Ταξιδιωτικές οδηγίες για Άμπου Ντάμπι



Μετά από την απίστευτη προσφορά της wizzair με πτήσεις από 0,19€ έχουμε λάβει δεκάδες μηνύματα με ερωτήσεις από άτομα που πρόλαβαν την προσφορά και θέλουν να μάθουν την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για να μπορέσουν να ταξιδέψουν στο Άμπου Ντάμπι. Παρακάτω θα απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που λάβαμε.

1.Μπορώ να ταξιδέψω στο εξωτερικό κατα την διάρκεια του lockdown;

Ναι, τα ταξίδια στο εξωτερικό επιτρέπονται χωρίς να απαιτείτε ιδιαίτερος σκοπός μετακίνησης. Σε τυχόν έλεγχο στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο θα δείξετε το αεροπορικό σας εισιτήριο.

2.Μπορώ να ταξιδέψω στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ταυτότητα;

Όχι δεν μπορείτε να ταξιδέψετε με ταυτότητα. Για ταξίδια σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης θα πρέπει να έχετε διαβατήριο με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά από την ημερομηνία του ταξιδιού. Π.χ. αν το ταξίδι σας είναι 17/04 με 14/04 το διαβατήριο θα πρέπει να λήγει μετά τις 15/10. Αν λήγει νωρίτερα τότε θα πρέπει να κάνετε ανανέωση.

3.Χρειάζομαι βίζα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα; 

Όλοι οι κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου και  χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο με το διαβατήριο σας.

4.Χρειάζεται να κάνω τεστ Covid από πριν για να τα ταξιδέψω στο Αμπου Νταμπι;

Ναι, με τα τωρινά δεδομένα για να σας επιτραπεί η είσοδος στο αεροπλάνο και την χώρα θα πρέπει να παρουσιάσετε μια έγκυρη αρνητική δοκιμή PCR COVID-19 που θα ληφθεί εντός 96 ωρών πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση. Το έγγραφο θα πρέπει να είναι στα αγγλικά, να αναγράφετε καθαρά το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός του διαβατηρίου και το αρνητικό αποτέλεσμα. Επίσης λάβετε υπόψην σας πως δεν γίνονται δεκτά ηλεκτρονικά έγγραφα γιαυτο φροντίστε να το έχετε σε έντυπη μορφή. Μόλις φτάσετε στο Άμπου Ντάμπι θα σας κάνουν δεύτερο τεστ ανίχνευσης Covid δωρεάν και θα πρέπει να απομονωθείτε στο τελικό προορισμό σας πχ στο Ντουμπάϊ μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, συνήθως μέσα σε 24 ώρες. 

5.Θα μπω σε καραντίνα στο Άμπου Ντάμπι;

Η κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι έχει ταξινομήσει τις χώρες σε πράσινες και κόκκινες ανάλογα της επιδημιολογική τους κατάσταση. Οι ταξιδιώτες που έρχονται στο εμιράτο από την λίστα με τις πράσινες χώρες δεν υποχρεούνται σε καραντίνα. Οι ταξιδιώτες που δεν ανήκουν στις λίστα με τις πράσινες χώρες θα πρέπει να μπουν σε 10ήμερη καραντίνα ακόμα και αν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό. Η Ελλάδα προς το παρόν δεν ανήκει στις πράσινες χώρες, για την ακρίβεια στη λίστα που αναρτήθηκε στις 24/12 υπήρχε αλλά αφαιρέθηκε λίγες μέρες αργότερα. Η λίστα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και είναι πολύ πιθανόν η Ελλάδα να ξαναμπεί στις πράσινες χώρες το επόμενο διάστημα. Μπορείτε να ενημερώνεστε για την λίστα εδώ

6.Υπάρχει τρόπος να μην μπω σε καραντίνα;

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα αυτό. Από τι αναφέρει στην ιστοσελίδα της Etihad, του εθνικού μεταφορέα του Άμπου Ντάμπι, μπορειτε να γλιτώσετε την καραντίνα εάν ταξιδέψτε σε άλλο εμιράτο όπως το Ντουμπάϊ, με τα ταξί του αεροδρομίου αμέσως μόλις προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι. Αν έχουμε νεότερα θα ενημερώσουμε το άρθρο.

Ενημέρωση 16/01/2021: Φίλος της σελίδας που ταξίδεψε με την πρώτη πτήση της wizzair για Άμπου Ντάμπι μας ενημέρωσε πως αν επιλέξετε να πάτε από το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι στο Ντουμπάϊ δεν θα μπείτε σε καραντίνα. Το ταξί που θα σας μεταφέρει στο Ντουμπάϊ το κανονίζουν από το αεροδρόμιο, μπορεί να δεχτεί έως 3 άτομα και το κόστος είναι από 60€ έως 80€ η διαδρομή.





7.Στο Ντουμπάϊ έχει καραντίνα;

Όχι στο Ντουμπάϊ δεν έχει καραντίνα. Παρόλο που το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάϊ ανήκουν στην ίδια χώρα, υπάρχουν διαφορετικές κυβερνήσεις και οι κανόνες διαφέρουν από εμιράτο σε εμιράτο.

8.Χρειάζεται ταξιδιωτική ασφάλεια για να ταξιδέψω στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα;
.
Ναι, υπάρχει αυστηρή σύσταση όλοι οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έχουν ταξιδιωτική ασφάλεια που να καλύπτει και τον COVID-19
.
9.Χρειάζεται να κάνω τεστ Covid στην επιστροφή για Ελλάδα;

Ναι η Ελληνική κυβέρνηση απαιτεί αρνητικό PCR τεστ COVID από όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό και θα πρέπει να έχει ληφθεί εντός 72 ωρών πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση. Σε περίπτωση που δεν έχετε το τεστ δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος στο αεροπλάνο.

10.Θα μπω σε καραντίνα στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα που ισχύουν από την Ελληνική κυβέρνηση έως 20/01 όσοι φθάνουν στην Ελλάδα από οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι για 7 ημέρες. Το μέτρο αυτό είναι πολύ πιθανόν να παραταθεί και για τις επόμενες εβδομάδες. 

11.Χρειάζεται να συμπληρώσω κάποιο εξτρα έγγραφο για να μπορέσω να επιστρέψω στην Ελλάδα;

Ναι θα πρέπει να συμπληρώσετε το passenger locator form (PLF) από την ιστοσελίδα travel.gov.gr το αργότερο έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση σας. Αν δεν κάνετε αυτή την ενέργεια δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος στο αεροπλάνο.

Σημαντικές πληροφορίες

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες ισχύουν σύμφωνα με τα ταξιδιωτικά μέτρα που ισχύουν αυτή την στιγμή (12/01/2021) και μπορεί να αλλάξουν ανάλογα την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε χώρας.
.
Οι πηγές που ενημερωθήκαμε για τις παραπάνω πληροφορίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής κυβέρνησης travel.gov.gr , τον επίσημο ιστότοπο επισκεπτών του Άμπου Ντάμπι visitabudhabi.ae , την επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι abudhabiairport.ae , την ιστοσελίδα του εθνικού αερομεταφορέα του Άμπου Ντάμπι etihad.com και την ιστοσελίδα του εθνικού μεταφορέας του Ντουμπάϊ emirates.com
.
Ο σκοπός του άρθρου αυτού είναι μόνο για ενημέρωση και δεν φέρουμε καμια ευθύνη για τυχόν λάθη. Οι ταξιδιώτες οφείλουν πριν ταξιδέψουν να ενημερωθούν για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από επίσημες ιστοσελίδες των κρατών.

1 σχόλιο:

 1. Συγχαρητήρια! Υπέρ αναλυτικά!

  Αλλά δεν θεωρώ ότι κάποιος που διαβάζει όλα τα παραπάνω έχει διάθεση για ταξίδια.

  Τα ταξίδια μας αρέσουν γιατί ξεφεύγουμε, ηρεμούμε, πάμε να ανακαλύψουμε νέα μέρη και όχι να αγχωθουμε ή να διαβάσουμε όλες τις ταξιδιωτικές οδηγίες των κρατών και να περιηγηθούμε στα νοσοκομεία.
  Εύχομαι όποιος αγόρασε την προσφορά και έκανε τελικά το ταξίδι να μας γράψει τις εμπειρίες του.
  Travelsecrets είστε οι καλύτεροι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Greek travelers team. Από το Blogger.