμπληρώσετε on line μέχρι αρνητικό τεστ COVID ή ακόμα και υποχρεωτική  καραντίνα. Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιστοσελίδες που μπορείτε να ενημερώνεστε. 

Για να ταξιδέψετε σε χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ στο reopen.europa.eu

Για να ταξιδέψετε σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα της διεθνής ένωσης μεταφορών (ΙΑΤΑ) στο iatatravelcentre.com/world

Άλλη μια καλή ιστοσελίδα να ενημερώνεστε για όλες τις χώρες του κόσμου θα βρείτε στην ειδική ενότητα που έχει φτιάξει η Kayak στο kayak.com/travel-restrictions

Απλά να έχετε υπόψιν σας πως κάθε χώρα αλλάζει τους κανονισμούς εισόδου σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ανάλογα την κατάσταση της πανδημίας που επικρατεί, γι’ αυτό να ενημερώνεστε αρκετά συχνά και καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε και με την πρεσβεία της κάθε χωρας που θέλετε να ταξιδέψετε για σιγουριά.

Μεγάλη προσοχή θα δώσετε και όταν θα επιστρέψετε πίσω στην Ελλάδα καθώς θα πρέπει να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα της Ελληνικής κυβέρνησης στο https://travel.gov.gr τουλάχιστον δυο μέρες πριν την επιστροφή σας. Σε περίπτωση που δεν συμπληρώσετε την φόρμα αυτή, υπάρχει περίπτωση να σας απαγορευτεί η είσοδος στο αεροπλάνο από την αεροπορική εταιρία. 


Κάποιος τώρα θα αναρωτιέται, άραγε με όλα αυτά τα μέτρα και τους περιορισμούς που υπάρχουν αξίζει να ταξιδέψω, μήπως μου βγει ξινό το ταξίδι? Εμεις θα πούμε πως κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. 

Κερδίζετε από τις προσφορές σε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια καθώς τα περισσότερα αεροπλάνα είναι άδεια και οι αεροπορικές εταιρίες κάνουνε τεράστιες προσφορές ακόμα και αν κάνετε κράτηση λίγες μέρες πριν ταξιδέψετε. Μεγάλες προσφορές επίσης κάνουνε και τα ξενοδοχεία, οι εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκινήτων και γενικά όλος ο κλάδος του τουρισμού. Επίσης ένα ακόμα θετικό να ταξιδέψετε αυτή την περίοδο είναι πως γλυτώνετε τις τεράστιες ουρές στα αξιοθέατα που θέλετε να δείτε που σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να περιμένατε ωρες. 

Φυσικά δεν είναι όλα θετικά, έχουμε και αρνητικά καθώς κάθε χώρα όπως και η δικιά μας παίρνει διάφορα μέτρα για να σταματήσει την πανδημία, όπως την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, το κλείσιμο των μπαρ - κλαμπς τα μεσάνυχτα κ.α. Το σημαντικότερο όμως απ´όλα είναι να μην μπορέσετε να ταξιδέψετε στη χώρα που έχετε κλείσει λόγω των νέων μέτρων που ξαφνικά μπορεί να παρθούνε, με αποτέλεσμα να χάσετε το ταξίδι σας και τα χρήματα σας. 

Θα σας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα για να το καταλάβετε καλύτερα. Ας πούμε πως κλείσατε να πάτε ένα ταξίδι στην Ιταλία κάποιες εβδομάδες πριν όπου δεν χρειάζονταν κανένα έγγραφο για να μπείτε στην χώρα. Ξαφνικά τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται και η Ιταλική κυβέρνηση βάζει την χώρα μας στις κόκκινες χώρες και πλέον ζητάει αρνητικό τεστ COVID για να σας αφήσει να μπείτε. Άρα εκεί που κάνατε ένα καλό deal και κλείσατε σχεδόν τσάμπα τα αεροπορικά και το ξενοδοχείο, θα χρειαστεί να πληρώσετε εξτρα χρήματα για να κάνετε το τεστ, που όπως όλοι ξέρουμε κοστίζει πολύ ακριβά. 

Αυτά είχαμε να πούμε, η επιλογή είναι καθαρά δική σας. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να ευχηθούμε να περάσει όλο αυτό οσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά όπως πριν. Καλά ταξίδια σε όλους μας και να προσέχετε! 


Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال