Φθηνές πτήσεις για Σεϋχέλλες το Πάσχα



Φθηνές βολικές πτήσεις για τις εξωτικές Σεϋχέλλες με κόστος 461€ με επιστροφή προσφέρει η Ethiopian airlines για Απρίλιο, Μάιο και την περίοδο του Πάσχα με αναχώρηση από Αθήνα και μικρή αναμονή στο αεροδρόμιο της Addis Ababa.

Οι Σεϋχέλλες αποτελούνται από 115 μοναδικά εξωτικά νησιά στη μέση του Ινδικού ωκεανού κοντά σην  Αφρικανική ήπειρο και είναι διάσημα για τις λευκές αμμουδιές, τις καταγάλανες παραλίες και τους γρανιτένιους βράχους. Ο τουρισμός στις Σεϋχέλλες ανοίγει ξανά από τις 25/03 σύμφωνα με το υπουργείο τουρισμού της χώρας και το μόνο που απαιτείται είναι αρνητικό τεστ COVID που να έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε διάστημα 72 ωρών. 

Οι πτήσεις είναι με την Ethiopian airlines με κόστος από 461€ για όλο τον Απρίλιο και Μάιο με αναχώρηση και επιστροφή κάθε Παρασκευή και Τετάρτη. Αν επιλέξετε να πάτε το Πάσχα υπάρχουν οι παρακάτω διαθέσιμες επιλογές.

28/04 - 05/05 (7 βράδια, 461€)
30/04 - 07/05 (7 βράδια, 461€)
23/04 - 05/05 (12 βράδια, 461€)
23/04 - 07/05 (14 βράδια, 461€)

Στη τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου περιλαμβάνονται 2 αποσκευές έως 23 κιλά ανα άτομο. Κράτηση μπορείτε να κάνετε μέσω του skyscanner.com ή απευθείας από την ιστοσελίδα της ethiopianairlines.com

Διαβάστε για όλες τις νεές ταξιδιωτικές οδηγίες που ισχύουν από 25/03 στο site https://advisory.seychelles.travel


Τι μπορείτε να κάνετε στις Σεϋχέλλες

Οι Σεϋχέλλες είναι προορισμός για χαλάρωση και μπάνια με ζεστό και υγρό κλίμα όλο τον χρόνο, με θερμοκρασίες μεταξύ 28 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η ιδανική περίοδος να πάτε είναι τον Απρίλιο και τον Μάιο όπου οι άνεμοι είναι ελάχιστοι και οι παραλίες είναι ήσυχες ώστε να απολαύσετε ακόμα περισσότερο το κολύμπι  και τις Θαλάσσιες δραστηριότητες.

Τα κύρια νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το νησί Mahe, το μεγαλύτερο των Σεϋχελλών όπου φιλοξενεί την πρωτεύουσα και το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας και τα νησιά Praslin και La Digue που θεωρούνται από πολλούς ως τα ομορφότερα.

Mahe Island 
Το Mahe είναι το μεγαλύτερο νησί των Σεϋχελλών και το πρώτο που θα αντικρίσετε καθώς εκεί βρίσκεται το Διεθνές αεροδρόμιο και η πρωτεύουσα της χώρας. Φιλοξενεί πάνω από το 90% του πληθυσμού και η πρωτεύουσα της η Victoria είναι από τις μικρότερες πρωτεύουσες του κόσμου. Παρόλο που το νησί είναι τη μεγαλύτερο της χωρας δεν αξίζει να αφιερώσετε πολλές ημέρες καθώς τα υπόλοιπα νησιά είναι ακόμα πιο όμορφα και με λιγότερο κόσμο. 

Ακιζει να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της χώρας Victoria όπου θα βρείτε πολλά Local markets για να κάνετε τα ψώνια σας και να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα. Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας μπορείτε να πάτε στο εθνικό πάρκο Morne Seychellois όπου θα βρείτε αρκετούς καταρράκτες να εξερευνήσετε. Αν πάλι προτιμάτε παραλίες κάποιες από τις πιο διάσημες είναι η Petite Ansie, Ansie Soliel, Beau Vallon και Anse royale. 

Για διαμονή προτείνουμε το A Peace In Paradise το οποίο προσφέρει bungalows μέσα στη τροπική βλάστηση με κόστος από 60€ η βραδιά για δίκλινο.


Mahe island

Praslin Island 
Το νησί Praslin παρόλο που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σεϋχελλών είναι σχετικά μικρό (40τ.χλμ) και μπορείτε να κάνετε ένα πλήρη γύρω του νησιού σε περίπου μια ώρα με το αμάξι. Θεωρείτε ως ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας και διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες όπως η παραλία Anse Lazio που ψηφίζεται συνέχεια ως μια από τις ομορφότερες του κόσμου. Άλλες παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι οι Anse Georgette, Anse Volbert, Anse Costolation και Côte d’Or beach.

Εκτός από παραλίες το νησί διαθέτει και εθνικούς δρυμούς για πεζοπορία όπως το Praslin national park, Fond Ferdinand Nature Reserve και Vallée de Mai Nature Reserve. Αξίζει επίσης να αφιερώσετε και μια μέρα στο προστατευόμενο νησάκι Curieuse το οποίο βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακριά με το καραβάκι και μπορείτε να θαυμάσετε τεράστιες χελώνες.

Για διαμονή προτείνουμε το Chalets Anse possession το οποίο προσφέρει Bungalows μπροστά από την παραλία Possesion με κόστος 60€ η βραδιά για ένα δίκλινο. Η διάσημη παραλία Anse Lazio βρίσκεται 5χλμ μακριά.


Anse Lazio beach / photo by Iakov Kalinin


La Digue island 
Το τρίτο και καλύτερο νησάκι το αφήσαμε για το τέλος. Αν σας ενθουσίασαν τα προηγούμενα νησιά, τότε το La Digue island θα σας μαγέψει σε σημείο που δεν θέλετε να φύγετε ποτέ από εκεί. Το νησί είναι πολύ μικρό, δεν διαθέτει αυτοκίνητα και το γυρνάτε μέσα σε 40 λεπτά με το ποδήλατο. Κάποιες από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού είναι οι Anse Coco beach, Anse Source D’Argent & Grand Anse Beaches. Αξίζει επίσης να κάνετε το 3 island boat tour με κόστος γύρω στα 55€ το άτομο και περιλαμβάνει μισή μέρα στα νησιά Soeur, Coco, Felicite που είναι ιδανικά για snorkeling. Η κύρια βέβαια δραστηριότητα του νησιού είναι βόλτα με το ποδήλατο από παραλία σε παραλία πίνοντας κοκτέιλ όλη μέρα στις λευκές αμμουδιές με τα καταγάλανα νερά.

Για διαμονή προτείνουμε το My Angel το οποίο προσφέρει Bungalows με κόστος από 80€ για ένα δίκλινο. Οι παραλίες Anse Source D’Argent και Coco beach είναι μόλις 5 λεπτά μακριά με το ποδήλατο.

Coco beach

Πως θα μετακινηθώ
Μεταξύ Mahe και Praslin μπορείτε να μετακινηθείτε με τα Ferry της εταιρίας Cat Cocos σε μια ώρα με κόστος 50€ η διαδρομή ή αεροπορικώς σε 15 λεπτά με την εταιρία air Seychelles με κόστος από 130€ με επιστροφή. Μεταξύ Praslin και La Digue μπορείτε να μετακινηθείτε με καραβάκια σε 15 λεπτά, με κόστος γύρω στα 10€ με 15€ η διαδρομή. 

Στο νησί Mahe που είναι και το μεγαλύτερο μπορείτε να νοικιάσετε αμάξι με κόστος από 50€ την ημέρα (οδηγούν με δεξιοτίμονο) για να εξερευνήσετε το νησί ή με τα δημόσια λεωφορεία όπου σε πάνε στις πιο γνωστές παραλίες και αξιοθέατα του νησιού με κόστος λιγότερο από 1€ η διαδρομή. Στα μικρότερα νησιά Praslin και La Digue μπορείτε να τα γυρίσετε με ποδήλατο καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές. 




Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال