Σεϋχέλλες, ταξιδιωτικός οδηγός.



Οι  Σεϋχέλλες βρίσκονται στη μέση του Ινδικού ωκεανού κοντά σην Αφρικανική ήπειρο και αποτελούνται συνολικά από 115 νησιά. Είναι διάσημα για την πλούσια εξωτική βλάστηση, για τις λευκές αμμουδιές, τις καταγάλανες παραλίες και τους γρανιτένιους βράχους. Ο πληθυσμός της είναι ο μικρότερος στην Αφρική με λιγότερο από 100.000 κατοίκους και επίσημες γλώσσες είναι η αγγλική και η κρεολική Σεσελουά. Πρώτοι έφτασαν στα νησιά οι Πορτογάλοι, στις αρχές του 16ου αιώνα. Από τότε πέρασαν από τα νησιά οι Γάλλοι, στους οποίους οι Σεϋχέλλες οφείλουν το όνομά τους, και οι Άγγλοι, οι οποίοι το 1903 κήρυξαν τις Σεϋχέλλες αγγλική αποικία. Η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1976.

Οι Σεϋχέλλες είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς που έχουμε πάει και ένα από τα λίγα παρθένα μέρη στο κόσμο όπου ο τουρισμός δεν το έχει αλλάξει και αυτό οφείλετε κυρίως στους κατοίκους του, που προστατεύουν με κάθε τρόπο την φυσική ομορφιά της χώρας τους, κάτι που με έκανε να αγαπήσω αυτή την μικρή χώρα και τους λιγοστούς κατοίκους της ακόμα περισσότερο. Αναφέρω δυο περιστατικά που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο σκέψης των ντόπιων κατοίκων.

Το ένα περιστατικό συνέβη σε μια παραλία στο La Digue όπου ένας τουρίστας έβγαλε από την Θάλασσα ένα τεράστιο Αχινό και ήθελε να βγάλει φωτογραφίες μαζί του. Ένας ντόπιος με αυστηρό ύφος του είπε να μην το ενοχλεί και να το αφήσει εκεί που το βρήκε. Το δεύτερο περιστατικό έχει να κάνει με τον φωτισμό στους δρόμους το βράδυ. Βλέποντας τους δρόμους χωρίς φώτα και τους κατοίκους να κυκλοφορούν χωρίς φακούς αναρωτιόμουν, πόσο ηλίθιο μπορεί να είναι να κυκλοφορείς στο σκοτάδι χωρίς φακό. Και όμως δεν φωτίζουν τους δρόμους και δεν ανάβουν φακούς για να μην ενοχλούν τα πουλιά και τα ζώα του νησιού. Αυτό με έκανε να αισθανθώ πως εγώ είμαι τελικά ο ηλίθιος. Δεν είμαστε οι μόνοι κάτοικοι αυτού του πλανήτη, κάτι που εμείς οι «έξυπνοι» δυτικοί μάλλον δεν θα καταλάβουμε ποτέ δυστυχώς. 

Τι να δείτε στις Σεϋχέλλες και για πόσες μέρες;
Οι περισσότεροι που επισκέπτονται τις Σεϋχέλλες επιλέγουν διαμονή στη νήσο Mahe και από εκεί κάνουν μονοήμερες εκδρομές στα νησιά Praslin και La Digue, κάτι που δεν το προτείνω. Ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε τις Σεϋχέλλες είναι να μείνετε για τουλάχιστον δυο με τρία βράδια στο καθένα από τα τρία αυτά νησιά. Ιδανικά θα ήταν να επισκεφτείτε τις Σεϋχέλλες για 10 μέρες αλλά μπορείτε και για μια εβδομάδα. Παρακάτω θα βρείτε τι μπορείτε να κάνετε στον κάθε νησί. 

Mahe Island 
Το Mahe είναι το μεγαλύτερο νησί των Σεϋχελλών και φιλοξενεί πάνω από το 90% του πληθυσμού της χώρας. Είναι το πρώτο νησί που θα αντικρίσετε καθώς εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας όπου προσγειώνονται όλες οι διεθνής πτήσεις. Οι καλύτερες παραλίες βρίσκονται στα δυτικά με κορυφαία την Petit Anse, πρόκειται για την ιδιωτική παραλία του Four Season όπου η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν για οποιονδήποτε θέλει να την επισκεφτεί. Η είσοδος γίνεται από την είσοδο του ρεσορτ απλά λέγοντας πως θέλετε να επισκεφτείτε την παραλία.

Άλλη μια πανέμορφη παραλία εκεί κοντά, μόλις 5 λεπτά μακριά με το αμάξι είναι η Anse Soleil που αξίζει επίσης να επισκεφτείτε. Αν θέλετε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα κάνοντας βραδινό μπάνιο μπορείτε να πάτε στην Takamaka beach. Άλλες παραλίες που μας άρεσαν είναι η Baie Lazare και η Anse Royale όπου θα δείτε εντυπωσιακούς σχηματισμούς γρανιτένιων βράχων. Αν θέλετε πολυκοσμία μπορείτε να πάτε στην Beau Vallon που την επιλέγουν κυριως ντόπιοι αλλά και τουρίστες καθώς βρίσκεται στην πιο τουριστική περιοχή του Mahe. Εδώ θα βρείτε επίσης και πολλές επιλογές για φαγητό καθώς υπάρχουν αρκετά εστιατόρια κατα μήκος της παραλίας.

Το Mahe εκτός από παραλίες διαθέτει και μονοπάτια για πεζοπορία στη ζούγκλα στο εθνικό πάρκο του νησιού , το Morne Seychelles national park. Προτείνουμε το μονοπάτι Copolia trail, μια σχετικά εύκολη διαδρομή λιγότερο από μια ώρα όπου καταλήγει σε μια τοποθεσια με πανέμορφη θέα προς το νησί Eden Island. Το μονοπάτι μπορείτε να το βρείτε εύκολα κάνοντας αναζήτηση το όνομα του στο google maps.

Αξίζει επισης να κάνετε και μια βόλτα στη πρωτεύουσα της χώρας την Victoria όπου διαθέτει αγορά για να κάνετε τα ψώνια σας. Εμείς την επισκεφτήκαμε ανήμερα του καθολικού Πάσχα όπου δυστυχώς τα μαγαζιά ήταν κλειστα εκείνη την ημέρα. Για φαγητό και ποτό το βράδυ προτείνουμε να πάτε στο Eden island καθώς εκεί βρήκαμε τα μοναδικά ανοιχτά μαγαζιά που κλείνουν στις 22:00.




Praslin Island
Το νησί Praslin είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σεϋχελλών και είναι σχετικά μικρό, μπορείτε να κάνετε ένα πλήρη γύρω του νησιού σε λιγότερο από μια ώρα με το αμάξι. Θεωρείτε ως ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας και διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στις Σεϋχέλλες όπως η παραλία Anse Lazio που ψηφίζεται συνέχεια ως μια από τις ομορφότερες του κόσμου. Χαρακτηριστικό της παραλίας η μεγάλη έκταση της, η λευκή άμμος με τα τιρκουάζ νερά, η πλούσια βλάστηση και οι γρανιτένιοι βράχοι.

Υπάρχει επίσης ένα μονοπάτι μιας ώρας που σε πάει σε μια ακόμη όμορφη παραλία, την Anse Georgette που κατα την γνώμη μου είναι καλύτερη και από την Anse Lazio. Το μονοπάτι είναι δύσκολο και η αλήθεια είναι πως δεν επιχειρήσαμε να το ακολουθήσουμε. Αν θέλετε να πάτε στην Anse Georgette υπάρχει πιο εύκολος τρόπος. Μπορείτε να μπείτε από την είσοδο του Constance Lemuria resort και να φτάσετε στη παραλία σε 15 λεπτά με τα πόδια. Για να σας επιτραπεί η είσοδος η οποία είναι δωρεάν, θα πρέπει να κάνετε τηλεφωνική κράτηση 1-2 μέρες πριν. Στη παραλία υπάρχουν κάποια άτομα που πουλάνε φρέσκα εξωτικά φρούτα και καρύδες και προτείνουμε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Στο νησί υπάρχουν και άλλες όμορφες παραλίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με αυτές τις δυο τις οποίες θεωρώ τις κορυφαίες στις Σεϋχέλλες. Κάτι άλλο που προτείνουμε να κάνετε στο Praslin είναι μισή μέρα tour με καραβάκι στα κοντινά νησάκια St.Pierre που είναι διάσημο για snorkeling και το Curieuse για να δείτε τις χαρακτηριστικές γιγάντιες χελώνες των  Σεϋχελλών. Τα καραβάκια θα τα βρείτε στην παραλία Côte d’Or beach με κόστος από 25€ το άτομο που πληρώσαμε εμείς με παζάρι. Σημειώστε επίσης πως για να πάτε στο νησάκι Curieuse θα πρέπει να πληρώσετε είσοδο 15€ το άτομο καθώς πρόκειται για προστατευόμενο νησί.

Για ποτό το βράδυ δυστυχώς δε βρήκαμε κάποιο ανοιχτό μαγαζί στο νησί, αλλά έχει αρκετά ανοιχτά εστιατόρια που κλείνουν το βράδυ στις 22:00 όπως το Les Lauriers restaurant και το La Goulue που έχει νόστιμες επιλογές για θαλασσινά. Επίσης ανακαλύψαμε και μια πιτσαρία για φθηνή και καλή take away πιτσα, το island pizzeria.




La Digue island 
Το La Digue είναι το πιο μικρό κατοικήσιμο νησί των Σεϋχελλών και κατα την γνώμη μου το πιο όμορφο. Δεν διαθέτει αυτοκίνητα και οι μετακινήσεις γίνονται με ποδήλατα με κόστος από 5€ την ημέρα και μπορείτε να το γυρίσετε σε λιγότερο από μια ώρα. 

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού είναι η Anse Source D’Argent και όχι άδικα καθώς οι γρανιτένιοι βράχοι και η πλούσια βλάστηση δημιουργούν ένα παραδεισένιο τοπιο σαν να έχει βγει από πίνακα ζωγρφικής.  Στη παραλία θα βρείτε αρκετές παραδοσιακές καλύβες-μπαράκια που σερβίρουν καρύδες και εξωτικά φρούτα. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε διάφανα Kayak από το Crystal water kayaks με κόστος από 15€ και να εξερευνήσετε την μεγάλου μήκους παραλία.

Για να την επισκεφτείτε θα πρέπει να πληρώσετε είσοδο 5€ καθώς είναι μέρος του εθνικού πάρκου του La Digue, η μοναδική παραλία στις Σεϋχέλλες που πληρώνεις.  Το πάρκο διαθέτει επίσης και γιγάντιες χελώνες σε περίπτωση που δεν θέλετε να κάνετε το tour στο νησί με τις χελώνες από το Praslin. Σημειώστε επίσης πως λόγω της παλίρροιας όταν καταβαίνει η στάθμη της θάλασσας δεν μπορείτε να κολυμπήσετε καθώς το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο. Μπορείτε να ενημερώνεστε για την άνοδο και την κάθοδο της στάθμης του νερού  από αυτό το site https://www.tidetime.org/.

Όμορφες είναι επίσης και οι 3 παραλίες ανατολικά του νησιού οι Grande anse, Petite anse και Coco beach οι οποίες βρίσκονται στην ίδια ακτογραμμή. Η 1η είναι και η πιο εύκολα προσβάσιμη, μπορείτε να φτάσετε σε 20 λεπτά με το ποδήλατο από την πόλη, για την 2η θα πρέπει να αφήσετε το ποδήλατο στη 1η παραλία και να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι 10 λεπτών με τα πόδια. Για την 3η παραλία ακολουθείτε το ίδιο μονοπάτι για περίπου 40 λεπτά με τα πόδια μέχρι να φτάσετε. Προτείνουμε να τις επισκεφτείτε και τις 3 και ιδιαίτερα την Coco beach καθώς η διαδρομή μέσα στη ζούγκλα για να φτάσετε εκεί είναι μαγευτική αν σας αρέσει η πεζοπορία.

Η πιο εύκολα προσβάσιμη παραλία στο νησί όπου μπορείτε να φτάσετε σε 5 λεπτά με το ποδήλατο είναι η anse severe όπου θα βρείτε και δυο μπαρακια. Οι μασκότ της παραλίας είναι οι δυο γιγάντιες χελώνες όπου μπορείτε να τις ταΐσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους.

Για φαγητό προτείνουμε το ιταλικό εστιατόριο La repaire το οποίο διαθέτει εξαιρετική ποιότητα φαγητού. Οι τιμές για να φάτε στο εστιατόριο είναι αρκετά τσιμπημένες αλλά μπορείτε να παραγγείλετε και take away σε πολύ χαμηλότερες τιμές με κόστος από 5€ για πίτσες και μακαρονάδες. Για ποτό προτείνουμε το Fish Trap restaurant and bar όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχει live μουσική. Υπάρχει επισης ακόμα ένα μπαρακι στο νησί, το reggae bar το οποίο δεν είχε ανοίξει ακόμα όταν το επισκεφτήκαμε.





Πως να πάτε:
Απευθείας πτήσεις για Σεϋχέλλες δεν υπάρχουν από Ελλάδα γιαυτο θα πρέπει να επιλέξετε πτήσεις με ανταπόκριση με εταιρίες όπως η Emirates, Qatar, Turkish airlines και την Ethiopian airlines που ταξιδέψαμε εμείς. Τα αεροπορικά κυμαίνονται από 480€ έως 1000€ με επιστροφή ανάλογα ποια αεροπορική εταιρία θα επιλέξετε. Οι πιο βολικές πτήσεις και η πιο φθηνή επιλογή την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο (Απρίλιος 2021) είναι με την Ethiopian airlines με κόστος από 480€ με επιστροφή με ανταπόκριση στην Adis Ababa στην Αιθιοπία. 

Που να μείνετε
Στις Σεϋχέλλες υπάρχουν επιλογές διαμονής για όλα τα γούστα, από πανάκριβα ρεσορτ 5 αστέρων μέχρι οικονομικά καταλύματα - σπίτια που τα νοικιάζουν σε τουρίστες με κόστος από 60€ την βραδιά. Λάβετε υπόψην σας πως λόγω Covid θα πρέπει να κλείσετε διαμονή σε επιβεβαιωμένα καταλύματα από το κράτος όπου μπορείτε να βρείτε σε αυτή την ιστοσελίδα http://tourism.gov.sc όπου θα βρείτε πάνω από 570 επιλογές. (Όλα οι επιλογές που εμφανίζονται στη Booking και στο Airbnb υπάρχουν στην παραπάνω λίστα) Εμείς μείναμε στα παρακάτω καταλύματα και μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι.

Στο Mahe μείναμε στο Alha Villa με κόστος 60€ την ημέρα. Η ιδιοκτήτρια μας βρήκε και φθηνό αυτοκίνητο με κόστος 30€ την ημέρα για Mahe και Praslin.

Στο Praslin μείναμε στο Sahaj Holiday Alartments με κόστος 65€ την ημέρα.

Στο La Digue μείναμε στο Ylang Ylang accommodation με 70€ την ημέρα. Η ιδιοκτήτρια μας νοίκιασε και ποδήλατα με κόστος 5€ την ημέρα

*Οι τιμές είναι ανα δίκλινο δωμάτιο και ενδέχεται να διαφέρουν από ημερομηνία σε ημερομηνία 






Μπορω να ταξιδέψω στις Σεϋχέλλες εν μέσω πανδημίας;
Οι Σεϋχέλλες άρχισαν να δέχονται ξανα τουρίστες από όλο τον κόσμο από τις 25/03. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα αρνητικό τεστ COVID που να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών από την ημέρα άφιξης στις Σεϋχέλλες καθώς και μια online αίτηση που θα κάνετε στην επίσημη ιστοσελίδα seychelles.govtas.com

Για να μπορέσετε να κάνετε την αίτηση θα πρέπει να έχετε το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ, επιβεβαίωση διαμονής, ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid καθώς και εισιτήριο μετ´επιστροφής. Την αίτηση μπορείτε να την κάνετε μέσα σε 72 ώρες από την ημερομηνία άφιξης στις Σεϋχέλλες με κόστος 45€ και η επιβεβαίωση έρχεται με email μέσα σε 6 ώρες. (Εμένα  ήρθε μέσα σε 10 λεπτά)

Επίσης στην επιστροφή στην Ελλάδα θα χρειαστεί να κάνετε τεστ Covid στις Σεϋχέλλες για να σας επιτραπει η είσοδος πίσω στην Ελλάδα. Το τεστ κοστίζει 2.500 ρούπια, περίπου 110€ με σημερινή τιμή συναλλάγματος (1 προς 22) και μπορείτε να το κάνετε στο δημόσιο νοσοκομείο σε σε από τα 3 κύρια νησιά. Εμείς το κάναμε στο δημόσιο νοσοκομείο του La Digue και το αποτέλεσμα βγήκε μέσα σε 24 ώρες.

Διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα σε αυτόν τον σύνδεσμο http://tourism.gov.sc


Είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, τα εστιατόρια και τα μπαρ;
Όλα τα μαγαζιά, τα σούπερ μαρκετ και τα βενζινάδικα κλείνουν στις 18:00 το απόγευμα ενώ τα εστιατόρια έχουν περίεργες ωρες λειτουργίας. Κάποια κλείνουν στις 22:00, κάποια στις 18:00 ενώ κάποια άλλα δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε τις πρώτες μέρες να βρούμε ανοιχτά εστιατόρια και ειδικά στο Mahe, αλλά στα υπόλοιπα νησιά βρίσκαμε πιο εύκολα. Νυχτερινή διασκέδαση στις Σεϋχέλλες δεν υπήρχε σχεδόν πουθενά και προ Covid γι’αυτό ξεχάστε το «παμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες» που λέει και το τραγούδι. Οι Σεϋχέλλες είναι καθαρά προορισμος για χαλάρωση. Επίσης λάβετε υπόψην σας πως από τις 23:00 υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας. 

Πότε να πάτε
Οι Σεϋχέλλες είναι προορισμός για όλο το χρόνο καθώς διαθέτει υγρό τροπικό κλίμα με θερμοκρασίες μεταξύ 28 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η ιδανική περίοδος να πάτε είναι τον Απρίλιο και τον Μάιο όπου οι άνεμοι είναι ελάχιστοι και οι παραλίες είναι ήσυχες ώστε να απολαύσετε ακόμα περισσότερο το κολύμπι  και τις Θαλάσσιες δραστηριότητες. 

Πως θα πάτε στα νησιά Pralsin και La Digue 
Από Mahe για Pralsin μπορείτε να πάτε με δυο τρόπους, αεροπορικώς με την air Seychelles σε 15 λεπτά ή με ferry σε 1 ώρα με την εταιρία Cat Cocos.  Το αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής κοστίζει από 160€ με επιστροφή και μπορείτε να κάνετε online κράτηση από την ιστοσελίδα της airseychelles.com. Το εισιτήριο με το Ferry κοστίζει 50€ η απλή μετάβαση και μπορείτε να εκδώσετε τα εισιτήρια απευθείας στο λιμάνι του Mahe ή online από την ιστοσελίδα seychellesbookings.com

Από Praslin για La Digue μπορείτε να πάτε με τα Ferry της εταιρίας Cat Cocos και Inter Island με κόστος 15€ η διαδρομή και διάρκεια διαδρομής μόλις 15 λεπτά. Τα εισιτήρια μπορείτε να τα εκδώσετε απευθείας από το λιμάνι του Praslin και La Digue ή από την παραπάνω ιστοσελίδα.  

Πως θα μετακινηθείτε στα νησιά;
Ο μοναδικός τρόπος να μετακινηθείτε στα νησιά Mahe και Praslin είναι με αυτοκίνητο. Υπάρχουν και δημόσια λεωφορεία αλλά λόγω Covid δεν επιτρέπεται η  χρησιμοποιήσει τους  από τουρίστες. Το κόστος για ένα μικρό αμάξι πολης ξεκινάει από 30€ έως 50€  την ημέρα και την κράτηση μπορεί να την αναλάβει το κατάλυμα που θα επιλέξετε για διαμονή και μάλιστα χωρίς πιστωτική κάρτα και deposit. Καλύτερα να αποφύγετε την online κράτηση αυτοκινήτου από μεγάλες εταιρίες καθώς κοστίζουν περισσοτερο και ζητάνε deposit από 500€ έως 1000€. 

Η οδήγηση γίνεται με βρετανικό σύστημα οδήγησης με δεξιοτίμονο στα αριστερά του δρόμου. Μπορεί να σας φανεί λίγο δύσκολο στην αρχή αλλά θα το συνηθίσετε εύκολα. Οι δρόμοι στο Mahe δεν είναι και τόσο καλοί με αρκετές στροφές, ανηφόρες και στενούς δρόμους. Στο Praslin τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και θα το απολαύσετε. Επίσης λάβετε υπόψην σας πως οι δρόμοι το βράδυ δεν έχουν σχεδόν πουθενά φωτισμό και ο λόγος είναι για να μην ενοχλούνται τα πουλιά και τα ζώα την νύχτα όπως ανέφερα και στην αρχή.

Στο La Digue το κύριο μεταφορικό μέσο ντόπιων και τουριστών είναι τα ποδήλατα καθώς το νησί είναι πολύ μικρό. Βέβαια υπάρχουν κάποια αυτοκινητα αλλά είναι ελάχιστα και χρησιμοποιούνται μόνο από τα ξενοδοχεία για να μεταφέρουν τους τουρίστες και τις αποσκευές τους.




Χρήμα
Το τοπικό νόμισμα των  Σεϋχελλών είναι το ρούπι και η ισοτιμία είναι 1 προς 22 αυτή την στιγμή. Χρήματα μπορείτε να αλλάξετε στο αεροδρόμιο με σχετικά καλό συνάλλαγμα. Μπορείτε να πληρώσετε και με κάρτα σχεδόν παντού αλλά καλό είναι να έχετε και κάποια μετρητά καθώς στα μπαρακια στις παραλίες δεν έχουν POS και δέχονται μόνο μετρητά. Δώστε μεγάλη προσοχή στη προμήθεια που κρατάει η τράπεζα σας για χώρες εκτός Ε.Ε.

Αν θέλετε να αποφύγετε τις χρεώσεις των Εληνικων τραπεζών προτείνω να βγάλετε την ταξιδιωτική κάρτα Revolut όπου έχει την καλύτερη δυνατή συναλλαγματική ισοτιμία και δεν κρατάει καμία προμήθεια στις πληρωμές και στις αναλήψεις μέχρι κάποιο συγκεκριμένο ποσό ανάλογα στο πρόγραμμα που θα εγγραφείτε. Αν κάνετε συχνά ταξίδια προτείνω να εγγραφείτε στο πρόγραμμα metal όπου με ένα μικρό ποσο το μήνα εκτός από απεριόριστες συναλλαγές χωρίς προμήθεια  προσφέρει και δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη COVID, κάτι απαραίτητο στις μέρες μας.

Ίντερνετ - επικοινωνία
Το δωρεάν roaming ισχύει μόνο εντός ευρωπαϊκής ένωσης οποτε το να χρησιμοποιήσετε το roaming στις Σεϋχέλλες δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Μπορείτε να αγοράσετε μια τοπική κάρτα sim στο αεροδρόμιο με κόστος 20€ από την εταιρία Airtel και προσφέρει 4 GB. Αν θέλετε λιγότερα ή περισσότερα δεδομένα μπορείτε να αγοράσετε το ανάλογο πακέτο καθώς έχει διάφορες επιλογές να επιλέξετε.

Είναι ασφαλείς χώρα, έχει καρχαρίες ή άγρια ζώα;
Ναι είναι πολύ ασφαλής χώρα. Οι κάτοικοι είναι ευγενικοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν αν χρειαστείς βοήθεια ή κάτι να ρωτήσεις. Αν σε δουν στο δρόμο πάντα θα σου πουν μια καλημέρα από μόνοι τους! 

Η χώρα δεν έχει άγρια ζώα οποτε δεν κινδυνεύετε από λιοντάρια, τίγρεις κτλ. αλλά ούτε και από φίδια καθώς 2 είδη που έχει δεν είναι δηλητηριώδη. Στις Σεϋχέλλες εκτός από όμορφα ψάρια έχει και καρχαρίες και σαλάχια αλλά σπάνια έρχονται στα ρηχά, οποτε δεν κινδυνεύετε. Από τι μας ενημέρωσαν έχει χρόνια να συμβεί επίθεση από καρχαρία σε άνθρωπο στις Σεϋχέλλες και αυτό συνέβη σε ντόπιο ψαρά δύτη στα βαθιά. 

Μπορώ να ταξιδέψω με μικρά παιδιά;
Ναι οι Σεϋχέλλες είναι προορισμος χαλάρωσης και τα παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν την θάλασσα. Είδαμε αρκετές οικογένειες με μωρά και μικρά παιδιά. Απλά φροντίστε να τους βάλετε μπόλικο αντηλιακό γιατί ο ηλιος στις Σεϋχέλλες δεν αστειεύεται. 

Είναι ακριβός προορισμός;
Οι Σεϋχέλλες θεωρούνται ακριβός προορισμός αλλά με καλή έρευνα και σωστό πρόγραμμα δεν θα ξοδέψετε μια περιουσία. Για δυο εβδομάδες ξοδέψαμε γύρω στα 1600€ άτομο για αεροπορικά, εσωτερικές πτήσεις, διαμονές, αμάξι, ferry, ποδήλατα, tour, 2 τεστ Covid και για την αίτηση εισόδου στην χώρα και ξοδεύαμε γύρω στα 30€ την ημέρα για φαγητά, ποτά και προσωπικά εξοδα. 
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال